Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 933
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 32 955
  • пустинята Гоби
Като пие антибиотик има ли смисъл изобщо от антибиотични капки?

Инхалации с физиологичен разтвор много помагат срещу упорита хрема, както и Коларгол, ама ако си капала вече 1 седмица нормални капки, не знам дали е безопасно да се капят други. Хич не е безобидно да се слагат капки дълго време, питай лекар, ако положението е кофти. Иначе, ако хремата не пречи, може да се слага само физиологичен разтвор.

# 32 956
На щерката мога ли да взема на своя глава едни антибиотични капки за нос и какви да са? Трета седмица е с хрема. Сега пие Азакс заради Ковида. Нормалните капки не помагат...
Тобрекс, тобрадекс, макситрол все помагат. Плюс геломиртол, който освобождава синусите. Това, като човек който не е лекар, смея да предложа.
Също гентазон и сперсадекс. Може и коларгол (колидно сребро разтворено в дестилирана вода). При обилна цветна хрема - тобрекс или тобрадекс, ако има гурели - капки се слагат и в очите. При по-скоро алергична - влажен нос, зачервена конюктива -  макситрол, при затапен нос със задна хрема и болки в синусите - гентазон. По принцип всички помагат дори и да не са дадени както написах по-горе.
Коларголът подсушава обилната хрема, също разбива жилави секрети, убива вируси, бактерии и гъбички.

Антибиотик през устата трудно въздейства на хремата, даже е за предпочитане локално в носа да се действта вместо с антибиотик през устата. Например при синузит често се предписват НСПВС и локални антибиотични капки/ коларгол.

# 32 957
  • София
На щерката мога ли да взема на своя глава едни антибиотични капки за нос и какви да са? Трета седмица е с хрема. Сега пие Азакс заради Ковида. Нормалните капки не помагат...

Тобрадекс ама на своя глава не знам дали е ок. Другото, което се сещам е анабиотична мас. Казва се Мупироназал.

# 32 958

Има, синусите са слабо кръвоснабдени и нормалния АБ трудно достига до тях. Локалното приложение е добро. С това не казвам, че на детето трябва да се слагат капки, каквото каже ЛЛ.

# 32 959
  • София

Инхалации с физиологичен разтвор много помагат срещу упорита хрема, както и Коларгол, ама ако си капала вече 1 седмица нормални капки, не знам дали е безопасно да се капят други. Хич не е безобидно да се слагат капки дълго време, питай лекар, ако положението е кофти. Иначе, ако хремата не пречи, може да се слага само физиологичен разтвор.

Ами зависи ако има бактерия тя може да не се повлияе от изписаният антибиотик и ще се наложи локален.

# 32 960
  • пустинята Гоби
Дъщерята на Непокорна май не е малко дете. Аз на моите деца като малки съм им капала антибиотични капки и е имало ефект. Тази година лекувах 8 годишния от упорита хрема, антибиотичните капки не помогнаха. Лекарят предписа капки, които правих в аптека и бяха супер ефикасни - не Коларгол, цвета им беше прозрачен. След това пак се наложи да лекувам хрема и не посмях да капя от същите, оправих го с инхалации с физиологичен разтвор - 4-5 на ден.

# 32 961
  • София
Ама те антибиотичните капки не са само за малки деца. Би било добре да се вземе проба и да се види дали няма някаква бактерия наистина, но в случая трудно.

# 32 962
  • Burgas, Bulgaria
Личтата даде талон за PCR  , те за 24часа излизат , нали така ?

# 32 963
Ама те антибиотичните капки не са само за малки деца. Би било добре да се вземе проба и да се види дали няма някаква бактерия наистина, но в случая трудно.
За възрастни също са ефикасни, де що сополи довличаше малкият от градината с тях само успявахме да овладеем положението като ги лепнем и ние, яки бацили се въдят там. Педиатрите не взимат секрет, директно при обилен цветен секрет дават някои от горните и действа, иначе детето може да разкашля и слезе надолу ако много се чака. И сега ако при нас се закучи някой обилен сопол и се точи назад непрекъснато такива капки действат безотказно, оправдано е ако нещата не минават с обикновени капки за седмица.

# 32 964
  • пустинята Гоби
Знам, че не са само за деца, исках да кажа, че са доста ефективни предимно при малки деца. Възрастните могат спокойно да си прочистват носа само с физиологичен разтвор. Аз съм си оправяла ужасен синузит, докато кърмех точно с промиване на носа с онези индийските канички.

# 32 965
  • София
Те и малките мога да го правят това. При нас има ли проклетия сопол вече се знае, че почваме с инхалации с физиологичен. Това е най-малкото, което мога да направя. И при малки деца и при възрастни помага и облекчава състоянието доста. Промивки не са наемам да правя обаче.

# 32 966
  • пустинята Гоби
Да, при нас също инхалациите помагат много. Промивки и аз не бих правила на друг човек, ще е ужас. Но пак казвам, останах с впечатление, че дъщерята на Непокорна е голяма.

# 32 967
  • 1st floor
Голяма е, да. 21 години.

# 32 968
  • София
Стичат ли се назад? Ако да, може да ти приготвят Коларголови капки. Ако хремата си е само напред вземи едни Тобрадекс и капвай поне 5 дена обаче.

# 32 969
а инхалациите, не бяха ли избягване при Ковид? Помня, че беше коментирано с темата.

Общи условия

Активация на акаунт