Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 964
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 33 570
  • пустинята Гоби
Теста е отрицателен, а детето е болно. Кръстосаната реакция, какво обяснява в случая?

# 33 571
При децата развитието на болестта (вкл. излекуването) е бързо и е съвсем възможно в носоглътката да няма вече вируси. В едно семейство е малко вероятно двете деца да боледуват от различни вируси едновременно. Температура (на детето) свалях главно с вани/душове не по-хладки от 10 градуса под телесната температура към момента. Този е ефектът на студените мокри чаршафи, но те са силен стрес за организма, а с по-хладката вана може постепенно да се намали температурата до въпросните - 10 градуса. При много висока температура - над 39 градуса - ледени плоски шишета с вода ( или охладители - ако имате) на големите вени (в областта на слабините). Бързо оздравяване.

# 33 572
Заведохме малкия (4 г.) в Пирогов (оказа се, че през уикенда преглед на суспектни за ковид деца, освен Пирогов, почти няма, прозвънях много места). Прегледаха, преслушаха, било нормално да поддържа висока темп, но интересно - направиха му тест, който излезе отрицателен.
Как смятате, сестра му в понеделник имаше положителен PCR, той разви симптоми (същите) във вторник, възможно ли е вече да не "излъчва" вируса? Знаем, че след един определен ден не се "хваща" с тестове, поне не и с бързи антиген тестове.... или пък за разкош си е донесъл някой вирус от градината, друг...., макар че поне първия ден симптоматиката му се припокриваше изцяло с тази на сестра му.
И нашият февруари (тогава на 4г) беше с отрицателен тест (симптомен и тестван 5-6ти ден от сестра, която каза "ако е ковид ще го хвана"). Жена ми беше с положителен тест и аз също бях с ковид симптоми - после и с доволно антитела.

# 33 573
Теста е отрицателен, а детето е болно. Кръстосаната реакция, какво обяснява в случая?
Кръстосаната реакция е при каката. Всъщност при нея е бил пср, докато лекарят говори за бързи тестове, може и да греша тогава. Но пък е възможно децата по-бързо да неутрализират вируса и дават отрицателна проба.

# 33 574
  • София
Ronald, а ти спра ли кръворазреждащите и успя ли да пуснеш кръвни? Тези, които си написал мисля са достатъчни.
Извинявай ако съм пропуснала.

# 33 575
  • пустинята Гоби
Да каже Роналд дали е била контактна и заради това да е тествана.

# 33 576
ivka_smile, много късмет ви желая! Както и на всички болни, да минава.

Ronald, може и още да не е позитивирал, доста хора писаха това - първо отрицателни, а по-късно положителни.

# 33 577
Не бих тествал 4г. дете, бих лекувал симптоматично.

# 33 578
При консултация в болница са длъжни да направят тест. То и ковид е със симптоматично лечение - няма специфично (дано бъде намерено!).

# 33 579
  • София
Заведохме малкия (4 г.) в Пирогов (оказа се, че през уикенда преглед на суспектни за ковид деца, освен Пирогов, почти няма, прозвънях много места). Прегледаха, преслушаха, било нормално да поддържа висока темп, но интересно - направиха му тест, който излезе отрицателен.
Как смятате, сестра му в понеделник имаше положителен PCR, той разви симптоми (същите) във вторник, възможно ли е вече да не "излъчва" вируса? Знаем, че след един определен ден не се "хваща" с тестове, поне не и с бързи антиген тестове.... или пък за разкош си е донесъл някой вирус от градината, друг...., макар че поне първия ден симптоматиката му се припокриваше изцяло с тази на сестра му.
На моя (15 г) на седмия ден след първи симптом му правих антигенен и беше отрицателен, при малко дете може би още по-бързо се изчиства вируса.

# 33 580
  • София
Ronald, а ти спра ли кръворазреждащите и успя ли да пуснеш кръвни? Тези, които си написал мисля са достатъчни.
Извинявай ако съм пропуснала.
Привет, днес не съм пил натаспин и аспирин, опитах в две лаборатории за кръвни, имаше над 50 човека, нямаше отделен вход за кръвни и се отказах.

Дъщеря ми си имаше симптоми в понеделник - главоболие и 37,4, положителен домашен тест, затова правихме и PCR (за да карантинират класа). До момента още 7 деца от класа излязоха позитивни, повечето със симптоми.
Малкият, на другия ден имаше 37,4 и главоболие. От сряда - все 38 и нагоре.

# 33 581
Стига с това дълбоко бъркане вече. Значи толкоз е заразно, че трявба да нося маска, за да предпазвам себе си и другите от хвърчащи около мен вирусни частици, обаче с клечката трябва да си бръкна в мозъка.
Добре е да се обере секрет, дали от гърлото, дали от носа, при сипмтоми от там, откъдето са по-силни симптомите.
С антигенен и ПСР тест не се изследва мозъчна дейност, а секрет.

# 33 582
А ти защо ги пиеш? В смисъл има ли причина или го правиш профилактично.

Стига с това дълбоко бъркане вече. Значи толкоз е заразно, че трявба да нося маска, за да предпазвам себе си и другите от хвърчащи около мен вирусни частици, обаче с клечката трябва да си бръкна в мозъка.
Добре е да се обере секрет, дали от гърлото, дали от носа, при сипмтоми от там, откъдето са по-силни симптомите.
С антигенен и ПСР тест не се изследва мозъчна дейност, а секрет.
Подкрепям. Инструкцията как да се вземе секрет и самото вземане са много различни. Първите са се поуляли. Все пак вируса не се "крие", а се разполага. Wink

# 33 583
  • пустинята Гоби
Възможно е. Казах за бъркането въз основа на различните начини, по които са ми вземали на мен тестове. Два пъти са ми бъркали супер дълбоко и болезнено, един път супер леко и почти незабележимо.

# 33 584
  • Другата България
Мими, как е баща ти?

Общи условия

Активация на акаунт