Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 729
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 50 085
  • София
За да не развия по-тежки симптоми и да се върна по-бързо на работа. Колеги ваксинирани и то, го караха тежко с кашлица 2-3 седмици. Така че аз без да имам ваксини, не съм се натровила чак толкоз от единия бисептол.
Това е въпрос на номенклатура.
В линка пише, че и метронидазол не е Аб, което не е така.
Нот, 2020 няма нищо общо със сега.
Както и да е, стана ми интересно защо е било нужно при леки симптоми.

# 50 086
.... цял ден съм отнесена и с кръвно 20 разлика между долна и горна граница....

...мъжът ми не прояви симптоми, освен, че се оплаква от болки в сърдечната област и задух...

Границите на кръвното могат се раздалечават с някои лекарства. Запомнила съм като най-лесно и нежно валериан и  ползвам  билковите таблетки глог, мента, валериан за раздалечаване на границите на кръвното.
Бяха ми изписали и някакво друго, пих го само веднъж и с него от 20 разлика скочи на 60 разлика и пак не ми беше добре, така, че си предпочитам валериана.

Болки в сърдечната област и задух може да не са безобидни симптоми. Добре е да направи снимка и да го прегледа лекар - кардиолог и пулмолог.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 14:50 от Diorela

# 50 087
Колко време след загуба на вкус и обоняние се възвръщат обратно?

# 50 088
  • София
Колко време след загуба на вкус и обоняние се възвръщат обратно?

При мен до две седмици вече беше напълно възстановено обонянието, вкус не съм губила.
Аз обаче положих кански усилия - капки със сребърна вода, прополис, Синулан форте + усилено душене на етерични масла и силни познати миризми.

# 50 089
  • тук-там
Месец след на 50%, след 3 месеца още не съм го възстановила изцяло. Но е малък и пренебрежим проблем за мен.

# 50 090
За около седмица нямах обоняние. После се върна, на 80-90%, като само за аромата на канелата ми трябваше повече време.

# 50 091
Diorela, валерианът не сваля ли кръвното? Моето е ниско и границите са близко, 102/82,  95/72...
Ще се консултирам с ЛЛ, това още продължава.
Не знам има ли връзка с ковид, но дъщеря ми, както и след първия изкаран, от няколко дни е много буйна, нервна, на моменти даже агресивна. Не, че по принцип е спокойно и тихо дете, но виждам промяна. Отново, както предния път искаше въздух и да стои на прозореца. По друг повод й пуснахме кръвни изследвания, в норма са.

# 50 092
Валерианът има слаб съдоразширителен ефект и сваля кръвното. При близки граници аз пия нес-кафе. То качва и двете граници и състоянието се подобрява. Търси свроето лично решение (по възможност без химия).

# 50 093
  • в края на града
Diorela, валерианът не сваля ли кръвното? Моето е ниско и границите са близко, 102/82,  95/72...
Ще се консултирам с ЛЛ, това още продължава.
...
Валерианът сваля кръвното и никога не съм чувала да го препоръчват за раздалечаване на границите (аз съм с такъв проблем от тийнейджърските си години). Хубаво е да се проследи това събиране на границите - по два-три пъти на ден мерене на кръвното в едни и същи часове за няколко дни, ако се задържат така приближени, при първа възможност - консултация с лекар. По принцип може да е от болестта, умората и стреса, но трябва да се обърне внимание, ако продължава.
А за обонянието и вкуса, миналата година след Делтата, над месец и при трима ни продължи, като за възстановяване на всички рецептори отне 6 месеца. Мъжът ми все още (след година) понякога губи усет за сол, а при мен някои вкусове се изкривяват понякога. Сега като го карахме не сме губили вкус и мирис.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 09:34 от PetiaK

# 50 094
Майка ми може би е с ковид. Много бледа черта засега. Бурно начало с висока т изведнъж от вчера. Болки в главата, гадене и т са симптомите сега. Доста съм притеснена какво да започне, за да предотвратим усложнения. С първия Ковид направи васкулит и я сложиха на Еликвис. Има проблеми със сърцето по принцип.
Как лекуват сега рисковите?
Нейната лекарка е педиатър, та не разчитам много на нея.

# 50 095
  • тук-там
Терапията, която помогна около нас на много, е следната: колхицин 3 пъти по 1 (за да се спре репликацията на вируса), кварцетин 1 и фамотидин 1 на ден (действа като Н1 блокер синергично с колхицина). Сваляйте ударно темп. При мен се получи кофти, поради свръхреакция на имунната система с темп 40,7. Наблюдавайте за странни симптоми като едностранна болка в главата, замайване, лиспа на ориентация, тахикардия, изтръпване на крайниците … Като мине активната фаза, може да започне това:

(От проф. Иво Петров ми е изписано).
Това, което ви препоръчвам като терапия, не е някаква моя домашна рецепта. Щом няма кой да ви посъветва, мисля че е добра възможност да направите нещо!

# 50 096
+1 за Амендкор.
Проф.Иво Петров го е разработил http://skener.news/2020/09/10/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1% … %BA%D0%B0-%D0%BA/

# 50 097
Това Амендкор не се ли дава за постковид? Едит: сега видях, че пише като мине активната фаза.
Ще запиша онлайн час за кардиолог да се посъветваме за Колхицина. Не знам кой друг би го изписал.
Другите ги почваме веднага.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 11:40 от Дъждец

# 50 098
  • тук-там
Колхицинът действа противовирусно, но е евтино лекарство и никой няма да го промотира. Още повече, че е за подагра. Топ лекарите обаче с него се лекуват. Това е инсайдърска информация, ако искаш я ползвай. Няма джи пи, което да ти го изпише.
Още нещо - започва се при първи симптоми, по-натам ефектът е спорен.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 12:32 от mtz

# 50 099
Колхицин не действа противовирусно. Няма общо с противовирусните препарати като ацикловир, ремдесивир и всякаквите други -вир. Действа противовързпалително като потиска няколко про-възпалителни механизма. Затова се изписва за подагра. При ковид не е ясно дали има някакъв ефект.

Това, че е евтино лекарство НЕ е проблем да се промотира, ако върши някаква работа. Едно от първите одобрени лекарства за ковид беше дексаметазон (при хора на механична вентилация), а той струва стотинки. Имаше и клинично проучване - RECOVERY - за всякакви генерични лекарства и ефекта им при ковид болни.

Общи условия

Активация на акаунт