Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 865
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 50 070
  • тук-там
При мен пост ковид проблеми бяха адско задъхване и умора,  болки в ставите,  изтръпнали крайници. Всичко това се случи след първия ковид, след втория се задълбочи. Личният ми изписа амендкор и с него съм доста по-добре.
Амендкор и мен ме вдига.

# 50 071
Какви постковид проблеми има при млади, здрави и почти неразбрали? И не ми излизайте с депресия, тревожност, умора и др. такива.
Детето ми, младо, здраво и почти не разбрало от болестта,  получи обрив по лицето. И много време мина и не се маха. На чужд гръб и сто тояги са малко.

# 50 072
Депресията, тревожността и умората могат да влошат значително качеството на живота и са си сериозен проблем.

# 50 073
Аз съм сравнително млада, изкарах го с температура и болки в гърлото( без антибиотици) но за съжаление в начална бременност и ембрионът е спрял да се развива точно по време на болестта.

# 50 074
Кошмар! Дано бързо се възстановите и след време да имате нормална бременност и детенце.

# 50 075
Съжалявам да прочета това Cry в коя седмица сте била? Във вторник съм на преглед и ме е страх, какво ще се види Confused
От четири дни съм без температура... страшно отпаднала и с повръщане по 4-5 пъти дневно, а до преди ковида бях само с гадене. Confused
Аз съм сравнително млада, изкарах го с температура и болки в гърлото( без антибиотици) но за съжаление в начална бременност и ембрионът е спрял да се развива точно по време на болестта.

# 50 076
В 6-та г.с.  В 7-ма разбрах, то ми изчезнаха симптомите и се притесних и отидох на преглед. Според лекарката ковид е нанесъл вреди и организмът е прекратил бременността. Имам една успешна бременност преди, та засега поне няма доказателства за друг проблем.

# 50 077
  • тук-там
Никак не сте изолиран случай за жалост! Кураж ви желая! Дано скоро очаквате отново! (Надявам се от уважение към вас да не се появят тук дамите, които компетентно и настойчиво Wink ще обяснят как ковид не е виновен)

# 50 078
В подкрепа на горния пост се включвам, за да помоля поне в тази тема да не се включват вечните разбирачи, неприемащи съществуването на ковид и последиците от него.
Ноаху, много съжалявам за загубата ти! Прегръщам те!
Толкова хора ни отне този вирус... Знам какво ти е. Кураж!

# 50 079
Здравейте! Имам следния казус. Цялото семейство сме положителни. Аз и малката (1 год.и два месеца) се тествахме у дома миналата сряда (аз съм със симптоми от вторник), мъжът ми е положителен от събота. Малката нямаше никакви симптоми, но личният лекар каза да пие Изопринозин по 3мл - 3 пъти на ден и Мултивитамини. Температура е дигала досега най-много 37.8, но не съм давала нищо за да я смъкна. Обаче тази вечер дигна 38.5-в дупето, което е 38. Дадох и Изопринозина и после й дадох вечерното мляко. След това й дадох Панадол. Сега в момента спи. Въпросите са ми е следните - могат ли двете лекарства да се комбинират?; Не е ли късно на шести ден да има температура, да не би да се влошава?; при какъв случай да търся лекарска помощ?; и ако спи без да се буди, да я будя ли да й меря пак температурата?
Благодаря ви от сърце!

# 50 080
Двете лекарства са различни, могат да се комбинират. Т не можете ли да мерите без да я будите? И ако утре продължава да вдига - на лекар.

# 50 081
Досега не ми се е налагало да я меря докато спи. Може да пробвам в устата с електронния.

Двете лекарства са различни, могат да се комбинират. Т не можете ли да мерите без да я будите? И ако утре продължава да вдига - на лекар.

# 50 082
Аз бих следила Т през нощта. Даже съм будила децата и съм ги държала будни, докато смъкнат или започнат да смъкват. Особено ако Т е над 39 гр. Ако детето спи, можете да измерите и под мишницата, нашите обичайно не се будят. Ако детето вдига за първи път висока Т бих следила отблизо.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 08:40 от brumm

# 50 083
Здравейте! Имам следния казус. Цялото семейство сме положителни. Аз и малката (1 год.и два месеца) се тествахме у дома миналата сряда (аз съм със симптоми от вторник), мъжът ми е положителен от събота. Малката нямаше никакви симптоми, но личният лекар каза да пие Изопринозин по 3мл - 3 пъти на ден и Мултивитамини. Температура е дигала досега най-много 37.8, но не съм давала нищо за да я смъкна. Обаче тази вечер дигна 38.5-в дупето, което е 38. Дадох и Изопринозина и после й дадох вечерното мляко. След това й дадох Панадол. Сега в момента спи. Въпросите са ми е следните - могат ли двете лекарства да се комбинират?; Не е ли късно на шести ден да има температура, да не би да се влошава?; при какъв случай да търся лекарска помощ?; и ако спи без да се буди, да я будя ли да й меря пак температурата?
Благодаря ви от сърце!

Симптомите могат да се проявят по-късно.
Когато се разболяхме в края на януари, първо дъщеря ми, на 4 г. прояви симптоми ( в четвъртък). Аз в петък. Таткото в събота. Бебето,  на 4 месеца, в понеделник.
Мисля, че е добре утре да го заведете при педиатъра.

Сега за втори път се срещнахме с ковид.
Първият път нямах нито хрема, нито болка  в гърлото, но с треска и темп. 10 дни, 2 антибиотика и се чувствах доста зле.

Сега-събуждам се със силна болка в гърло, и се почна отпадналост, треска, темп. 37.4 а 37.7, лека хрема.
Днес е трети ден след спиране на антибиотика и пети след авирона, цял ден съм отнесена и с кръвно 20 разлика между долна и горна граница.

Аз и дъщеря ми си го изкарахме “ както си трябва”, мъжът ми не прояви симптоми, освен, че се оплаква от болки в сърдечната област и задух, а бебето на 1 г. имаше сополи 2-3 дни.

Бабата, която работи в голяма хранителна верига,  била “настинала”. И според нея аз съм била луда  да се тества за възможното име на  “настинката”.

# 50 084
Досега не ми се е налагало да я меря докато спи. Може да пробвам в устата с електронния.
Аз мерех с обикновен под мишницата - пъхаш докато спи и толкоз. Какви дупета, какви, усти...

Общи условия

Активация на акаунт