Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 694
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 35 100
MK9393, дръж се, момиче! Вдъхвай вяра и кураж на майка ти! Силният дух много помага в борбата с ковид. Не е само терапията с ремдесевир, кортикостероидите също много помагат, още други лекарства помагат. Лекарите вече имат доста опит в тази борба.
Много сили, късмет и кураж ви желая!!! Heart

iliana__, при такъв пулс, при това с бетаблокери, кардиологът ми каза, че не е толкова зле. Но отиди на преглед.  И на теб късмет!

Бързо и леко оздравяване на всички болни!

# 35 101
С пулс 100 и кръвно 150 горна граница бях на преглед при кардиолог началото на септември. Не искам да си представя какво е пулс 130-140. Посети лекар, Илиана. Не отлагай. Пия хапчета аз оттогава. Рано ми е, на 46 съм, ама какво да се прави.

# 35 102
Мъжът ми му се появи накакъв обрив около очите, една част на лакътя и го сърбяли няколко ппъсти на ръката. Уж сме към края на ковид. Вие имали ли сте такова нещо?

# 35 103
bilqna_69,Diorela ,polin_a   благодаря !
Взела съм час за кардиолог  за сряда ,няма да отлагам този път .
Нямам валидол нито мента глог и валериан имам ксанакс и ракия Smiley

# 35 104
Имам едно неразположение, което дори на себе си не знам как да го обясня, макар че го чувствам. Имам нещо, то не е и болка точно, а като натиск, по средата точно над гърдите. Все едно ми е приседнало от храна. Даже като глътна храна, усещам като минава точно оттам. Не ме боли гърло, не кашлям, понякога ми се образуват храчки и опитвам да плюя, извинете, но ми се струва, че не е проблем с дишането или дробовете. Сатурация 98, по-често 99, рядко е падала през тези дни до 97, и то за момент. Какво може да е? Аз дори не знам като стигна до лекар, какво да му обясня точно. Нещо с хранопровода ли, нещо, което не мога да изкарам като секрет ли да е....
Щитовидна жлеза?
Нали това и е симптом на щитовидната...гадая просто

# 35 105
Имам едно неразположение, което дори на себе си не знам как да го обясня, макар че го чувствам. Имам нещо, то не е и болка точно, а като натиск, по средата точно над гърдите. Все едно ми е приседнало от храна. Даже като глътна храна, усещам като минава точно оттам. Не ме боли гърло, не кашлям, понякога ми се образуват храчки и опитвам да плюя, извинете, но ми се струва, че не е проблем с дишането или дробовете. Сатурация 98, по-често 99, рядко е падала през тези дни до 97, и то за момент. Какво може да е? Аз дори не знам като стигна до лекар, какво да му обясня точно. Нещо с хранопровода ли, нещо, което не мога да изкарам като секрет ли да е....
Щитовидна жлеза?
Нали това и е симптом на щитовидната...гадая просто

Ами не знам какви са симптомите. И затова се чудя. Мисля като отида на лекар след ковида, да поискам някакви изследвания. Може би има връзка и с кръвното, което вдигах.

# 35 106
  • Буркина Фасо
снакс и ракия - една неочаквано добра комбинация Smiley

# 35 107
Дано всички се оправяте по - бързо от тази гадост. Минава време докато се почиства човек напълно здрав. Мисля, че понеже е дълго боледуването се отразява и на психиката ( лека депресия), при мен помогнаха разходките на чист въздух и връщането на работа също ( това беше преди година). Някак спираш да се вторачваш толкова в тялото си.
Сега съм надянала маската в опит да запазя ММ и синът ми, което е мисля безмислено понеже до вчера сме сепали в едно легло и сме се гушкали , ама на съвестта ми да и е ок.
Нямам симптоми никакви общи. Едно леко дразнене на гърлото усетих и веднага атакувах с мед и хлебна сода, респективно домашните и те изсмукаха по една лъжица *за всеки случай* , няма да коментирам и каните с чай които изпихме Grinning  След два дни главоболие, цикълът се отприщи и днес вече главата спря да ме боли. Така че чакам и дано се разминем, че не ми се празнува РД с корона отново. Миналата година +теста на ММ беше точно на РД ят ми ден. Тогава припадна, защото му се срина кръвното и беше зле.......чак не искам да си го припомням
И сега ми е едно свито и филмирано

# 35 108
Мъжът ми му се появи накакъв обрив около очите, една част на лакътя и го сърбяли няколко ппъсти на ръката. Уж сме към края на ковид. Вие имали ли сте такова нещо?
Да, при мен странен обрив по пръстите на ръцете, сърбящо-парещ като дълбоки подкожни мехурчета- това в най-тежката фаза като бях. На моя приятелка, която се зарази по същото време , кара го почти абсолютно безсимптомно, с леко главоболие първите ден-два и малко хрема, при нея към 12-13ти ден и се появиха обриви по цялото тяло- като червени петна много сърбящи. По спомен понеже кърмеше, беше звъняла на 112 да ги пита какво да прави, казаха и някакви противоалергични капки, които не пречат на кърменето, но че ако не подействат, инжекциите няма да и се разминат. За щастие подействаха.
Обривите са по-рядък симптом от ковид, но при някои хора и това се среща. Консултирайте с лекуващия лекар.

# 35 109
Удари еди ксанакс, сваля и кръвно, успокоява...в краен случай ако не искаш ксанакс ракията! Но не и двете! Grinning

# 35 110
Тъкмо се чух с една приятелка. Чувам я, че говори на нос и я питам. Била така от 15 октомври, и малко дращене в гърлото. Също така изчезнало обонянието за 3-4 дена, та затова мисли, че е може и да е било ковид. На 15 карантинирали класа на детето ѝ те изобщо не излизали. Не си е правила тест и нищо не е пила, вече се оправя. Замислих се, че може да е донякъде предпазена от по-тежко протичане, защото има една доза Пфайзер поставена през юли. Така и не пожела да си постави втора, защото мъжа ѝ влезе в болница 10 дена след първата доза и умря в болницата от енцефалия, нещо подобно. Не е бил болен от ковид.

# 35 111
Здравейте искам да попитам има ли около вас много и доказани случай на повтарящи Ковид? Чудя се как се кара ако те повтори по- леко или по - тежко?

# 35 112
Днес се обадиха, че терапията при майка ми не помага. Назначиха и допълнителни лекарства. Сатурацията и варира постоянно, ремдисивира не действа. Преди малко ми се обади, не мога да опиша това което изпитвам. До вчера вярвах, че ще се оправи, сега съм срината.

На колко години е, има ли други заболявания, колко време беше на домашно лечение?
Кураж и сила ви пожелавам!
Благодаря ви!
Няма придружаващи заболявания, абсолютно никакви, 48 годишна. Седмица беше на домашно лечение, след това се влоши.

# 35 113
  • под тепетата
Много е млада! Ще стискаме зъби, палци и ще се вдигне майка ти!

# 35 114
Илиана, не съм фен на ксанакс, но за момента може 1. Не и с ракия, обаче.
Валидол е много безобиден, купи си да си имаш, действа добре.
140 пулс не е малко, но не и толкова много. От стрес е при теб.
Имаш ли апарат за кръвно? Мериш ли го изобщо? Може и то да е високо.
Но в никакъв случай не залитай към успокоителни, дългосрочно.

Общи условия

Активация на акаунт