Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 978
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 33 555
Нас ни карантинираха от ХЕИ. Много любезна беше жената.
Не ми беше удобно да питам, как ще ме контролират.
Нямам намерение да нарушам правилата, просто питам.

# 33 556
  • Пловдив
На мен никой не ми е изписвал АБ. Чак се изненадвам,че почти всички с ковид са на АБ. То на мен нищо не са ми изписвали по принцип-освен сироп за кашлица,нито пък ме е преглеждал лекар(освен по телефона).Като всяка българка в чужбина-имам АБ в къщи, и въобще всякакви лекарства, които съм си донесла от БГ. Въпросът е да ги пия ли ? В чуденка съм..
Днес взех Милгама Н, и аспирин протект-защото тук, в темата  прочетох че е добре да се пие. .
Аз също не съм пила АБ, нито ме е преглеждал лекар - само по телефона се чуваме през ден и ЛЛ решава, дали да изписва друго или не. Имах ниска температура, кашлица, но като цяло симптомите не се засилваха и лекарката прецени, че за момента няма нужда от АБ.
На дъщеря ми пък (която е с почти същите симптоми като мен), още от първия ден й даде АБ. Единствената разлика с мен е, че тя имаше температура 37 два дни.

# 33 557
  • Варна
Бронз, за т.1 колко теста с другите вируси ти светнаха в червено, че го направи този извод?
+1. И по точката за ползата от антибиотиците за лечение на вирус, пък бил и този може да се спори. Доказателството - само в тази темаспрях да броя хората, изпили по два-три за по 10 дни. Вижда се колко елиминира вируса. Точно никак

# 33 558
Тестът ми е отрицателен.

# 33 559
  • Другата България
Каква "изненада"! Blush

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 14:59 от Merri_An

# 33 560
  • 1st floor
Супер. Бързо да се оправяш!

# 33 561
Здравейте, моята карантина изтича в сряда. Чудя се къде да ида да ми видят белия дроб..снимка евентуално. Може ли да ми препоръчате лекар за София. Чудя се също дали ще е рано..

# 33 562
Бронз, за т.1 колко теста с другите вируси ти светнаха в червено, че го направи този извод?
+1. И по точката за ползата от антибиотиците за лечение на вирус, пък бил и този може да се спори. Доказателството - само в тази темаспрях да броя хората, изпили по два-три за по 10 дни. Вижда се колко елиминира вируса. Точно никак
Не говоря за тестове,които аз съм правила.Говоря за изчетено по разни групи за ковида,които стават все повече и от споделеното от хората.Знам,че не на всичко се вярва,но пък и толкова хора да лъжат...няма начин.По телевизията също някой от здравните власти казаха,че в момента заради върлуващите други вируси може да излезе антигенния фалшиво положителен.
Относно антибиотиците/едни и същи при всички/ също няма нищо категорично.Но така да се изписва масово от ЛЛ още в началото не е случайност.Все пак и тези лекари са се лекували преди нас от вируса най вероятно с антибиотици...Не при всеки се повлиява лечението от тях било на ранен или късен етап.Да не забравяме все пак,че на този вирус само името му е "вирус".
Това са си мои заключения.Не очаквам всеки да ги споделя.

# 33 563
Хората по групите няма как да знаят, че тестът им е позитивирал от друг вирус. Има - ако се прати материал за изследване и се изолира само друг вирус, без корона. Но в България едва ли. А и  при положителен тест е по-голяма вероятността да изолират ковид+друг вирус, отколкото друг вирус без ковид. Но е много удобно да се правят на ударени, когато не им се стои под карантина.

# 33 564
Много антигенни тестове съм направила, на мен, мъжо и децата - по най-различни поводи и в добавка винаги при симптоми поне по два теста и никога не е показвало положително. Децата наскоро изкараха и някакъв вирус от училище с гърло, задна хрема и кашлица единия, а другия с гърло, хрема и температура за един ден,  като всички тестове отново бяха отрицателни ... и естествено и антитела нямат.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 15:41 от Arizona

# 33 565
  • Варна
Искам да благодаря на всички, които ми дадоха надежда, че нашият близък ще се оправи дори и ако бъде поставен на апаратна вентилация. Беше поставен на най - висока доза кислород с crp 360,заради вътреболничната инфекция след covid... Сега crp е свалено на 30, сатурацията е 92,не беше интубиран а на неинвазивна вентилация на апарат с маска. Подобряването е бавно и трудно, общо над месец в болница вече. Но бяхте прави, че надежда винаги има! Стискайте палци!

# 33 566
  • София
Заведохме малкия (4 г.) в Пирогов (оказа се, че през уикенда преглед на суспектни за ковид деца, освен Пирогов, почти няма, прозвънях много места). Прегледаха, преслушаха, било нормално да поддържа висока темп, но интересно - направиха му тест, който излезе отрицателен.
Как смятате, сестра му в понеделник имаше положителен PCR, той разви симптоми (същите) във вторник, възможно ли е вече да не "излъчва" вируса? Знаем, че след един определен ден не се "хваща" с тестове, поне не и с бързи антиген тестове.... или пък за разкош си е донесъл някой вирус от градината, друг...., макар че поне първия ден симптоматиката му се припокриваше изцяло с тази на сестра му.

# 33 567
  • пустинята Гоби
Всичко може, включително пробата да не е взета съвсем правилно. Все пак на малко дете едва ли някой би му бъркал дълбоко в носа.

# 33 568
Заведохме малкия (4 г.) в Пирогов (оказа се, че през уикенда преглед на суспектни за ковид деца, освен Пирогов, почти няма, прозвънях много места). Прегледаха, преслушаха, било нормално да поддържа висока темп, но интересно - направиха му тест, който излезе отрицателен.
Как смятате, сестра му в понеделник имаше положителен PCR, той разви симптоми (същите) във вторник, възможно ли е вече да не "излъчва" вируса? Знаем, че след един определен ден не се "хваща" с тестове, поне не и с бързи антиген тестове.... или пък за разкош си е донесъл някой вирус от градината, друг...., макар че поне първия ден симптоматиката му се припокриваше изцяло с тази на сестра му.
Според началника на ковид отделението в пирогов тестовете правят кръстосана реакция с други вируси.

# 33 569
  • София
Tова последното не го разбрах? Да, чувал съм теории, че едва ли не с тестовете се "хващали" и всякакви други вируси, и затова позитивирали?

Общи условия

Активация на акаунт