Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 056
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 33 540
Да направим едно бързо залагане Stuck Out Tongue Winking Eye

# 33 541
Яка мускулна болка в мястото на убождането.

Най-често се дължи на това, че не си била напълно отпусната при инжекцията. От стреса си стегнала мускула и тогава така става. И аз имах болка в ръката след първата игла (съвсем не яка обаче) и се оплаках на сестрата преди втората и тя ми каза, че не съм била напълно отпусната. И за втората съзнателно се отпуснах на 100%, даже и без тонус,  и после нямаше и грам болка.

# 33 542
  • в страната на чудесата
Ако е плюс, обади се в понеделник в лабораторията по ОРЗ и грип в НЦЗПБ. Ако си пак с ковид според мен задължително трябва да се секвенира...

# 33 543

Най-често се дължи на това, че не си била напълно отпусната при инжекцията. От стреса си стегнала мускула и тогава така става. И аз имах болка в ръката след първата игла (съвсем не яка обаче) и се оплаках на сестрата преди втората и тя ми каза, че не съм била напълно отпусната. И за втората съзнателно се отпуснах на 100%, даже и без тонус,  и после нямаше и грам болка.
Бях много стегната, защото по-скоро по принуда се ваксинирах, не защото много ми се искаше. Карах го миналата година.
Сестра ми е с ковид в момента, а се ваксинира с Файзер още като ги пуснаха.

# 33 544
От споделянията в групата повечето болни ваксинирани са Пфайзер. Поне аз с такова впечатление останах.
Стрина, и аз чакам с трепет резултата, щото бяхме заедно болно а сега и аз не съм ок. Не съм засякла Т, но задъхване, кашлица, запушен нос..

# 33 545
  • sofia
Здравейте, днес ми е 12 ден от Ковида още на 7 ден развих двустранна пневмония която още лекувам, първо пих Левор и Панцеф заедно и вчера ми каза пулмолога от днес да почвам Авелох антибиотик и декстаметазон трети антибиотик сменям вече има ли и други от вас които са имали пневмония да споделят какви лекарства пихте изопринизина колко време го пихте?
Здравейте! И аз пих три антибиотика общо около 25 дни, като за 2-3 дни двата антибиотика се застъпиха. Всички бяха за по 10 дни. Като азокса май беше 9 дни, защото доколкото помя бяха по 3 хапчета в опаковка и дексаметазон за поне 2 седмици.
Останалите два антибиотика бяха ксимебак и левокса. Обаче лекарката ги изписа конкретно за мен познавайки ме от години и знаейки особеностите на моя здравословен статус. Изопринозин не ползваме в нашето семейство. На мен не ми е изписван никога, а преди години детето имаше някакъв проблем с него и на него също не давам.
Защо толкова антибиотици сте пили?
Аз на 7 ден, когато си правих скенера, бях трети ден на Левокса. Като излезе резултатът и пишеше, че пневмонията преминава в абсорбтивен стадий, докторът каза да си допия Левоксата(оставаха още 4 дни) и да не пия друг антибиотик, това било достатъчно. Чак се притеснявам дали е така. Днес съм 10 ден, утре ми е последния прием.
Изопринозина ми ги изписаха първите 10 дни по 2 таблетки, 3 пъти на ден, а в следващите 20 дни по 1 таблетка 3 пъти на ден. т. е. за цял месец.

# 33 546
Изопринозинът се дозира - 1 г. за 10 кг. телесно тегло. Не си нито 20 кг., нито 10. Явно се цели действие, различно от основното.

# 33 547
От споделянията в групата повечето болни ваксинирани са Пфайзер. Поне аз с такова впечатление останах.
Стрина, и аз чакам с трепет резултата, щото бяхме заедно болно а сега и аз не съм ок. Не съм засякла Т, но задъхване, кашлица, запушен нос..
За Пфайзер изглежда така, защото е най-масовата. Пък и тримата мои познати, заразени след ваксина, са с Модерна, ваксинирани преди месеци.

# 33 548
Аз пия само Натаспин Х. Но зверски ме боли ръката, не сме спали изобщо. А чакам и други странични. За жалост, тъкмо се ваксинирахме, и разбрахме, че брата на мъжа ми е с положителен антигенен, а те цяла седмица бяха за риба. Не ми се мисли. Не сме се тествали още, дано да няма проблем.
Кога усетихте подобрение ?

В какъв смисъл зверски те боли ръката? От ваксината ли ?
Ако не е от ваксината и имаш болки в ръката, дори да пиеш Натаспин, това не е хубаво. Това поражда съмнения за тромб и трябва да се отиде на съдов хирург за изследвания.
От ваксината е това. За 3 дена най много минава.
Аз и от грипната ваксина даже имах същата болка. От ковидната ваксина  също. Пъстрокът и свекъра ми и те така. Приятелка за 1-2 дена също я боля ръката.
Много хора са с такава болка от ваксината. Не се тревожи.

# 33 549
Стрина, и аз мисля, че вследствие на отслабен имунитет, си олЕпила нещо друго. Каквото и да е, да минава бързо.

Само да кажа, че днес сутринта в София мед само за регистрация и плащане се е чакало над 2 часа. Навън разбира се.

# 33 550
Аз не съм медицинско лице,но след целия ужас,който изкарах покрай вируса доста се информирах и стигнах до няколко извода."Ужаса"ми включва няколко неща:тестовете пср и антигенни,организацията спрямо лечение,лекарства и изследвания за ковид болен.Изводите:
1.Тестовете в тази вълна не са много надеждни,т.е бързите хващат в момента и другите 3-4върлуващи вируси и могат да светнат+,а пср могат да са отрицателни,защото не"хващат"този новия щам понякога.Даже има страни в които ще ги премахват.
2.Изписват се едни и същи антибиотици и то още в началото не за да предпазят от бактериална инфекция,а защото е доказано,че имат влияние върху премахването на вируса.Както и изопренозина.Също така всякакви лекарства от сорта на пулсет,фамотидин,лансопрол.Те имат въздействие върху елиминирането на вируса.
3.Температурата колкото и да я мъчиш с разните му там аналгини и парацетамоли,ако е тръгнала да се вдига тя не пада с нищо...Просто си държа едно 4-5дни така/може и повече/.Такъв е вируса.
4.Независимо тежко или леко си изкарал последиците може да са едни и същи след време
5.Повтаряне на някой симптоми след месец или повече все едно пак си болен.../температура,кашлица,гърло,хрема,задух/Това е защото вируса"леко заспива" в клетките и току виж пак се показал.
6.Всеки преболедувал преди това все едно е бил с друг вирус...Тази делта е силно заразна и мутирала и като те тръшне никой не знае как ще завършиш.
7.Екстрите...постковид симптомите,с които си половинка човек дълго време и които нямат край...Разнообразието им е голямо и ще става все по голямо...
8.Стреса и страха....най-голямата сила на вируса...завинаги
Това са си мои  наблюдения.Не ангажирам никой с тях.Просто реших да споделя...

# 33 551
Бронз, за т.1 колко теста с другите вируси ти светнаха в червено, че го направи този извод?

# 33 552
  • В тъмната гора.
Аз пия само Натаспин Х. Но зверски ме боли ръката, не сме спали изобщо. А чакам и други странични. За жалост, тъкмо се ваксинирахме, и разбрахме, че брата на мъжа ми е с положителен антигенен, а те цяла седмица бяха за риба. Не ми се мисли. Не сме се тествали още, дано да няма проблем.
Кога усетихте подобрение ?

В какъв смисъл зверски те боли ръката? От ваксината ли ?
Ако не е от ваксината и имаш болки в ръката, дори да пиеш Натаспин, това не е хубаво. Това поражда съмнения за тромб и трябва да се отиде на съдов хирург за изследвания.

Споко, ще мине, аз бях така цяла седмица. Мъкнех се на работа с компрес от риванол.

# 33 553
  • Пловдив
Относно болката в ръката от ваксината - на нас ЛЛ, при която слагахме ваксините, ни сложи една лепенка с нещо като син гел. Реже се от по-голямо парче. Това нещо върши чудеса - почти никаква болка нямахме с мъжа ми и охлажда много приятно. Сестра ми е фармацевт и каза, че такива лепенки слагали на бебетата при ваксинациите. Мисля, че се казва Куул пач.

Скрит текст:

# 33 554
  • тук и там
На мен никой не ми е изписвал АБ. Чак се изненадвам,че почти всички с ковид са на АБ. То на мен нищо не са ми изписвали по принцип-освен сироп за кашлица,нито пък ме е преглеждал лекар(освен по телефона).Като всяка българка в чужбина-имам АБ в къщи, и въобще всякакви лекарства, които съм си донесла от БГ. Въпросът е да ги пия ли ? В чуденка съм..
Днес взех Милгама Н, и аспирин протект-защото тук, в темата  прочетох че е добре да се пие. .

Общи условия

Активация на акаунт