Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 981
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 065
Аз. Карах ковид края на ноември и началото на декември. Прекарах го сравнително успешно, само с бромхексин и протеолитичби ензими, гинко, женшен, геломиртол и спрей за гърлото. В началото бях доста зле. Адско главоболие, безсилие. Не развих пневмония, бързо се възстанових, на 15тия ден бях на работа.
Втория път беше нач. на юни много по-тежко, стигнах до 39.4 Т, но пак без антибиотици. Бях много изтощена, по цял ден и нощ спях, не можех да ям, да пия кафе дори, отслабнах с 5 кг за 2 седмици. Оправих се пак с гинко и женшен и сарженор. Сега нямам абсолютно никакви последствия. Ваксинирах се 2 пъти през август, без абс. никакви странични ефекти.

И двата пъти доказано с тест или? Боледуване юни и ваксина август, изследвали ли сте антитела?
Вторият път БАТ и ПСР отрицателни, но ги правих късно. За сметка на това кръвните показатели бяха много зле. Тест за антитела след това не правих. Толкова тежко го изкарах, че не исках да търся причина да не се ваксинирам и да рискувам пак да се разболея. Плюс реших, че трябва да имам екстра имунитет за след 15ти септември. Имах някаква идея какво ще се случи ...

# 34 066
  • София
Къде в София може да се направят кръвни изследвания с направление? След 14-ия ден?

# 34 067
Аз по скоро питах за хора преболедували преди година и половина/така съм написала/,т.е още при първа вълна.Да кажат как се чувстват към ден днешен.

Преди малко пак четох материали за лонг ковид и ПКС.Вече има писано доста по въпроса и се ужасих...Колко неща бяха изброени.Няма част от тялото,която да не е спомената като засегната.И както предпологах  ПКС може да се превърнат в хронични.

# 34 068
Интересно ми е, има ли някой друг тук, който да е бил под карантина с половинката си и БЕЗ да се пази по никакъв начин(без маски, стоене в отделни стаи, дезинфекция) да не е лепнал Ковид? Преди да установим, че приятелят ми е с Ковид даже си раздавахме и целувки. Единственото, което ограничих след потвърждаването, е това да не ми говори близко в лицето и да не се целуваме. Иначе си стоим в едни и същи стаи, ядем си заедно и т.н. Днес ни е 10-ти ден карантина. Единственото, което счетох за по-странно е стрелкането в задната част на главата и след това 2 дни ме боляха ужасно много ушите(но това дори не съм чувала да е било симптом на някого). Помолих баща ми да ни купи 2 бързи теста днес, на половинката отново излезе втора черта, но този пък много бледа, а на мен само контролната. Та странно ми е, има ли и други такива случаи? Дали пък при мен няма да се отключи на по-късен етап, въпреки че се твърди, че е изключително по-бързо преносим и заразен от предния вариант, а пак казвам, 10 дни сме под карантина.

# 34 069
Шляпчи, ти не го ли беше изкарала?

# 34 070
  • Пловдив
Моят мъж не се зарази. При положение, че и двете с дъщеря ми сме болни. Тя си стои в нейната стая, но ние с ММ сме в една. Постоянно проветряваме, дори още спим на отворен прозорец, използваме отделни прибори, забърсвам със спирт общите повърхности като контакти, чешми, дистанционни и не се храним заедно - единият е на масата, другият на бюрото.
И двамата сме ваксинирани.

При моя приятелка беше същото-мъжът й беше болен, тя не хвана. А тя дори не е ваксинирана.

# 34 071
Шляпчи, ти не го ли беше изкарала?
Аз карах бактериална пневмония, за която и личната и пулмоложката бяха сигурни, че е Ковид(въпреки отрицателният ПСР и снимката, на която не се виждаше типична Ковид пневмония). Снимка и ПСР ми направиха на 5-ти ден, тъй като тогава започнах да имам болка и стягане в гърдите.
В крайна сметка си пуснах антитела след 45 дни и нямах, което може би значи, че все пак не е било Ковид.
Ili_78, ние с приятелят също не сме ваксинирани. Интересно, явно друг ден ще да е сблъсъкът ми с този вирус.

# 34 072
При нас не заразих жена ми и децата без никакви мерки. Не е рядкост.

# 34 073
Notaris, благодаря и на теб за отговора. Радвам се, че Ковид е подминал и твоето семейство. Дано има все повече такива случаи и да ставаме по-силни от вируса.

# 34 074
  • София
Дядо ми не се зарази от баба ми, въпреки че не са се отделяли един от друг. Той категорично отказа да се изолират и да носят маски, за дезинфекция пък не искаше и да чуе.
Аз проявих симптом 10 дни след ММ, тъкмо си мислех, че може и да ми се е разминало.

# 34 075
Интересно ми е, има ли някой друг тук, който да е бил под карантина с половинката си и БЕЗ да се пази по никакъв начин(без маски, стоене в отделни стаи, дезинфекция) да не е лепнал Ковид? Преди да установим, че приятелят ми е с Ковид даже си раздавахме и целувки. Единственото, което ограничих след потвърждаването, е това да не ми говори близко в лицето и да не се целуваме. Иначе си стоим в едни и същи стаи, ядем си заедно и т.н. Днес ни е 10-ти ден карантина. Единственото, което счетох за по-странно е стрелкането в задната част на главата и след това 2 дни ме боляха ужасно много ушите(но това дори не съм чувала да е било симптом на някого). Помолих баща ми да ни купи 2 бързи теста днес, на половинката отново излезе втора черта, но този пък много бледа, а на мен само контролната. Та странно ми е, има ли и други такива случаи? Дали пък при мен няма да се отключи на по-късен етап, въпреки че се твърди, че е изключително по-бързо преносим и заразен от предния вариант, а пак казвам, 10 дни сме под карантина.
[/quote

Синът ми е от събота ( 16.10 ) с първи симптом, не съм се пазила и почти целият ден съм при него. За сега не съм се заразила, идея си нямам до кой ден да броя. От 18.10 когато му излезе положителния тест, всеки ден си правя антигенен  от аптеката и всички са отрицателни.

# 34 076
До 10-тия според лекари няма ли симптоми, не сте се заразили.

# 34 077
При нас не заразих жена ми и децата без никакви мерки. Не е рядкост.

А това с каква цел беше?
Да ги пробваш ли?
Не разбирам как знаеш, че си болен, но не пазиш близките си?

# 34 078
Здравейте, какво ви изписаха за стомах от всички лекарства които пия антибиотици, пробиотици витамини в момента съм със страшни киселини в хранопровода и стомаха нищо не ми изписаха за стомах. Моля да споделите какво пиете ако имате същия проблем

Аз съм с гастрит изписан ми е фамотидин!! 2х1 на ден преди хранене 30мин.

Аз не го пия редовно, защото нямам силни болки засега. Имам още 2 дни на антибиотик и още 5 на КС. Така, че скоро спирам с всичко с изключение на аспирин протект и хапчетата за кашлица.

# 34 079
  • София
И също за деца на 14 години има ли опция за сертификат?
Има, племеницата на 13 има сетификат за ваксина, синът ми на 15 - за преболедувал.
За твоя случай може би да пишеш мейл на РЗИ или да звъннеш на Информационно обслужване, дано ти отговорят.

Общи условия

Активация на акаунт