Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 682
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 590
6 месеца след Ковид ме държа сърцебиене и страшна аритмия. Ходих при двама кардиолога, не видяха изменения, изписаха ми магнезий и калий, мина ми по някое време.

# 34 591
  • Пловдив
petiaivanov, кои изследвания са давали индикации за проблеми? Питам, защото при мен в момента само Алат е завишен. Никой за нищо не ме насочва и праща някъде и ще трябва аз сама да се информирам. Но може моето завишение да не е чак толкова важно. Затова питам дали при вас е имало и други изследвания, които не са били в норма.

# 34 592
При мен имаше сърцебиене, заради рязко спаднал хемоглобин. От 154 седмица преди да се заразя/рутинни изследвания / до 113 след 3 седмици. Както и феритин под долна граница.

# 34 593
petiaivanov, кои изследвания са давали индикации за проблеми? Питам, защото при мен в момента само Алат е завишен. Никой за нищо не ме насочва и праща някъде и ще трябва аз сама да се информирам. Но може моето завишение да не е чак толкова важно. Затова питам дали при вас е имало и други изследвания, които не са били в норма.
И алат и асат. Лееееко излизаха от нормата тогава. Уж било нормално и всичко щяло да се нормализира...
Ама що ли не си направих каквото си знам- да го изюркам на специалист веднага.... Всеки път, когато не съм послушала интуицията си, съм сгрешила.

# 34 594
Здравейте,

Предварително се извинявам, че не съм изчела всичко, искам да попитам дали някъде искат придружител на болен в Ковид отделение? Това означава, че човека ще се зарази на 100 процента, ако е здрав и влезне като придружител? На някой случвало ли се е?

# 34 595
  • Сф
Здравейте,

Предварително се извинявам, че не съм изчела всичко, искам да попитам дали някъде искат придружител на болен в Ковид отделение? Това означава, че човека ще се зарази на 100 процента, ако е здрав и влезне като придружител? На някой случвало ли се е?
Едва ли може с придружител.
По принцип аз съм с придружител , но не става. Например последния път ме държаха с катетър и си лежа и това е. Не за кв , по принцип. За кв пък съвсем не ми се връзва да има придружител. И за памперси чух за възрастни които не са подвижни или трудно подвижни много има , с кв в момента.

# 34 596
До всички, които имате чернодробни и проблеми, свързани със сърцето/пулса- не отлагайте и идете на кардиолог и на гастроентерелог и си направете и ехографско изследване на черен дроб, жлъчка (може да е животозастрашаваща) и сърце, дори и да се налага да ги платите. Няма да се оправят нещата от самосебе си, а може да затихнат докато не избухнат с пълна сила, когато се появи подходящият катализатор. За пример - съпругът ми.
Миналата година ноември изкарах ковид в четвърти месец от бременността. Изкарах го тежко, но не пих лекарства и си бях вкъщи. Впоследствие получих ужасен сърбеж по цялото тяло. Изследвах асат, алат, алкална фосфатаза или нещо подобно беше. Бяха завишени с повече от десет пъти. Около 300-500 при горна граница около 30. Така и не разбрах от ковид ли е или от бременността.

# 34 597
Здравейте,

Едва ли може с придружител.
По принцип аз съм с придружител , но не става. Например последния път ме държаха с катетър и си лежа и това е. Не за кв , по принцип. За кв пък съвсем не ми се връзва да има придружител. И за памперси чух за възрастни които не са подвижни или трудно подвижни много има , с кв в момента.
Днес са се обадили на роднини, че искат придружител за баба им, която е приета пледи 2 дни в Ковид отделение. И те са в ситуация, в която трябва да решат кой да отиде да се зарази? Затова питам, дали и накъде другаде  искат, или само на мен ми се струва абсурдна ситуация? Да обяват локдаун, за да не се разпространява вируса, да изискват зелени сертификати, да тестват учениците, и в същото време да искат здрави хора да влизат за придружители в ковид отделенията?

# 34 598
  • София
И на мен ми се вижда абсурдно. Този придружител къде ще седи, как ще е екипиран, ще си тръгва ли, там ли ще спи, какво ще прави?

# 34 599
Няма ковид отделение, където да пускат придружители. Самата диагноза дава отговорите.

# 34 600
Защо ваксинирани с първа доза да са най-уязвими? Моля за аргументиран отговор.

# 34 601
Със всяка  доза си уязвим, защото организма още не е изградил ангитела, а с ваксината ти вкарват, един вид част от вируса и се очаква организмът ти, да се бори.
Колкото по- тежко я приемеш, толкова повече антитела изграждаш. Хората, които нямаха никакви неразположения,  почти нямаха антитела.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 21:56 от happy doc

# 34 602
Щото нямат изграден имунитет още, пък му отпускат края

# 34 603
Познато дете на 3 г. , прието в болница с ковид,  с придружител майка му (тя е ваксинирана през май). Били са с други деца и родителите им в стая. Там се е заразила и майката.

# 34 604
Няма ковид отделение, където да пускат придружители. Самата диагноза дава отговорите.
И те така са реагирали, а докторката, която им се е обадила, е питала не искат ли да се грижат за майка им, и така ли ще я изоставят?

Общи условия

Активация на акаунт