Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 441
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 33 585
  • София
А ти защо ги пиеш? В смисъл има ли причина или го правиш профилактично.

Профилактично, по препоръка на ЛЛ. Че през деня вчера си изцедих и нар, както ядох и чия, те май също поразреждат, макар и незначително...

# 33 586
Хората по групите няма как да знаят, че тестът им е позитивирал от друг вирус. Има - ако се прати материал за изследване и се изолира само друг вирус, без корона. Но в България едва ли. А и  при положителен тест е по-голяма вероятността да изолират ковид+друг вирус, отколкото друг вирус без ковид. Но е много удобно да се правят на ударени, когато не им се стои под карантина.
Говоря за хора преболедували/но не от ковид/,които антигенния е положителен и после пср отрицателен.И после картина характерна за сезонен ворус,а не ковид.Това го съобщиха и по телевизията,че антигенните могат да уловят другите коронавируси ,а не ковид 19 и затова да са +.

# 33 587
Профилактично за какво? Не ми е известна причина здрав човек да пие кръворазреждащи, освен след ковид, както е модерно напоследък.

# 33 588
Хората по групите няма как да знаят, че тестът им е позитивирал от друг вирус. Има - ако се прати материал за изследване и се изолира само друг вирус, без корона. Но в България едва ли. А и  при положителен тест е по-голяма вероятността да изолират ковид+друг вирус, отколкото друг вирус без ковид. Но е много удобно да се правят на ударени, когато не им се стои под карантина.
Говоря за хора преболедували/но не от ковид/,които антигенния е положителен и после пср отрицателен.И после картина характерна за сезонен ворус,а не ковид.Това го съобщиха и по телевизията,че антигенните могат да уловят другите коронавируси ,а не ковид 19 и затова да са +.
И как разбраха след положителен антигенен и отрицателен ПСР, че не е Ковид? Защото ако заключението се базира единствено на тези два резултата, просто е несериозно да се твърди подобно нещо. Майка ми е от хората с + бърз и - ПСР. Ами ковид си беше.

# 33 589
Роналд, прости ми, но това е безумно. Два кръворазреждащи препарата за профилактика, при млад и здрав човек ............ НАТАСПИН е аналог на аспирин и аналозите му. Просто пиеш много аспирин.Blush

Цитат
И как разбраха след положителен антигенен и отрицателен ПСР, че не е Ковид?
Процента на грешка при антигенните тестове е по голям. ПСР за сега си остава най-прецизния тест, доказващ ковид.

# 33 590
  • София
Е, предполагам защото едното ми дете беше с положителен PCR, очаква се и ние с майка му да позитивираме, та за това ни бяха предписани тези 2 препарата. В едно домакинство сме, второто дете е със симптоми, не пазим никаква дистанция и така.
Мисля, че натаспин Н не е кръворазреждащ или бъркам?

# 33 591
  • Другата България
Бъркаш, нали ти писах, че аз само него пиех при доказан ковид.
То ако така профилактично се пиеха медикаменти, и една Левокса профилактично да ти беше изписал този лекар.
Профилактично се пият витамини.

# 33 592
Е, предполагам защото едното ми дете беше с положителен PCR, очаква се и ние с майка му да позитивираме, та за това ни бяха предписани тези 2 препарата. В едно домакинство сме, второто дете е със симптоми, не пазим никаква дистанция и така.
Мисля, че натаспин Н не е кръворазреждащ или бъркам?
Кръворазреждащ е.
На мой приятел му го бяха изписали след ковид. Такава алергия направи, че едва успяха да го закарат дишащ в Пирогов.

# 33 593
Роналд, ще си видиш сметката от страх, недей така. И, ако хванеш ковид какво, ще мине и замине. Едни приятели прибраха трима тийнейджъра с ковид у тях за две седмици, защото имат къща и повече стаи. Втората седмица вече си ядяха пици заедно всички в трапезарията и нищо им нямаше.

# 33 594
Ако човекът е получил тежка алергична реакция от натаспина, най-вероятно е алергичен към соя, но у нас кой ли се интересува от алергии...

# 33 595
  • София
Това бяха препоръките на лекаря, отново повтарям, не е било наше решение. За тези, които решиха, че се крием по стаите си от страх.

Мери ан, верно че беше пила натаспин, но не спомена ли след това за някакъв тромб в ръката, че си получила? Или е билл след спиране на натаспина.

# 33 596
bubkab, уведомете ИАЛ за тази реакция, лекарите няма да го направят, макар, че трябва. Лятото направих от капки за очи, уведомих ИАЛ и ми казах ,че трябва да има  поне няколко случая, за да се включи в листовката. Помолих ме да уведомя и производителя.

# 33 597
Здравейте, момичета,
Ето накратко нашата история, заразихме се с ковид, аз го изкарах доста леко, но вече 10ти ден имам спорадична лека температура, мама обаче е доста по-зле, беше с много тежко главоболие, кашлица, температура , всичко. Пуснахме изследвания и се оказа наличие на бактериална инфекция, за която личният лекар ѝ изписа ксимебак. Вече четвърти ден го пие, но няма подобрение и продължава да вдига температура над 38 и суха кашлица и парене в гърдите.Чувства се доста зле. Като цяло ѝ е някъде 8ми, 9ти ден. Имали ли сте подобен случай и кога да чакаме да отшумят? Благодаря ви

# 33 598
  • Другата България
Това бяха препоръките на лекаря, отново повтарям, не е било наше решение. За тези, които решиха, че се крием по стаите си от страх.

Мери ан, верно че беше пила натаспин, но не спомена ли след това за някакъв тромб в ръката, че си получила? Или е билл след спиране на натаспина.
Аз бях с ковид през март, целия март и април пих натаспин, само него.
Тромбозата я получих края на месец юни.

# 33 599
  • София
Скрит текст:

Аз бях с ковид през март, целия март и април пих натаспин, само него.
Тромбозата я получих края на месец юни.
Ясно, а имаш ли представа, по-скоро лекарите какво смятат, може ли да се асоциира с изкарания ковид или...?
В крайна сметка, на повече хора около мен им казват - 1 месец след ковид да пият аспирин протект. На някои - два месеца. Разбира се, хиляди хора получават тромб и от друго, ти беше ли си изследвала коагулацията на кръвта, да речем месец след ковид или не?

Общи условия

Активация на акаунт