Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 439
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 480
  • Варна
Ужас. И сега кво? И копие от изследването нямам, номерът му трябва да фигурира някъде в системата за болничните, ЛЛ ми го беше искала, за да го впише. Само един изплатен болничен имам като доказателство.

# 33 481
Месечинка, в системата на лабораторията трябва да го имат. Можеш да си го искаш.

Габи, не ти е толкова висок Д димер. Моят беше тройно повече, 716.
Пих почти 3 месеца аспирин.

# 33 482
Явно има някакъв гаден вирус в момента, защото и аз от няколко дни съм със гадно главоболие в челото и очите, което ме докарва до рев и напомня на възпалени синуси, плюс гадене и лека хрема. Нямам температура, но се чудя какво да пия и въобще да пия ли нещо.

# 33 483
Здравейте,
такова "чудо" какво да мисля.
25 дена след втора доза Пфайзер ваксинация.

# 33 484
  • При семейството си
Ваксинирани и преболедували ли сте?

# 33 485
Ако е за мен въпроса. Само ваксинирани. Преболедуване ако е имало е било абсолютно безсимптомно.

# 33 486
Моя човек вече от 39 отива на 39.2-3. Течен  аналгин му влияе добре пада до 37.2 но после пак се вдига. Чуди се да пие ли дексаметазон, но страничните ефекти са много страшни а и това няма ли да повлияе на умението на тялото да се бори срещу ковид.

# 33 487
Много хора пият кортикостероиди с години. Чак мнооого страшни не са. Но трябва да съгласува терапията с лекар, не така на око

# 33 488
Разлика между 39 и 39.2 няма. Това е същата температура като вчера и онзи ден.

Не може сам да вземе решението дали да пие или да не пие КС. Направете консултация с лекар (ако трябва и онлайн през healee, например). Принципно, дексаметазон е показан при болни от ковид, които изрично са на кислородна терапия (маска или механична вентилация). При хора, които нямат нужда от кислород, няма положителен ефект (справка: RECOVERY).

Това не значи, че не прави бактериална инфекция, например, и, че няма нужда от допълнително лечение, за което пак ще трябва преглед/лекар.

# 33 489
Здравейте,
такова "чудо" какво да мисля.
25 дена след втора доза Пфайзер ваксинация.

Големият (14г) вкъщи беше така 25 дена след първа доза Пфайзер. Сложихме и втора. Някои хора правят много антитела.  Като цяло само в БГ май ги мерим толкова много, сравняваме и вземаме решения на базата на тях.

# 33 490
  • София
Днес бях на кардиолог и като ме съблече от кръста на горе (имам някакви синини) и ми каза да спра аспирин протекта. Уж от него били. В бременността пих 8 месеца, нямах синини.Малко ми е странно. Аз мислех да не са някакви тромби тези синини.

# 33 491
  • Sofia
Днес бях на кардиолог и като ме съблече от кръста на горе (имам някакви синини) и ми каза да спра аспирин протекта. Уж от него били. В бременността пих 8 месеца, нямах синини.Малко ми е странно. Аз мислех да не са някакви тромби тези синини.
През бременноста кръвта има по-голяма склонност да се сгъстява и АП нормализира нещата.
Сега, ако не си бременна, АП може и да ти идва в повече.

# 33 492
Мерси, ще му предам да се консултира възможно най-бързо. Иначе, идеята да бори темп с течен аналгин удачна ли е? Според мен състоянието му е прогресирало и има нужда от обновяване/промяна на лечението.

# 33 493
  • Пловдив
Здравейте! Има ли разболели се, ваксинирани с АЗ, и как го изкарахте? Simple Smile
Аз съм с АЗ и в момента съм с Ковид. Имам си всички симптоми - първоначално хрема, кашлица, температура до 37,4, загуба на обоняние. Като цяло мога да кажа, че е леко, но е много динамично - има периоди да съм по-зле, основно в началото.

Назад коментирахте сухотата в устата - от втория ден е при мен и е някакъв кошмар. Единствено ми помага донякъде смучене на бонбони, но е за съвсем кратко време. Също имам странно усещане в устата. Наподобява на гъбички, но видимо няма нищо на езика.

За обонянието днес лекарката ми каза да пия Милгама Н, каза, че по-бързо ще се върне от него.

# 33 494
Ако е за мен въпроса. Само ваксинирани. Преболедуване ако е имало е било абсолютно безсимптомно.

Знам и за други с такива резултати. Познати и колеги на майка ми с които са си сравнявали антителата след Файзер.
Живи и здрави са вече повече от 6 месеца, ако се тревожиш за това.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт