Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 120
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 30 195
Според мен си сложи модерна. Макар че и другите пазят - вече има прпучвания, които показват, че Модерна запазва много висока защита и след няколко месеца. При Пфайзер спада - аз съм с пфайзер от април и не се чувствам много защитена вече. 😀

Твърдо реших да се ваксинирам до седмица най-много. Антителата, след боледуване февруари, в момента са ми 250, при положителни над 50. Единствено се чудя все още дали да сложа Янсен или Файзер. Не ми се ще да съм парцал след ваксината, но е по-добре ден-два зор, от колкото ужаса от боледуването.

# 30 196
Всички говорят за антитела, а всъщност истината за имунитета е така нареченият Т-клетъчен такъв. И аз ще си направя само такъв тест, след като оздравея.
Не е баш така.
Антителата към спайк протеина са първата бариера. Те засичат вируса и не му позволяват да влезе в клетката. След като влезе в клетката, се включва т клетъчният имунитет, но това става час след като получи сигнал. Само че вирусът изпуска интерферони, които потискат този сигнал. Така че вирусът през това време си се множи.
Моето лаишко мнение е, че антителата към спайка са много по-важни или поне необходимо условие, за да се намали вероятността от повторно заразяване.

Това ми го обясни лично професор Аргирова, точно Т клетъчния имунитет пази тялото да се разболее и хора, при които повтаря, са без изграден такъв имунитет.

+1 за Модерна. Аз съм с втора доза Файзер от май месец и вече боледувам, вярно, водя се, че боледувам леко...

# 30 197
  • в кукувиче гнездо
Според мен си сложи модерна. Макар че и другите пазят - вече има прпучвания, които показват, че Модерна запазва много висока защита и след няколко месеца. При Пфайзер спада - аз съм с пфайзер от април и не се чувствам много защитена вече. 😀

Твърдо реших да се ваксинирам до седмица най-много. Антителата, след боледуване февруари, в момента са ми 250, при положителни над 50. Единствено се чудя все още дали да сложа Янсен или Файзер. Не ми се ще да съм парцал след ваксината, но е по-добре ден-два зор, от колкото ужаса от боледуването.
За Модерна знам, но ме е страх много от нея. И, ако е иРНК  ще е Пфайзер, ако не - Янсен. В събота моя близка беше супер зле след първа доза Модерна. Тя прекара вируса миналата година, ноември, тежко бешев болница с кислород и ремдесивир.
Пош, а беше ли боледувала преди това?

# 30 198
Виж сега, аз нямах никакви реакции на моята ваксина, никакви, зерО.
Моят мъж, при втората доза вдигна Т и лежа един ден. И ето ни сега, аз съм болна и се влача, той е кукуряк. Така че не се плаши от реакцията.

# 30 199
Мими, Андерс много точно си каза как е станало. То от ясно по -ясно.
Crow май беше,  също сподели какъв начин са намерили.

# 30 200
  • пустинята Гоби
Интересно какво ще чакат в болницата, че няма да започнат да дават лекарства на пациентите.

Андерс, Мандерс, стига сте плашили хората. С такива болници разполагаме, на такива лекари ще се доверяваме. Стреса също може да умори някой, няма нужда допълнително да се нагнетява обстановката. Ми то аз само като чета и почва да ми се разхлопва сърцето, представям си, ако имах близък в болницата или аз самата съм болна.

# 30 201
Мими, Андерс много точно си каза как е станало. То от ясно по -ясно.
Crow май беше,  също сподели какъв начин са намерили.
Не вярвам на Андрес точно как са станали нещата. Не съм чула лекар да промени терапия защото пациента е казал абе я ми слагай и на мен от това. Не изключвам, че пациенти с връзки може да си осигурят по добро лечение, но назначено от лекар, а не защото те са го предложили.

# 30 202
  • в кукувиче гнездо
Андерс, както стана ясно на всички, доста неадекватно се държеше тук. Същото е било и в болницата. На него не е много да му се вярва.

# 30 203
Знаете ли, ако в един клас има болен ученик и минават онлайн дали останалите ученици трябва да спазват карантина и да не излизат 10 дни?

# 30 204
18-ти ден от първи симптоми, 8-ми от карантината. Пулсът се оправи още вчера, между 75 и 85 варира.. Кръвното сутринта 78/57. Досега никой не ме е проверил. Кютам си и не смея да мръдна. Само веднъж по късни доби ходих до денонощната аптека и бях под голямо напрежение, защото една жена се замота вътре и доста се забавих. Представях си как ме чака полиция пред входа... Но като цяло не е кой знае какво да изкараш една карантина, па дори и 24 дена. Тамън ще съм по-безопасна за околните.

# 30 205
  • пустинята Гоби
Би следвало да са под карантина, но в държавата на абсурдите, кой знае. Ако питаш за реален случай, РЗИ не се ли е обадило, да каже.

# 30 206
  • в кукувиче гнездо
Знаете ли, ако в един клас има болен ученик и минават онлайн дали останалите ученици трябва да спазват карантина и да не излизат 10 дни?
Естествено! Ще ви порверяват и от РЗИ.

# 30 207
Ще ви порверяват и от РЗИ.
Дрън, дрън, че пляс. 14 дни нито ме потърсиха РЗИ, нито полиция. Сега ме е яд, че не смеех до контейнера да сляза. Майка ми и баща ми за 14 дни полицията ги провери веднъж още първия ден.

# 30 208
Калина, да не са пропуснали да те регистрират? Писах ти на лично ма и тук да питам как си?

# 30 209
Калина, да не са пропуснали да те регистрират? Писах ти на лично ма и тук да питам как си?
В системата съм. Звъннаха ми на втория ден от РЗИ по лична карта. Казах, че съм в София, жената обясни, че ме прехвърля към РЗИ София и ще ми се обадят. Още ми се обаждат.
Като блъсната от бързия влак се чувствам, енергията ми е на вълни. Както съм добре, изведнъж ми прималява, след това пак съм добре и така постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт