Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 115
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 33 840
Логично би било на 15 ден т.е. когато ти свърши карантината. Защо ти е сертификат по време на карантина!

# 33 841
Знам, че е различно. Знам и че сте писали. Просто, ако някой има желание, моля, да ми отговори, ако ли не, здраве да е.
Джасте (ако още те интересува), аз съм месец след ковид. Не ме питай как съм го измерила, но мисля че съм на 70% с върнато обоняние. Повечето неща вече ги усещам. За момента най не усещам пържени картофи и шоколад. Картофите на нищо не бият. Ама хептен на нищо. Шоколада все едно ям замразен бутер - нямам го вкуса на ванилия и какао. Всичко останало обаче е добре. В смисъл мога да кажа какво ям. Аз съм от уж леко изкаралите го. Мъжо го изкара по-тежко. При него обонянието се върна 50 на 50. Но той докато беше болен казваше че всичко му горчи, освен че няма вкус и му биело на ацетон. Аз такова нещо нямах. Заедно се разболяхме. И на двамата ни се гадеше от месо. От скоро почнахме да хапваме, но лека по лека. Нямаме желание така настървени да ни е вкусно ( за месото говоря).

# 33 842
Здравейте, искам да попитам къде може болен човек да направи снимка? Моя близка е карантинирана, не е могла да запише час за снимка. Чуди се дали да ходи някъде или да чака тези дни личният лекар да я види. Жената кашля, не много често вече, но все още кашля. От една седмица са симптомите. Според мен е добре да не се бави много със снимката, но тя отлага от миналата седмица.
В 12та поликлиника ми направиха снимка, даже без да чакам в Ковид зоната.
Плащаш си на касата и се оказва, че пред рентгена са и от Ковид зоната, но чакат с часове за направление.
Благодаря, 12 поликлиника й е близо. Колко се плаща за снимката?
35 лв.
С направление от Ковид зоната е безплатно, но се чака много.
Благодаря много. Ще й кажа. Като се налага ще плати.

# 33 843
Логично би било на 15 ден т.е. когато ти свърши карантината. Защо ти е сертификат по време на карантина!
Общо взето знаем ктде живеем, очаквам да не сработи системата

# 33 844
Все още съм в карантина. Сертификатът ми  е наличен в системата. Пише дата на валидност - датата, на която ми изтича карантината.

# 33 845
  • Пловдив
Някой правил ли си е тест на края на карантината или няколко дни след това? От офиса ме карат да представя отрицателен тест, за да се върна на работа, но се притеснявам дали дълго време няма да е положителен без да заразявам.

# 33 846
  • София
Някой правил ли си е тест на края на карантината или няколко дни след това? От офиса ме карат да представя отрицателен тест, за да се върна на работа, но се притеснявам дали дълго време няма да е положителен без да заразявам.
Не става ли да си направиш домашен тест?
В нашия офис, всеки понеделник се самотестваме (като учениците), миналата зима идваше лаборатория всеки понеделник за бързи тестове. Имаме си доверие....

# 33 847
Скрит текст:
Права излезе.
На дъщеря ми се генерира сертификат, валиден от края на карантината, с шест месечна валидност.

# 33 848
  • софия
Аз също съм се чудила- ами ако пак излезе положителен...отново ли 14 дни карантина, 10 дни контактни...🙄Няма логика...

# 33 849
  • Пловдив
Да, домашен ще правя, но все пак не мога през ден да купувам. Просто се чудих, дали дават положителен резултат и след карантината.

И още един въпрос - утре ми изтича карантината, а все още нямам сертификат. Казва Непознат телефонен номер или лицето не присъства в регистър COVID-19. Дали ще ги въведат след изтичане на карантината? Но пък щом на някои вече им излиза...

# 33 850
Мъжът на братовчедка ми е приет днес с двустранна, усложнена пневмония с изливи и Ковид изменения, назначен е и започнат Ремдесевир, не знам какво и къде е чела тя, но е много уплашена и не спира да плаче, само повтаря че нямало да излезе от там, пълна истерия. Не знам нищо за това лекарство, как да я успокоя. Чела че уврежда сърце и бъбреци.
Аз мисля, че щом толкова хора се бореха за този медикамент, едва ли ще е лошо, че му го дават.
Тя е под карантина, с положителн антигенен, без симптоми, трябва ли да звъни някъде или от лабораторияра ще я подадат, като положителна?
Две малки деца има на 7 и 2, те са добре.

# 33 851
Vici75, много ти благодаря за споделеното. Ние все още нищо не усещаме. Всъщност днес мъжа ми си пръснал на ръката от неговия парфюм и ми дава да подуша. Усетих аромат на парфюм, но не разпознах парфюма. И то го усетих само в началото, докато беше прясно пръснат. После се пробвах с моите и на цели три успях да усетя аромата и да регистрирам, че са различни аромати, но пак беше леко, не като с нормално обоняние. Храната, кафето, чая, не ги усещам. Усещам солено, сладко, люто, горчиво и кисело, но дали ще е лимон или кисело мляко все тая, дали ще е сирене или салам, пак така. Едните хапове, които пия горчат и в началото не усещах горчивината, сега я усещам. Имам надежда, че лека полека сякаш се възвръща обонянието, надявам се и вкуса. Дано.

# 33 852
Daisy12, ако е за София - в Софиямед, 12,30-13,30 ч има ковид-коридор - правят рентген и не се чака дълго (мисля, че е 45 лв.)
Много благодаря за полезната информация.

# 33 853
От събота вечерта съм с положителен антигенен тест. Специално стоях в кабинета, за да видя, че ме вкарват в системата.
Все още никой не ми се е обадил, че съм под карантина.
Днес мъжа ми си направи тест в поликлиниката  но не са му записвали тел. Номер.
Казали са му, че ще го вкарат в системата.
Той също е положителен. Интересно ми е, как ще се свържат с него?!

# 33 854
Мъжът на братовчедка ми е приет днес с двустранна, усложнена пневмония с изливи и Ковид изменения, назначен е и започнат Ремдесевир, не знам какво и къде е чела тя, но е много уплашена и не спира да плаче, само повтаря че нямало да излезе от там, пълна истерия. Не знам нищо за това лекарство, как да я успокоя. Чела че уврежда сърце и бъбреци.
Аз мисля, че щом толкова хора се бореха за този медикамент, едва ли ще е лошо, че му го дават.
Тя е под карантина, с положителн антигенен, без симптоми, трябва ли да звъни някъде или от лабораторияра ще я подадат, като положителна?
Две малки деца има на 7 и 2, те са добре.
Питах Аспарух Илиев дали Ремдесевира ,който дадоха на мъжа ми може да е увредил фатално сърцето му .Беше категоричен ,че не може .Но той е ефективен в много начален стадий .Стискам палци на това момче ,да излезе скоро и да се радва на дечицата си .

Общи условия

Активация на акаунт