Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 089
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 500
След 10 не. Освен, ако не си в много тежко състояние.

# 34 501
Ако не е правен тест през системата при боледуването, и ако пср-а след известно време покаже положителен, мисля, че ще ви карантнират, макар да не сте болна. И на мен ми е интересно колко време може да позитивира теста след боледуване?
Има ме в системата.Веднъж с отрицателен пср под карантина като контактна и 6дни след това с положителен бърз тест,от който имам зелен сертификат.Но той е само за България.
При предните вълни също се излизаше извън страната с тестове затова си мислех,че някой може да е наясно.

# 34 502
  • София
Сина ми /14г./изкара Ковид в началото на март и все още няма обоняние. Казва, че каквото и да яде има един и същ вкус. Той е много злояд и сега положението стана още по-зле😒Не яде почти нищо.

# 34 503
И вкус ли няма? С обонянието и аз съм зле, ще стане 1 година. Но вкус си имам.

# 34 504
  • София
И вкус ли няма? С обонянието и аз съм зле, ще стане 1 година. Но вкус си имам.
Има, но казва, че всичко което яде му е с еднакъв вкус😐

# 34 505
  • Там,където се събуждам щастлива.
Днес извиках линейка за майка ми. Тествали са я, ковид. Двустранна пневмония, лоша сатурация. Тя е подписала, че не иска да я карат в болница. Говорих й, не искала да умре по коридорите на болниците.
Просто се чувствам разбита...

Много, много се надявам да имате добра развръзка, защото много трудно се живее с този факт.
Сестра ми вече девет месеца не е на себе си, защото тя избра болницата за баща ми и след това беше свидетелка на подписа му. От една страна в неговия довод (като на майка ти горе -долу) имаше доза истина. От друга...въпросите, които останаха в сестра ми. Не беше при нас Ковид (може би).

Моля се да ти бъде спестено.

Вуйна ми е с Ковид. Два дена болки в гърлото. Сега е 5 ден и е добре. Приятелката на мама е с Ковид. Хрема. Нищо друго. И двете са на 75+ и са ваксинирани. Дано са пример за много други скептици и конспиратори, които са около тях.

# 34 506
И откъде тоя ковид го хванаха бабите?

# 34 507
  • Пловдив
За статистиката - и ние с дъщеря ми сме без обоняние. При мен е вече 18-19 дена, при нея 12. Аз имам отвреме навреме някакви усещания, но само отделни нотки (не мога да хвана цялостната композиция на нещата Simple Smile ).

За ваксината Янсен-имам вече 2 приятелки, които на втория ден са адски зле след тази ваксина. Едната е с хрема, кашлица и схващане на целия гръбнак.
Сега като чета и други имат оплаквания веднага след поставянето й. Нещо не е както трябва с тази ваксина.

# 34 508
  • Там,където се събуждам щастлива.
И откъде тоя ковид го хванаха бабите?

От внуците.
И от работещите им деца (едната жена живеят три поколения в къща).

# 34 509
По същата логика и тези с ваксините, които след ваксинация нямат антитела /доказано има такива случаи/, също не следва да са със сертификат.
Да има и такава логика, просто ми се губи логиката на зеленият сертификат - доказва единствено някаква форма на контакт с вируса дали с болест или ваксина, не доказва имунитет. Единственият смисъл от него е, че  рискът за заболяване за притежателят му е по-малък спрямо неболедувал/неваксиниран. Съвсем логично е ако човек се разболее сертификатът му да отпадне автоматично ако приемем, че сертификатът доказва имунитет.

# 34 510
За статистиката - и ние с дъщеря ми сме без обоняние. При мен е вече 18-19 дена, при нея 12. Аз имам отвреме навреме някакви усещания, но само отделни нотки (не мога да хвана цялостната композиция на нещата Simple Smile ).

За ваксината Янсен-имам вече 2 приятелки, които на втория ден са адски зле след тази ваксина. Едната е с хрема, кашлица и схващане на целия гръбнак.
Сега като чета и други имат оплаквания веднага след поставянето й. Нещо не е както трябва с тази ваксина.
И кое не й е наред на ваксината?
Според вас колко време е нужно за реакция при тази ваксина?

# 34 511
  • Другата България
По същата логика и тези с ваксините, които след ваксинация нямат антитела /доказано има такива случаи/, също не следва да са със сертификат.
Да има и такава логика, просто ми се губи логиката на зеленият сертификат - доказва единствено някаква форма на контакт с вируса дали с болест или ваксина, не доказва имунитет. Единственият смисъл от него е, че  рискът за заболяване за притежателят му е по-малък спрямо неболедувал/неваксиниран. Съвсем логично е ако човек се разболее сертификатът му да отпадне автоматично ако приемем, че сертификатът доказва имунитет.
Така казано, може да се разсъждава върху написаното, но в този час ми е малко трудно да напрягам и без друго оглупелия си от боледуване мозък.
Но няма как да не се съглася с това, че смисълът на този сертификат наистина е никакъв що се отнася до категорична и безусловна защита на гордите му притежатели. Респективно, на ваксинирани и преболедували.
Щото ми писна като направиш забележка на някой да си сложи маска в аптеката или в ЛИДЛ, и той ти изстреля дежурното "аз съм ваксиниран", тоест - категорично защитен, тоест - значи нищо друго не следва да правя, и ми идва да хвана гората. Същото е и с отговор :"преболедувал съм". И??? Вече няма ваксиниран, няма преболедувал, вижда се колко и млади, и стари, и ваксинирани, и преболедували се разболяват, дори ваксинирани и умират.
За съжаление има хора, никак не са малко, които виждат в този сертификат единствено и само "билет" за МОЛ, Пепко, Мепко, кино, екскурзия, чалга-клуб, или излизане извън страната - нали четеш, не е важно какви последици ще имаш от ковида, важното е, че сертификатът ти няма да важи за чужбина, отново си прецакан да му се не види, веднъж с карантината, после и със сертификата.
Та какво казвахме за Вселената?

# 34 512
  • тук и там
На малкото дете  му правиха ПСР тест на 10-ти ден от карантината, и беше вече отрицателен. На ММ  и на каката на 7-ми ден след първият тест(те бяха отрицателни и на първият тест) им правиха пак ПСР и пак бяха отрицателни. Някъде към 9-10-ти (за потвърдени)  ден следва да си вече с отрицателен тест и да не си заразен.До  максимум 7 дни -някой ако ще се заразява от близкото обкръжение ,ще се зарази, но обикновено на 3-ти ,4-ти ден  още става ясно -тогава са първите симптоми,или съответно липасата на такива ..ММ и голямото дете така и не се заразиха от нас.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 01:43 от Kaisia

# 34 513
На 15-ия ден тестът ми, правен в лаборатория, беше отрицателен. Не мислех да правя, но шефката ме помоли, понеже колегите се притеснявали. ЛЛ каза, че е безсмислено, защото тестът може да позитивира дълго време, но дори да е така - след -14-ия ден се счита, че не съм заразна.

# 34 514
Момичета има ли от вас такива с повторна зараза. Не питам за познати на познати, а за вас или някой от семейството ви.
Дъщерята беше два пъти с по два положителни антигенни теста. И двата пъти беше реално болна, но с различни симптоми. За капак месец след втория път вдигна отново температура и загуби вкъс и мирис. Rage Triumph
Вече нямахме нерви и третия път нямаше никакво лечение.

Общи условия

Активация на акаунт