Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 426
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 190
  • Другата България
Някой с делта /болен в момента/ може ли да ми каже колко време след контакт се появи симптоматика?
Ако знаете кога е бил контакта, естествено?

# 29 191
Някой правил ли е кръвен тест за антитела, който да му е показал линия M (от тези с 3 черти C, M,G)?
Сестра ми правила 3 кръвни, били отрицателни, казах й да направи антигенен. Има симптоми на Ковид,изолирала се е , но не иска да си прави ПСР.
М означава прясна инфекция. Може и да е късно за антигенен, но не пречи да пробва.

# 29 192
При мен на 5 ден. Точно знам къде и кога ме заразиха. Като ни приеха в ковидното във ВМА, въпреки, че бяхме за друго.
Норе4С добре си спомням твоя случай. Две карантини ли изкара тогава?

# 29 193
  • Другата България
На 5ти ден от посещението във ВМА почувства първи симптоми, така ли?

# 29 194
Доколкото съм чела ПСР може да е положителен дори и след 15 - ти ден, но това не значи, че можеш да заразяваш. Не твърдя, че съм права, просто някъде съм го чела. След карантината трябва ли пак да правя тест, или това отпадна?

# 29 195
При мен на 5 ден. Точно знам къде и кога ме заразиха. Като ни приеха в ковидното във ВМА, въпреки, че бяхме за друго.
Норе4С добре си спомням твоя случай. Две карантини ли изкара тогава?

Не. Първо, мен никой не ме сложи официално под карантина. От РЗИ нито звъняха, нито ми връчиха листа с инструкциите, който даваха на адрес по онова време. От полицията също никой не дойде. Направих трети ПСР в последния ден от карантината (т.е. 14 дни след първия), беше отрицателен, и тогава вече се ресоциализирах.

Няма логика всеки положителен ПСР да рестартира брояча на дните под карантина. Ти можеш и всеки ден докато си болен да правиш тест (не, че има логика, но свят голям - хора разни).

Едит: Калина, не трябва да правите тест след края на карантината. Аз правих, защото в семейството ми има хора в крехко здраве и исках да съм по-сигурен, че не представлявам риск за тях.

# 29 196
На 5ти ден от посещението във ВМА почувства първи симптоми, така ли?
Да. Даже малко по-скоро. На 30-ти бях във ВМА, на 3-ти през нощта вдигнах Т.

# 29 197
Здравейте! Баща ми е положителен от пет дни, а от три не яде и само лежи и се притеснявам. Не кашля и няма задух, но само лежи и спи. Утре ще направим ренген, но личната включи антибиотик вчера за всеки случай. Нормално ли е чак такава отпадналост да има.

Добре е да го прегледат, може би в болничен триаж е по-добре, че ако се налага, да го приемат. ММ спеше много, Т го унасяше непрекъснато, не помня как се хранихме в началото, че и двамата бяхме много омаяни и отпаднали и нямахме сили - април. Аз май ядях само кисело мляко.

# 29 198
  • Другата България
Много бързо....благодаря ти.

# 29 199
Благодаря! Аз също съм със симптоми, но съм на крак. Имам доста дълбока кашлица със храчки, но личната не ми дава да правя ренген, тъй като кърмя. Изписа ми само анисол мукоплант. За ренгена четох, че може, тя категорично не дава. Някой има ли представа може ли

# 29 200
Две карантини ли изкара тогава?

Няма логика всеки положителен ПСР да рестартира брояча на дните под карантина. Ти можеш и всеки ден докато си болен да правиш тест (не, че има логика, но свят голям - хора разни).

[/quote]
Няма логика, ама една позната така изкара две поредни карантини. Изтича ѝ карантината, прави ПСР, излиза положителен и още 14 дни под карантина. Аз мислех да направя ПСР като ми изтекат 14 - те дни, защото съм чувала, че ПСР остава положителен дълго време, а го исках, за да си взема сертификата. Но после се сетих за този случай и реших, че не ми се кара още една карантина.

# 29 201
Рентгенът облъчва, така е, но облъчването е слабо и минава и преминава. Не те заразява и ти не ставаш радиоактивна. То да не се снимаш ако си бременна разбирам, но не виждам причина минималното облъчване да ти попречи на кърменето. Евентуално си изцеди кърма за едно-две кърмения след снимката, макар да е престараване според мен.
Не съм лекар все пак, но имам разбирания от физика и разсъждавам на тяхна база.

# 29 202
Май не съм успяла да заразя майка, въпреки, че бяхме в контакт и то два пъти за часове, в затворено пространство. Мисля, че досега би трябвало да прояви симптоми, минали са 12 дена. Малко си отдъхнах... А за ПСР бях чувала, че като мине повече време и слезе надолу.. може да е вече отрицателен. Но явно е индивидуално.

# 29 203
Аз в крайна сметка си направих бърз антигенен тест от аптека.Излезе отрицателен.Днес ми е 6ти ден от симптомите.На мъжа ми 4ти,а на 1ден бързия тест в спешното му излезе също отрицателен.Направо се чудя дали изобщо утре да ходим за пср.Може ли те да излязат положителни и да висим още 14дни като на мен вече ми минаха 7.

# 29 204
  • пустинята Гоби
Теоретично може.

Общи условия

Активация на акаунт