Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 747
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 30 180
Следя темата почти от самото начало.Първо искам да пожелая здраве и кураж на всички болни и близките им.Това наистина е голямо изпитание,както за здравето,така и за психиката.Аз лично изкарах вируса сравнително леко преди два месеца,но страховете ми бяха огромни.Нека бъдем малко по-човечни и толерантни.Никой не пише тук от хубаво.Стига с това каране на хора,които го изживяват в момента и са достатъчно стресирани.Ако не можете да вдъхнете кураж или помогнете,просто подминете.По-леко ли ви става като пишете с назидателен тон?!Това не мога да го разбера.На моменти си мисля,че някои от пишещите влизат да си изкарат лошото настроение и нервите от реалния живот,във форума.

# 30 181
  • в кукувиче гнездо
Твърдо реших да се ваксинирам до седмица най-много. Антителата, след боледуване февруари, в момента са ми 250, при положителни над 50. Единствено се чудя все още дали да сложа Янсен или Файзер. Не ми се ще да съм парцал след ваксината, но е по-добре ден-два зор, от колкото ужаса от боледуването.

# 30 182
  • Високо в планината на изобилието
Моите антитела вчера бяха 360 при референтните 50,боледувах ноември  миналата година,леко го изкарах,но обонянието ми все още не се върна на 100 процента.Чудя се за ваксинацията.

# 30 183
Твърдо реших да се ваксинирам до седмица най-много. Антителата, след боледуване февруари, в момента са ми 250, при положителни над 50. Единствено се чудя все още дали да сложа Янсен или Файзер. Не ми се ще да съм парцал след ваксината, но е по-добре ден-два зор, от колкото ужаса от боледуването.
Аз си сложих Янсен. Пих към 18 ч Парацетамол и нищо ми нямаше. Бях подготвена да не ми добре, но не. Не съм прекарала Ковид, била съм в контакт с болен /татко, на легло, 24/7/ и не се заразих. До организъм и имунитет е и заразяването, и преболедуването и реакцията след ваксина.

# 30 184
  • София
Аз си сложих пфайзер. Ноември боледувах- сложих я април. И на двете игли се чувствах зле- един - два дни. Антителата ми преди месец бяха на максимума на лабораторията.

# 30 185
  • В тъмната гора.
Днес имах интересен разговор с човек с мед. образование. Във връзка с пътуване в чужбина, за което се колебая щото е скоро. Та той ми каза да съм си направела тест за антитела и ако имам достатъчно спокойно да пътувам. Питам а ако нямам какво? Възможно е пак да се заразя ли? Месец след преболедуване?! Ми да, възможно било. Мислите ли, че е вярно това? Ако беше така за какво е тоя сертификат, който важи 6 месеца?!

Ех сега...глупости... и го вземате на сериозно това. Месец след преболедуване сте с най-високия възможен имунитет. Ако вируса е прекаран леко, възможно е антителата да не са на макс, но ще са достатъчно. Но все пак, направете си теста и ще видите. Аз месец след преболедуване бях направо убиец. След три месеца почнаха да падат моите антитела, но пак имам много над предпазния титър, поне три пъти повече. И съм фен на правенето на тестове за антитела .Stuck Out Tongue

# 30 186
Всички говорят за антитела, а всъщност истината за имунитета е така нареченият Т-клетъчен такъв. И аз ще си направя само такъв тест, след като оздравея.

# 30 187
И аз искам да се ваксинирам. Боледувах ноември сега антителата са ми 580, при реф 50, поне забавиха спад последните месеци. Исках да сложа янсен заради едната доза и докато се наканя и се появи по коридорите забременях. Сега всичкото лекари, които питам казват недей, в никакъв случай.. направо съм в шах. Накрая ще сложа някъде нещо в последните седмици, поне бебето да има малко.

# 30 188
Всички говорят за антитела, а всъщност истината за имунитета е така нареченият Т-клетъчен такъв. И аз ще си направя само такъв тест, след като оздравея.
Не е баш така.
Антителата към спайк протеина са първата бариера. Те засичат вируса и не му позволяват да влезе в клетката. След като влезе в клетката, се включва т клетъчният имунитет, но това става час след като получи сигнал. Само че вирусът изпуска интерферони, които потискат този сигнал. Така че вирусът през това време си се множи.
Моето лаишко мнение е, че антителата към спайка са много по-важни или поне необходимо условие, за да се намали вероятността от повторно заразяване.

Бронз, как е съпругът ти днес?
Видях, че си говорила с лекарката. Каква му е терапията?

# 30 189
Не разбрахте ли, че не може да се узнае каква е терапията, докато е в болница. Те са заети с толкова болни пациенти, не е възможно по телефон да изброяват лекарствата.
В епикризата заемат 1/3 от страницата.

# 30 190
Не разбрахте ли, че не може да се узнае каква е терапията, докато е в болница. Те са заети с толкова болни пациенти, не е възможно по телефон да изброяват лекарствата.
В епикризата заемат 1/3 от страницата.
Мен пък ми е чудно какво толкова се интересувате от терапията, и да я разберете какво, ще предложите по адекватно лечение ли... лекари там са я определили, не хора от форума.

# 30 191
Впечатленията са ми, че който иска, си я узнава. Андерс е пример.
Също че за едни хора се чака до последно, защото лекарствата са мега скъпи и се пазят, а за други се действа, когато състоянието го налага, без да се чака. Ама добре, може да си замазваме очите, колкото искаме тук, че всичко е тип топ.

# 30 192
И аз не знам как се очаква, при толкова болни, някой да декламира на всеки пълната терапия по телефона?

# 30 193
И да не е тип топ каквото са определили това е. Едва ли ще послушат хора от улицата..много знае стринка Пенка с какво да я лекуват.

# 30 194
  • Сф
И аз искам да се ваксинирам. Боледувах ноември сега антителата са ми 580, при реф 50, поне забавиха спад последните месеци. Исках да сложа янсен заради едната доза и докато се наканя и се появи по коридорите забременях. Сега всичкото лекари, които питам казват недей, в никакъв случай.. направо съм в шах. Накрая ще сложа някъде нещо в последните седмици, поне бебето да има малко.
  Нашите лекари едни съвети дават...ум да ти зайде! Бих се поинтересувала по света какво казват, не съм чела за бременност и ваксина, защото не ме е касаело. Но със сигурност мога да кажа, че вместо да агитират за ваксините, правят точно обратното в по- голямата си част. То ясно, че е нещо ново, но и вируса е нов и не се знае как ще те събори и докъде.

Общи условия

Активация на акаунт