Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 316
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 33 855
Днес мъжа ми си направи тест в поликлиниката  но не са му записвали тел. Номер.
Казали са му, че ще го вкарат в системата.
Той също е положителен. Интересно ми е, как ще се свържат с него?!
Не знам от къде,но намират телефонните номера. Татко,на 82 г, постъпи в болница след положителен тест в 17 ч в Спещна помощ. На другият ден му излезе PCR, също положителен, и от РЗИ звъннаха на мен. Знаеха,че е в болница, диагноза, питаха ме с кого живее. Не пожелаха да кажат от къде ми имат номера. Той не го е давал, питах го.

# 33 856
Не знам от къде,но намират телефонните номера. Татко,на 82 г, постъпи в болница след положителен тест в 17 ч в Спещна помощ. На другият ден му излезе PCR, също положителен, и от РЗИ звъннаха на мен. Знаеха,че е в болница, диагноза, питаха ме с кого живее. Не пожелаха да кажат от къде ми имат номера. Той не го е давал, питах го.
Благодаря!
Ще чакаме и ние, ако не се обадят, значи не сме регистрирани. Вече знам няколко такива случая.

# 33 857
  • София
Да, домашен ще правя, но все пак не мога през ден да купувам. Просто се чудих, дали дават положителен резултат и след карантината.

И още един въпрос - утре ми изтича карантината, а все още нямам сертификат. Казва Непознат телефонен номер или лицето не присъства в регистър COVID-19. Дали ще ги въведат след изтичане на карантината? Но пък щом на някои вече им излиза...
Обаждаха ли се от РЗИ вече? Още преди две седмици нашата ЛЛ каза, че има забавяне при вкарването на положителни и контактни в системата на РЗИ. При някои минавала карантината преди да ги вкарат. А тогава имаше по-малко положителни.

Редактирам, относно телефоните. При нас положителния тест беше на сина ми. Дадох моя телефон в лабораторията, но явно не са го записали вярно (а уж гледах). От РЗИ като се обадиха, момичето каза, че са търсили сина ми, не да го намерили и поискали моя номер от МВР. Та явно имат начин да намират контакти.

# 33 858
  • Пловдив
Да, обадиха ми се още на втория ден. Дори поисках да ми дадат номера на предписанието, защото го искаха от училището на дъщеря ми, което значи, че съм въведена в регистрите.

# 33 859
За какво ви е да ви се обаждат от РЗИ? Нали всеки може да си провери резултата от теста и си брои 14 дни карантина от деня на теста.

# 33 860
  • София
Обаждането значи, че са получили получили инормация за положителния тест и той е вкаран в систематa.

# 33 861
  • София
И че все пак има някакъв контрол...

# 33 862
  • София
А при излизане за преглед къде се звъни,на РЗИ или на РПУ ?

# 33 863
Което трибуквие вдигне. Принципно се звъни на кварталния полицай.

# 33 864
  • софия
А при излизане за преглед къде се звъни,на РЗИ или на РПУ ?
Първо на РЗИ и след това на РПУ.

# 33 865
Някой правил ли си е тест на края на карантината или няколко дни след това? От офиса ме карат да представя отрицателен тест, за да се върна на работа, но се притеснявам дали дълго време няма да е положителен без да заразявам.
Lili, аз си правих такъв тест и ми излезе положителен. От нашата каса (американската) ми казаха да спра да се тествам, защото месеци наред ще съм с положителен тест вероятно и се засипвали с подвеждаща информация т.к. като се тествам, отива при тях инфо автоматично че съм болна да речем. А аз вече бях под карантина. и в края на карантината пак им дойде инфо че съм с положителен тест. Издадоха ми писмо, с което съм освободена от карантина и на него пишеше че с него мога да се връщам на работа, училище и т.н. места. Не знам обаче при вас в БГ как ще е.

Джасте, ще се оправи обонянието. ТО другото да е наред, че е много притеснително всичко. И аз леко го изкарах, но ми излезе бактерия в урината - клебсиела пнеумони и сега чак пия антибиотик. Докато ме види доктор, че да ми вземат урина за проба, че теста да излезе..... А бях болна края на септември.

# 33 866
  • Другата България
Мими, как е баща ти?
Нана, а твоето дете?
Ти как си?

# 33 867
Мери Ан,
Благодаря, добре е.
И аз съм добре. Днес имах само Т, без да ме е блъскала кола. Wink

# 33 868
От масивите на полицията. Така ми казаха от РЗИ като ми се обдиха за карантината.

# 33 869
Най-добрия ми приятел е с Ковид. Ваксинирахме се през май, той с Пфайзер. Симптомите са се появили вчера - болки в гърлото и в гърдите. Днес си направи тест от аптеката и се оказа положителен.
Самоцитирам се.
В събота започна да се оправя и вече твърди, че нищо му няма.

Общи условия

Активация на акаунт