Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 933
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 32 925
Няма да и назнача лечение от форума, но ако някой знае за противопоказания  поне да съм наясно.
Тук някой сподели че е получил  тромб. Тая вечер ме заболя ръката под рамото. При вдигане на ръката и движение. В покой не. Повод ли е за притеснение?

# 32 926
Баща ми е с високо кръвно,диабет и прекарани два микро инфаркта ,миналия ноември му дадох авирон рапид и коластра ,цинк ,селен и Вит д ,сега пак мисля да го подсиля малко .Питах преди това лл ,кскто и други познати доктори и казаха,че няма да му навреди .

# 32 927
При нас започна всичко вече,  почувства се зле , 40 градуса температура, изведнъж я вдигна,  направих му  антигенен защото ПСР-а ще излезе утре и е положителен. С първо хапче Панцеф е. Сега вече ме хвана страха и болница нямаме .

# 32 928
  • При семейството си
Спокойно, Стела, иначе няма да сте полезна.  Успявате ли все пак да смъкнете Т, трети ден му е, а и вече има назначен антибиотик.
Всичко ще се нормализира.

# 32 929
  • Пловдив
Стела Минкова, гледай да се успокоиш. Ще се обадиш на личната лекарка, ако се налага. Има и вариант за онлайн консултация с https://www.healee.com/bg. Този сайт беше препоръчан тук в темата и го бяха ползвали някои потребители, помогнаха им, доколкото помня.

# 32 930
Дадох парацетамол, ще я следя до сутринта, той нали се пие на 4 часа. Ще опитам с моя начин, който при мен винаги е действал, поне няма да навреди, ако не помогне. Понеже съм алергична към лекарства винаги съм я сваляла с белтък на краката, който сменям на половин час. Но това беше преди ерата на ковида.

# 32 931
Стела Минкова, на колко години е синът Ви? Малката (на 2г и 8м) в четвъртък вдигна висока температура (38.4), която поддържаше през целия ден. Обадихме се на личната, тя каза да отидем на другия ден сутринта. Да, обаче малката изглеждаше много зле. Заведохме я в спешното, където лекарката ВЕДНАГА я изпрати за снимка. Каза, че в момента имало такъв вирус (повалял най-вече децата), като на някои деца директно вирусът се спускал към дробовете и се образувала пневмония, за това и назначила спешно снимка. Каза, че 3-4 дни може да има колебания в температурата (както е била ниска да стане висока и обратното). На сутринта я заведохме при личната, тя също потвърди за въпросния вирус и веднага изписа антибиотик, за да се застрахова. И двете лекарки(и личната и жената от спешното), казаха че за първи път тази година виждат толкова различни и всестранни вируси и че някой май наистина е решен да погуби хората.
П.С. Малката вече е в много добро състояние.

# 32 932
Стела Минкова, на колко години е синът Ви? Малката (на 2г и 8м) в четвъртък вдигна висока температура (38.4), която поддържаше през целия ден. Обадихме се на личната, тя каза да отидем на другия ден сутринта. Да, обаче малката изглеждаше много зле. Заведохме я в спешното, където лекарката ВЕДНАГА я изпрати за снимка. Каза, че в момента имало такъв вирус (повалял най-вече децата), като на някои деца директно вирусът се спускал към дробовете и се образувала пневмония, за това и назначила спешно снимка. Каза, че 3-4 дни може да има колебания в температурата (както е била ниска да стане висока и обратното). На сутринта я заведохме при личната, тя също потвърди за въпросния вирус и веднага изписа антибиотик, за да се застрахова. И двете лекарки(и личната и жената от спешното), казаха че за първи път тази година виждат толкова различни и всестранни вируси и че някой май наистина е решен да погуби хората.
П.С. Малката вече е в много добро състояние.

Синът ми е на 37 гд. 2 метра винаги е бил много здрав, спортува, полицай е. И нали преди казваха че здрави млади мъже правели цитоникова буря и сега това в главата ми. Но спирам да мисля, че полза няма.Ще се стегна, ще изгоня лошите мисли. В петък като се прибра от работа беше много възмутен, че колегата му по стая кашля и не слага маска. Тук при нас в Раднево нито магазинери нито клиенти слагат маска отдавна е пълна свободия. И днес в болницата същата работа.От тази вечер антигения е положителен, предполагам че утре и ПСР ще е така.

# 32 933
  • Немция
Да попитам тези от вас, с деца ученици (8-9 г.), които деца са минали през ковид делта вълната, с какви симптоми  започнаха, респ. на кой ден от симптомите направихте теста, че доста противоречиви съвети чувам около мен (конкретно за тестването)? Благодаря.
При голямото дете симптоми се проявиха 4 - 5 дни след симптомите на баща му(той беше най-напред със симптоми). При малкото дете минаха още 2 дни, докато се появят симптоми.
Имаха различни оплаквания- на 9 и 12 са, не са в пубертет.
Големият само 1 вечер се оплака изведнъж от главоболие, умора и болки в краката. На другия ден беше добре, само за 1 ден не е имал вкус.
Малкият имаше само хрема.
И двамата са с делта варианта.
Ние, родителите, карахме леко короната и децата също, не знам дали има връзка. Баща им се зарази пръв, ваксинирани сме.

Знам за трето дете, боледувало преди месец, на 11, със стомашно-чревни оплаквания.

Тоест 3 деца - 3 различни протичания на болестта.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 09:37 от Бибит

# 32 934
  • София
Моля за съвет. Мама е с диагностицирана пневмония от 2 дни. Снощи се е задушавала и е викнала спешна помощ. Не са идвали няколко часа и накрая ги е отказала. Пие Таваник и ксимебак. ЛЛ не дава схема защото не била Ковид болна, тъй като ПСР тестът бил отрицателен. Както писах преди моя много близка беше мин.година така пневмония отр.тест а после много антитела. Какво да купя за задух и за разреждане на кръвта да пие ли нещо.

# 32 935
Майка ти не може да стои в къщи със задушаване.Това е прекалено рисково.

# 32 936
  • 1st floor
Защо не отиде до Ковид център за антигенен тест и евентуално снимка и преглед? Когато виках спешна помощ в разгара на третата вълна за нашите, се наложи да се обаждам 3-4 пъти  и чакахме от осем вечерта до 2 през нощта. И за миг не съм си помисляла да отказвам линейката, нямаше да станат по-добре. И двамата ги приеха веднага в болница.

# 32 937
Аз пак да питам...тези,които са получили усложнение като перикардит на сърцето.Какви са симптомите и при електрокардиограма вижда ли се нещо или само на ехография?
През ноща пак изведнъж получих сърцебиене/кръвно 120/100 и пулс 115/Взех веднага малко валидол,но още преди да го доизсмуча кръвното и пулса изведнъж се нормализираха.
Долу горе получавах такива стойности по време на ковида и преди 10тина дни ходих при личната с цел да ми даде направление за кардиолог.На оксиметъра ми изкара пулс 99.После ми направи кардиограма.Излезе нормално кръвно,пулс 75 и тя реши,че всичко е наред и не получих направление.После си взех от пулмолога.Но часа ми е чак за 17ноември.
Та,при кардиограма вижда ли се този перикардит?

# 32 938
На ехография се вижда. Най-вероятно кардиолигът ще направи такава, след ковид правят. Аз имах нормална кардиограма и ми направиха ехо.
Сутрин се събуждам с изтръпнали пръсти на ръцете. Като се пораздвица се оправят.

# 32 939
Недей да чакаш един месец за кардиолог. Отиди на частно при такъв, който разполага с ехо.Ще получиш меродавна информация и ще знаеш със сигурност какво да правиш.
ММ е имал перикардит след един грип, оправи се, но тая проклета гад ковида дава доста усложнения и изисква наблюдение.

Общи условия

Активация на акаунт