Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 492
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 810
  • София
Относно загубата на обоняние и вкус, които са характерни и при други вирусни инфекции и простуди, когато носът е запушен и е налична хрема, не е необичайно.
Аз давам пример със себе си - миналата седмица отрицателен пср, но загуба на вкус и обоняние вече 10 дена, без абсолютно никаква хрема, но с болки в мускулите, главата, лека кашлица и задух, силни болки в гърлото, но без температура.

Щом нямате температура, защо се притеснявате? А този задух дали не е на нервна почва, защото човек като чете и слуша постоянно как ще се задуши, наистина ще започне да се задушава.

# 3 811
Колко хора всъщност дават негативен резултат, но заради симптоматика, или влошаване правят повторен, който излиза +? Далеч съм от мисълта да се вкарвам във филми, просто разсъждавам на клавиатурата. И другото, което ме вълнува: нямаш +, не си под карантина, само ако имаш съвест, гледаш да се изолираш, да не сееш, каквото и да е заболяването, а близките ти, поради липса на симптоми...
Позната, чак на третия тест даде позитивен, децата и бяха позитивни, тя с пневмония и задух, но първите два теста отрицателни. Направи си трети, защото казаха, че без + не могат да я приемат в болница ...

# 3 812
orchid,
именно, защото нямам температура, не се вкарвам във филми. Относно задуха, по-скоро да е от стрес, но все пак, ако продължи, ясно, че лекар преценява последващите действия. По-скоро се замислям, как изведнъж масово хората почнахме да неглижираме други свои здравословни състояния, покрай случващото се и от един невинаги сигурен тест, се определя, дали имаме нужда от лекарски преглед, или лечение по телефон, карайки лекарите изцяло да се доверят на нашите думи, без да имат реална преценка върху състоянието ни.

vaychka,
Ето това е страшното. За хора, в очевидно тежко състояние, им се решават съдбите, заради един резултат, от един видно невинаги точен тест. Защото пневмонията, била с диагноза ковид, или не, си остава застрашаващо живота състояние. Но здравната ни система е вече на ръба и за съжаление, нещата няма да стават по-розови. Искрено се надявам, че познатата Ви се подобрява и бързо да се възстановява.

# 3 813
Позната, чак на третия тест даде позитивен, децата и бяха позитивни, тя с пневмония и задух, но първите два теста отрицателни. Направи си трети, защото казаха, че без + не могат да я приемат в болница ...
Значи ако не си +Ковид не могат да те лекуват, а ако си с +Ковид - не могат да те излекуват.
просто...

# 3 814
  • Варна
Как така без + тест не могат да я приемат в болница? С пневмония и задух не приемат в болница, ако не се дължат на ковид, така ли? Звучи абсурдно. По-скоро са искали нов тест, за да уточнят в кое отделение да я приемат...

# 3 815
Как така без + тест не могат да я приемат в болница? С пневмония и задух не приемат в болница, ако не се дължат на ковид, така ли? Звучи абсурдно. По-скоро са искали нов тест, за да уточнят в кое отделение да я приемат...

Не е много абсурдно, защото ако някой отрицателн с вече развита пневмония (не от К19), влезе в болница и хване допълнително К19 , тогава вече ще стане мазало....

# 3 816
  • София
Нали тъкмо това пише - ако е без Ковид да я настанят в друго отделение с тази пневмония.

# 3 817
  • Варна
Е да мре ли ако пневмонията не е от ковид?

# 3 818
  • Страната на чудесата
Вчера бях при ЛЛ за документи ( несвързани с Короната) и той ме предупреди много да внимаваме, защото:" ако сега млад човек като теб е с двустранна пневмония, няма към коя болница да го насоча"

# 3 819
  • София
Това е някакъв частен случай. Задължени са да те приемат с пневмония, дори и да си с отрицателен тест. Нямам представа поради каква причина някой го е казал това.

# 3 820
  • Варна
Проблемът е, че някой някъде си решава нещо, връща пациента и после четем по вестниците как "на никого няма да бъде отказано лечение и човек с дихателна недостатъчност не може да бъде връщан" и "ще се разследва ситуацията". Да, ама след дъжд качулка...

# 3 821
Защо да са задължени да те приемат с пневмония? Ако си рисков, или я караш тежко (тежко според лекарите, а не тежко според теб, защото са доста различни неща) - да. Ако не - повечето хора с пневмонии са се лекували и се лекуват вкъщи.

# 3 822
  • в страната на чудесата
Това е някакъв частен случай. Задължени са да те приемат с пневмония, дори и да си с отрицателен тест. Нямам представа поради каква причина някой го е казал това.
Все още лекарите преценяват кого да приемат.
Задължени не са заради един или друг резултат.
Иначе нямаше да има лекари, а триажът щеше да е автоматичен Simple Smile
И на това ще му дойде времето

# 3 823
  • Варна
Защото в примера по-горе "искали положителен тест, за да я приемат", което мен ме навежда на мисълта, че положението е било достатъчно тежко. Иначе просто щяха да кажат "няма проблеми, не сте за болница". А не "направете си тест и го изкарайте положителен, за да ви приемем". Просто звучи тотално абсурдно.

# 3 824
Може би са на мнение, че ако е с ковид е добре да я наблюдават в болница, ако не е - спокойно може да си е вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт