Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 799
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 780
А интересен ми е следния казус - ако се направят и антигенен, и пср, а отчетат различен резултат, пср ли се взема за официален?

# 33 781
  • ту тук, ту там
Не, винаги положителният.
Тоест подават те към РЗИ и оставаш под карантина.

# 33 782
  • Сф
А интересен ми е следния казус - ако се направят и антигенен, и пср, а отчетат различен резултат, пср ли се взема за официален?
Няма никакъв казус. Дадеш ли положителен резултат , си положителна. Без значение теста. Негативния ще бъде фалшиво негативен. Това го обясняваха 100 пъти. Няма фалшив положителен.

# 33 783
Ясно, благодаря много за информацията.

# 33 784
Извадих си сертификата от бързия антигенен, вече са достъпни на сайта.

По казуса с различните резултати. Майка ми с положителен бърз и отрицателен ПСР на другия ден в момента има издадени два сертификата - един само за България и един Европейски. Така че пробвайте и кажете как е при вас.

# 33 785
Здравейте!
Баща ми (62г.) от вчера е с някакъв вирус - много висока температура до 39.4, само с течен аналгин пада до 38 и нещо. Болки в тялото и възпалено гърло.
Преболедувал е ковид през ноември миналата година,  втора доза АстраЗенека има в средата на май.
Майка ми е купила от аптеката комбиниран тест за ковид и грип, отрицателен е, но дали си е взел пробата както трябва,  не е особено ясно.
Притеснени са дали не е ковид пак,  но с тази температура в момента му е зле да ходи да чака по лаборатории за ПСР, а и ако не е ковид, да се реди с болните, пак не е добър вариант.
Майка ми каза, че никога досега не е вдигал толкова висока температура.
Дали има грип в момента? Някой карал ли е наскоро подобен вирус, който не е корона?
Не знаят какво да правят 😔

# 33 786
Моят отрицателен тест пише в системата, че ще е валиден от 10:30, защо се получава такова разминаване, след като още в 8:00 ми издадоха на хартиен носител сертификата? И нужно ли е след взимането на проба да се чака за този хартиен носител? Не може ли да се прибера и вкъщи да си изтегля сертификата? На мен в лабораторията ми обясниха, че трябвало да чакам...

# 33 787
  • Варна
Казвам ви, че не правят при нас трета доза с Модерна.
Е, това е доста различно от "Спряха Модерна".

# 33 788
Здравейте!
Баща ми (62г.) от вчера е с някакъв вирус - много висока температура до 39.4, само с течен аналгин пада до 38 и нещо. Болки в тялото и възпалено гърло.
Преболедувал е ковид през ноември миналата година,  втора доза АстраЗенека има в средата на май.
Майка ми е купила от аптеката комбиниран тест за ковид и грип, отрицателен е, но дали си е взел пробата както трябва,  не е особено ясно.
Притеснени са дали не е ковид пак,  но с тази температура в момента му е зле да ходи да чака по лаборатории за ПСР, а и ако не е ковид, да се реди с болните, пак не е добър вариант.
Дали има грип в момента? Някой карал ли е наскоро подобен вирус, който не е корона?
Приятелят ми започна така. Висока температура (38.9) и втрисане. Решихме, че е настинал, защото работи като строител и тогава го беше валяло много дъжд. На следващия ден страшни болки в тялото (най-вече в гърба) и температурата беше 38.2. Купих му бърз тест от аптеката(даже 2, за всеки случай): положителни и двата. Самокарантинирахме се. Температурата и болките в тялото минаха на 5тия ден и сега само покашля, ама рядко и то влажна кашлица. Чувства се добре, не е отпаднал и не е и бил дори с температурата.

# 33 789
  • София
Здравейте!

Има да само, че сред малките деца съм го срещала, но това не пречи и възрастен да се зарази.

# 33 790
Здравейте!
Приятелка в момента е така, но с по ниска температура. На антибиотик. Много лошо кашля. Едното дете беше с ларингит. Всички са тествани по няколко пъти. Отрицателни са. Според лекарят ѝ имало някакъв друг вирус причиняващ бронхити и подобни.

# 33 791
Благодаря ви за отговорите. Баща ми засега няма кашлица, но при всички положения ако утре няма подобрение,  ще направи ПСР. Ако преболедувал и ваксиниран е пипнал пак ковид, простооо.... 🤦‍♀️

# 33 792
Има вирус, причиняващ бронхити/пневмонии. Още в средата на септември ММ се разболя и естествено заподозряхме Ковид. Прави тест, излезе отрицателен, след 3 дни прави снимка и се видя пневмония, която лекарят определи като бактериална и беше категоричен, че не е Ковид п-ния

# 33 793
За живеещите в София - в Геника има тест, който лови куп вируси освен короната:
 Комбиниран тест за остри респираторни вирусни инфекции
ARVI screen 18®

PCR тест за едновременна детекция на 18 патогена, свързани с остри респираторни вирусни инфекции.

Този тест включва изследване на новия коронавирус, двата грипни и 15 негрипни вируси. Тестът открива множество респираторни вируси, свързани с грипни и негрипни респираторни инфекции, като ги разграничава от SARS-CoV-2, който причинява COVID-19. В допълнение към SARS-CoV-2, грипен вирус тип В и три отделни щама на грипния вирус тип А, тестът открива четири други коронавируса, човешки метапневмовирус, човешки риновирус, аденовирус, бокавирус, парагрипен вирус, респираторно-синцитиален вирус (RSV).

Доста скъп е - 140 лв., но ако човек е зле и може да си го позволи, може би си заслужава:
https://www.genica.bg/laboratorni-uslugi/testove-za-covid-19

# 33 794
Няма никакъв казус. Дадеш ли положителен резултат , си положителна. Без значение теста. Негативния ще бъде фалшиво негативен. Това го обясняваха 100 пъти. Няма фалшив положителен.
Не е вярно. Има!!! При пътуване миналата година с мъжът ми пускахме ПСР, за да се приберем в България. Неговият излиза положителен. Без нито един симптом. На следващия ден повторихме и двамата - отицателен. Лекарите казаха като вас, че щом един път е дал положителна проба, значи е положителен. Последва карантина и за двамата. След един месец, вече в БГ мъжът ми вече даде истинска положителна проба и го изкара с всичките възможни симптоми - задух, кашлица, температура, хрема, болки в тялото, очите и главата.

Общи условия

Активация на акаунт