Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 181
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 825
  • Варна
Може, все пак четем препредавана история, не знаем действителната ситуация.

# 3 826
Видях, че някой пита за РЗИ в последните страници.

На мен ми е ден 6 от положителния PCR. Никой не ме е търсил още. Предполагам, че може и да не ме потърсят (не го и очаквам от тях при 1000+ положителни на ден в София).

# 3 827
Това значи, че всеки не съвместен, който е с леки или никакви симптоми ще може да си щъка колкото си иска.
Но иначе не вярвам съвсем да не се свържат, заради някакъв номер за ЛЛ, който трябва, за болничния лист.

# 3 828
  • София
Че те нали се свързват по телефона? Не идват да те проверяват ден по ден.
И дори и да се свържат тези, които са несъвестни пак ще си щъкат насам - натам. Та общо взето - все тая.
Така или иначе няма да могат да се свържат с абсолютно всички.

# 3 829
ЛЛ каза, че го има този номер, защото му е подаден “в системата” от РЗИ и нищо повече не му трябва.

Проверките се правят от полицията май. Не мога да кажа със сигурност, защото и тези също не са се появявали.

Общо взето съм си на самоконтрол, с което не злоупотребявам по никакъв начин. Напротив.

# 3 830
  • Варна
Проверки можеше да има при сто случая дневно. Какви проверки сега? Не могат да проверяват ежедневно 20000+ активни случая, нито контактните им карантинирани. Кой изобщо би могъл да очаква подобно нещо? Естествено, че опира основно до самосъзнание, няма как да сложат полицай до вратата на всеки карантиниран.

# 3 831
  • София
Позитивен резултат за нуклеиновата киселина при SARS-CoV-2 е златен стандарт за диагноза на вируса. Въпреки това трябва да се вземе предвид, че има вероятност за фалшиво негативна проба и за това подозираните случаи трябва да се лекуват като позитивни такива в зависимост от резултата от КТ ( компютърна томография )  находката, независимо от негативният резултат. Изолация и неколкократни тестове би трябвало да се прилагат в такива случаи. Диагностичните критерий следват Протоколи за диагноза и лечение на COVID-19.

Това пише в протокола за превенция и лечение, според който трябва да работят болничните заведения у нас.

# 3 832
  • в страната на чудесата
Ще публикувате ли линк към протокола?

# 3 833
  • София
С положителен PCR тест съм. В неделя вдигнах температура и започнах да кашлям. Бях с главоболие и мускулни болки. В понеделник се изследвах и резултатът ми излезе късно снощи. Днес личната ми лекарка ми изписа антибиотик и др. лекарства. Вече нямам температура, но забелязах, че имам ускорен пулс. Кръвното мие нормално, но пулсът 100. Сякаш имам съвсем лек задух. Някой сблъсква ли се е с това?

# 3 834
С положителен PCR тест съм. В неделя вдигнах температура и започнах да кашлям. Бях с главоболие и мускулни болки. В понеделник се изследвах и резултатът ми излезе късно снощи. Днес личната ми лекарка ми изписа антибиотик и др. лекарства. Вече нямам температура, но забелязах, че имам ускорен пулс. Кръвното мие нормално, но пулсът 100. Сякаш имам съвсем лек задух. Някой сблъсква ли се е с това?

Да, може да бъде и от стрес. Поне при мен имаше влияние от емоционалното ми върху физическото състояние.
Успокойте се, пийте предписанието ви от лекар и следете дишането.

# 3 835
  • София
.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 15:16 от WhatHapppenedToMonday

# 3 836
Защо да са задължени да те приемат с пневмония? Ако си рисков, или я караш тежко (тежко според лекарите, а не тежко според теб, защото са доста различни неща) - да. Ако не - повечето хора с пневмонии са се лекували и се лекуват вкъщи.
Преди Ковида приемаха в болница с пневмония.Изкарах 3 поредни години с пневмония и аз не знам защо.Първия път лежах, втория си намерих сестра за венозния антибиотик и си стоях вкъщи, третия с абоката всяка сутрин на вливане и после на работа, пълно безумие, ама точно бях започнала работа в една банка и се доказвах, нямам думи сега, ама аз съм си виновна, оцелях. Та първия път имах зверски бодежи в гърба, уплаших се да не умра с децата около мен, после от първите симптоми знаех какво ми е.
Та ако някой има база за сравнение да каже, има ли общи симптоми между пневмонията от преди и тази от Ковид?

# 3 837
А може да е и от лекарствата. Говорете с ЛЛ.

# 3 838
Аврион рапид добре ли е като мярка при първи симптоми?
Още не е доказан вируса, но майка ми е имала съмнителен контакт и от днес е с мускулни болки и 37.6.
Лексрката й е изписала аврион рапид, вит Ц и вит. Д и аз й казах утре ако е така да си пусне тест.

# 3 839
Кога е имала съмнителен контакт майка ви

Общи условия

Активация на акаунт