Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 290
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 30 210
Синът ми имаше болен съученик, майка му и класната ни уведомиха, че са под карантина. Стоя си вкъщи детето, то това беше още миналата есен, и уж по-изкъсо държаха още нещата, но никой не го е търсил.

# 30 211
Всички говорят за антитела, а всъщност истината за имунитета е така нареченият Т-клетъчен такъв. И аз ще си направя само такъв тест, след като оздравея.
Не е баш така.
Антителата към спайк протеина са първата бариера. Те засичат вируса и не му позволяват да влезе в клетката. След като влезе в клетката, се включва т клетъчният имунитет, но това става час след като получи сигнал. Само че вирусът изпуска интерферони, които потискат този сигнал. Така че вирусът през това време си се множи.
Моето лаишко мнение е, че антителата към спайка са много по-важни или поне необходимо условие, за да се намали вероятността от повторно заразяване.

Бронз, как е съпругът ти днес?
Видях, че си говорила с лекарката. Каква му е терапията?
Мъжа ми тази нощ до 3ч е бил добре.Преди това следобед вдигнал 38,7,но паднала с парацетамол.След 3ч пак се вдигнала 38,3.Преди два часа беше поспаднала,но той беше парцал...едва говореше.
На лекарката от отделението обясних как и кога спира и почва тоз и онзи антибиотик.Тя каза че е записано в протокола и се знаело още от началото.Накрая нещо промърмори че го лекуват с лекарствата/това не го разбрах/ и е на доксициклин.Това само ми обясни.

# 30 212
  • София
Вече не вдига над 39, това, мисля, че е добре. Дани кризата е минала. Сатурацията му как е? И стомахът?

ММ също пиеше доксициклин у дома. Още в триажа в Пирогов му го назначиха. Смея да твърдя, че леко го изкара, но пък му беше засегнат черния дроб.

# 30 213
Бронз мъжа ти става ли, обслужва ли се сам?

# 30 214
  • София
И ти самата как си днес?

# 30 215
Знаете ли, ако в един клас има болен ученик и минават онлайн дали останалите ученици трябва да спазват карантина и да не излизат 10 дни?
Да, трябва.
Класът на сина ми е в карантина и я спазва.

# 30 216
Мой познат изкара ковид в частна болница, средно тежко, където му предложиха някакво дефицитно лекарство против ревматоиден артрит срещу 1500 лева (не знам името) и го спазариха от друга болница. След приема чувствително се подобри.

За ваксините, не бих съветвала с лека ръка кой какво да слага - всички имат странични ефекти, всеки организъм ги проявява различно. Което се отнася и за преболедуването, разбира се.

# 30 217
Питах лекаря преди малко.Пак го водят стабилен засега.Температура уж нямал.Кислород му подавали.Кръвно,пулс били добре.Сатурацията 90,предните дни май казаха 92-94..Нещо не ми харесва.Защо само кръвно и пулс се мери,а други изследвания не се правят.Така ли е навсякъде.Нито кръв му пускат,нито урина,нито ренген.Ако някой друг орган не е добре и този парацатамол всеки ден,не уврежда ли черния дроб.Ох,сърцето ми се къса...
За ставане май не става много,той като говори е адски уморен и едва мънка.Знам че се обслужва,т.е ходи до тоалетна сам.Днес беше закусвал.Но от тогава не вдига.Сега явно през деня го хванаха кризи.

# 30 218
  • в кукувиче гнездо
Знаете ли, ако в един клас има болен ученик и минават онлайн дали останалите ученици трябва да спазват карантина и да не излизат 10 дни?
Ще ви порверяват и от РЗИ.
Дрън, дрън, че пляс. 14 дни нито ме потърсиха РЗИ, нито полиция. Сега ме е яд, че не смеех до контейнера да сляза. Майка ми и баща ми за 14 дни полицията ги провери веднъж още първия ден.
Дрън, дрън че пляс е положението при вас. Децата са в карантина и такъв е законът. РЗИ са длъжни да проверяват, полицията - също. Друг е въпросът дали го правят винаги. Нас също не ни провериха. Но не ме е било яд нито за секунда, че не съм излизала изобщо 14 дни.

# 30 219
Бронз не се тревожи, пиенето на парацетамол е най малкото, което сега трябва да те тревожи. Взимат се и по силни лекарства, като се стабилизира и оздравее ще чисти другите показатели. Щом е стабилен отдъхни малко, стискам палци утре да е още по добре. хубаво е, че не вдига над 39 вече.

# 30 220
  • у дома
Това са антителата ми от месец май и днес.Днешният количествен много странен,приравнява ли се,или вече не съм защитена?[/img]

# 30 221
Питах лекаря преди малко.Пак го водят стабилен засега.Температура уж нямал.Кислород му подавали.Кръвно,пулс били добре.Сатурацията 90,предните дни май казаха 92-94..Нещо не ми харесва.Защо само кръвно и пулс се мери,а други изследвания не се правят.Така ли е навсякъде.Нито кръв му пускат,нито урина,нито ренген.Ако някой друг орган не е добре и този парацатамол всеки ден,не уврежда ли черния дроб.Ох,сърцето ми се къса...
За ставане май не става много,той като говори е адски уморен и едва мънка.Знам че се обслужва,т.е ходи до тоалетна сам.Днес беше закусвал.Но от тогава не вдига.Сега явно през деня го хванаха кризи.
Той също се притеснява по спокойно,100% не му е до разговори само той си е в неговите обувки.Който е болен и не му е ок, най- много изгаря да говори по телефон тя душатаму гори.Нека да си почива има нужда, всички имаме.

# 30 222
  • София
Бронз, мъжът на майка ми пие от години, поне 15-20, по 4 грама парацетамол на ден. С МС е и има болки. Нищо му няма на черния дроб, нито на бъбреците.

# 30 223
Бронз, мъжът на майка ми пие от години, поне 15-20, по 4 грама парацетамол на ден. С МС е и има болки. Нищо му няма на черния дроб, нито на бъбреците.
Още от втория ден имаше големи болки в кръста и викаше че го болят бъбреците.Като кажехме на лекарите и те питаха дали имал проблеми с тях,но той не е правил изследвания скоро,незнае.Иначе за корема нищо не знам.Не съм питала.

# 30 224
Бронз а боли ли го още корема?
Ти пиеш ли някакви лекарства?

Общи условия

Активация на акаунт