Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 317
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 50 055
Бронхитът не е шега работа. Оттам могат да тръгнат много бели, ако не се е овладее навреме.

# 50 056
Така е. Написах го, за да знаят и другите какво още върлува, да не си мислят само за ковид. В момента този бронхит е по-тежък от ковид, кашлицата се развива много бързо и е сериозна. Лекарката му предписа сумамед за7 дни. Някой беше написал, че са му предписали  същия АБ и се чудеше дали да го пие, това  ме подсети да споделя.

# 50 057
Не знам какви ги мислят, обаче рядко посягат към теста. Любимата ми реплика е "Ааа... ма то май не е ковид! Има и други болести.". И как разбра без тест? Типичното е да се подмотват сред останалите завалии с доста ясна симптоматика и неясни надежди да ги е подминало и да не се налага да си променят ежедневието нито за ден. То това последното мечтание е двигател на пандемията и в световен план, какво ли се ядосвам.

# 50 058
  • гр.София
Разбирам ги хората. Аз опуках луди пари за тестове- домашни и лабораторни,докато излезе положителен,после и за детето. Правих ги и заради колегите си и джипито,която си държи на тест. Като сложим и някое лекарство отгоре- става страшно.  А аз и двата пъти боледуване не съм пила АБ. Джипито не бърза да предписва , температурата я свалях до третия ден с по половин парацетамол.
Но като си зле- заври се вкъщи и се лекувай,бе ! Това за моя случай с болния колега. Хем в работата ни са много демократични на тема отсъствия и болнични.

# 50 059
Разбирам ги хората. Аз опуках луди пари за тестове- домашни и лабораторни,докато излезе положителен,после и за детето. Правих ги и заради колегите си и джипито,която си държи на тест. Като сложим и някое лекарство отгоре- става страшно.  А аз и двата пъти боледуване не съм пила АБ. Джипито не бърза да предписва , температурата я свалях до третия ден с по половин парацетамол.
Но като си зле- заври се вкъщи и се лекувай,бе ! Това за моя случай с болния колега. Хем в работата ни са много демократични на тема отсъствия и болнични.
И аз имам една такава в моя отдел. И всеки път е едно и също. Трудно ми е да разбера тази жена тъпа ли е или безотговорна. В разгара на Ковида дойде без обоняние и с температура. Просто нямам думи.

# 50 060
  • Пловдив
Ужас. Това е резултат от публичните излияния на разни оратори, че ковид е някакво си там вирусче, настинчица, грипче. Тези приказки в съчетание с масовата немърливост до това доведоха.

# 50 061
  • При семейството си
Аз пък мисля, че И безумните ограничения, особено в началото, свързани с карантината, доведоха до това.
Ако от началото изолацията беше в смисъл ограничаване на близките, продължителни и ежедневни контакти, хората може би повече щяха да се тестват и да си седят по няколко дни вкъщи.

# 50 062
Абе, направо и турското робство да включим в причините.
Началото беше преди две години. Нищо не се знаеше. Стояхме два месеца по къщите и все още някои се оправдават с това.

Финансовото положение наистина е фактор. Затова трябваше тестовете да продължат да бъдат безплатни.

# 50 063
  • При семейството си
Абе, направо и турското робство да включим в причините.
Началото беше преди две години. Нищо не се знаеше. Стояхме два месеца по къщите и все още някои се оправдават с това.

Финансовото положение наистина е фактор. Затова трябваше тестовете да продължат да бъдат безплатни.

Говоря за карантина на положителните и контактните, не за т.нар. локдауни.
Защото все още, ако си официално в карантина, може и следва да те проверят от РЗИ, не можеш да си подадеш носа навън, трябва да си складираш боклука на балкона, с разрешение да отидеш на изследване и евентуално преглед, да си осигуриш доставката на храна или вече нещо е променено?

# 50 064
В някои държави е променено, стоиш си в къщи ако си с температура и пак е пожелателно. Дори и с + няма карантина.

# 50 065
  • София
В някои държави е променено, стоиш си в къщи ако си с температура и пак е пожелателно. Дори и с + няма карантина.

Да, това е съвсем естественият ход на нещата.

П.П.: Мен за 7 дена така и не ме потърсиха от РЗИ. Ни вест, ни кост.

# 50 066
Дори и не включвам институциите в сметката. Тест, най-обикновен тест от аптеката си направи, остани си вкъщи, предупреди контактите си. Мъка. Това, официално да се разнасяш насам-натам(извън лечението) с доказано инфекциозно заболяване с потенциално тежък ход, мога да го припиша само на малоумието на институциите в съответните държави. Слуги на общественото мнение, пардон, на общественото слабоумие.

# 50 067
Който не иска да не си прави тест, но като е зарАзен да си стои вкъщи. Няма значение дали е ковид или друга инфекция, няма нужда да си я разнасят и предават на работа и по магазините.
Не ни е от локдауна проблемът, така сме си много отпреди ковид - масово пускане на болните деца, че няма кой да ги гледа и ходене болни на работа, че не плащат достатъчно или пък трябва да се доказваме колко сме работни и нищо не ни спира работния устрем, дори температура, хрема и други симптоми. Ама че сме заразили на останалите децата, че сме заразили колегите - я пък тези бъзльовци.
В чужбина, в някои страни, освен че не им изискват болничен и няма проблем да си останат вкъщи, ако са болни, но хората са склонни да се самоизолират без да приемат това за край на света.
Омикрон наистина се кара по-леко от предните варианти, е, не за всеки, но си има постковид прблеми и при него, дори при почти неразбрали, че са го карали, и при млади и условно здрави.

# 50 068
При мен пост ковид проблеми бяха адско задъхване и умора,  болки в ставите,  изтръпнали крайници. Всичко това се случи след първия ковид, след втория се задълбочи. Личният ми изписа амендкор и с него съм доста по-добре.

# 50 069
При мен се влоши астмата. Това умора, забравяне, липса на концентрация не го броя, астмата ми е големия дерт в момента. При това точно след почти незабележим ковид през януари, ние го изкарахме на чай и вит. Ц.

Общи условия

Активация на акаунт