Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 927
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 34 080
  • тук и там
И в моето семейство не сме се пазили и ММ и дъщеря ми не се заразиха.ММ е ваксиниран и той. Не сме се пазили-защото нямаше смисъл ,според мен. Аз приготвям храна и всичко в къщи ,целувала съм и двете деца за лека нощ, ММ също е целувал и мен и тях- а и самите деца  са играли заедно и са бил в една стая до момента в който малкото вдигна температура.Да уточня,че малкото кашляше още преди да вдигне температура..Има един период, в който си  се заразил вече  и ти също заразяваш ,но все още не знаеш че си болен, или най-малкото-не знаеш че е ковид. .
Да не говорим,че има доста деца,които го карат безсиптомно. Ако не се знае ,че са имали контакт с Ковид позитивен, и съответно ПСР да са направили-няма как и да разберат че са  заразени..

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 08:05 от Kaisia

# 34 081
  • При семейството си
При нас не заразих жена ми и децата без никакви мерки. Не е рядкост.

А това с каква цел беше?
Да ги пробваш ли?
Не разбирам как знаеш, че си болен, но не пазиш близките си?
Защото са семейство и имат право да решат как да си карат карантината, и как и дали да се пазят помежду си.

# 34 082
  • Благоевград
Ние също нямаше как да се изолираме. Живеем в гарсионера с мм, заедно ходим на работа и се прибираме, защото работим близо един до друг. Когато вдигнах температура, той спа на дивана няколко дни, но прояви симптоми 4-5 дни  след мен. След това аз влязох в болница, а той си боледува у дома сам. Имаше липса на обоняние и вкус за няколко дни И не висока температура.

# 34 083
През август гледах татко на легло няколко дни и не се заразих. Не бях боледувала, не бях ваксинирана. Септември се ваксинирахме с мъжа ми. Преди 10 дни той се разболя, от вчера аз. А уж съм го изолирала. Няма логика в нищо.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 08:27 от beba2

# 34 084
Някой може ли да даде телефон на РЗИ на който са му съдействали за сертификата?

# 34 085
След колко време се прави контролна снимка на б. дроб?

# 34 086
При нас не заразих жена ми и децата без никакви мерки. Не е рядкост.

А това с каква цел беше?
Да ги пробваш ли?
Не разбирам как знаеш, че си болен, но не пазиш близките си?
Това пък какво общо има с темата. Не сме в подфорум Семейни отношения, че да коментирате кой как си организира семейния живот.

# 34 087
Майка ми и баща ми също не са се пазили един от друг кой знае колко. Спяха в отделни стаи, но така или иначе майка ми приготвя храната и се хранеха заедно. Той не се зарази нито от мен, нито от нея, брат ми също. Никой не е ваксиниран.

# 34 088
На ММ (но той беше в болница с пневмония), му казали 1 месец след изписването. Защото контролните прегледи в самата болница включваха само слушалки.
Той дори чак след 2 месеца взе час за пулмолог, който му назначи снимката.

# 34 089
Благодаря на всички Ви за споделеното!
beba2, 4e, това е ужасно. Наистина точно, когато смяташ че всичко е минало и се заразяваш... Това е ужасно. А симптомите Ви припокриваха ли се с тези на половинката? В смисъл такъв, по подобен на тях начин ли изкарахте Ковид?

# 34 090
Според мен има смисъл в пазенето на другите. Все пак на всеки различно му понася, независимо каква е болестта.
Аз съм без обоняние, и наполовина вкус. Възниква ми следният проблем - в момента съм в 5-дневен болничен, не върви да ме регистрират тепърва за ковид-болна, и да се затворя за нови 14 дни. Майната му на сертификата, дето няма как да си извадя. В понеделник е ясно, че няма да отида на работа. Вероятно ще трябва да ми удължат сегашният болничен още малко. Реално съм със симптоми от 22.10.

# 34 091
  • в кукувиче гнездо
Баща ми е шести ден от първи симптом. От онзи ден, да чукам да дърво, не е вдигал повече температура. Чувства се добре. Дано успее да издрапа. Ммайка ми, която живее с него и е асматичка, към момента е добре, макар че сутринта ми се стори, че говори леко на нос. Ще я следим и ако трябва веднага ще включваме лечение. Пие авирон вече четвърти ден. Ако успеят да прескочат ще съм благодарна цял живот на астра зенека и всички работили по ваксината. Ох, дано....

# 34 092
  • София
Някой може ли да даде телефон на РЗИ на който са му съдействали за сертификата?

Малко по-назад в темата имаше някой и обесняваше, че е имал проблем със сертификата и е успял чрез РЗИ да се нанесат някакви промени. Потърсете, даже беше споменал ако някой има подобен проблем да му пише, за да му даде телефон.

lechugitka Това са добри новини особено след това изпотяване, което е имал. Явно са приключили нещата.

# 34 093
  • Другата България
Носовото говорене без хрема е типичен и специфичен симптом.
Следи я, ако е ковид, до утре трябва да има и друга симптоматика.
Мими, как е баща ти?
Нана, вие как сте?

# 34 094
Ние нямаше нужда да се изолираме един от друг. Проявихме симптоми почти по едно и също време. Аз в неделя вечерта, мъжа ми в понеделник. Докато се усетим що какво и проявихме симптоми. Симптомите ни бяха еднакви - втрисане, лека темп., отпадналост, тъпи болки в тялото. Моите симптоми бяха една идея по интензивни и по пъстри, но все пак леки, поносими и търпими, имах леко гадене, замайване, сухота в устата, хрема. Обоняние и вкус изгубихме пак почти по едно и също време с около половин до ден разлика. Отшумяването на симптомите пак така. До третия - четвъртия ден почнаха да отшумяват с леки приливи и отливи.
Пп Но, ако само един от нас беше болен, то той щеше да се изолира, за да се опита да предпази другия. Поне да опита. Щяхме да сме в един апартамент, различни стаи, без близък контакт помежду си. Отделна посуда. Здравия щеше да приготвя храна за болния и така. Всъщност май месец миналата година имах съмнения, че може да съм хванала Ковид и така се изолирах за три дни, но не беше Ковид.

Общи условия

Активация на акаунт