Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 396
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 50 040
Да, затова и аз написах "стандарт", защото много лекари изписваха и изписват азитромоцин, който дори за краткото време, когато имаше Ковид зони се даваше и безплатно.
А за мен си остава безумие да се изписват имуностимуланти. И народът трябва да се образова, че засилване на имунитета съвсем не е добра работа.

# 50 041
  • Другата България
А за мен е безумие ОПЛ да изписват антибиотик веднага при съмнение за грип, след като само преди 4 седмици е изписал такъв за лечение на ковид.

# 50 042
Ох, много се чудя сега дали да го пия, защото и за мен е безумие, но ако пък взема да се влоша.... Този поне е само за 3 дни.

# 50 043
  • Другата България
Ти с какви оплаквания си и от колко време продължават?

# 50 044
Изписват антибиотици лекарите, за да се презастраховат. Диагностика нулева в нашата страна. Изобщо никой не си прави труда да предложи на човек тест за грип и Ковид, за да се установи първо от какво боледува дали е грип, дали е Ковид, за да даде адекватно лечение и възможна прогноза на заболяването. Наистина е неграмотно така за всичко антибиотика да е панацея.

Stefani, всичко зависи от това как при теб се развива ковида и как ти се чувстваш.  На мен след изследвания някъде на 3-ти ден, чисти дробове и показатели ми изписаха в Ковид зоната антибиотик, аз също се коелебаех, но не пих. Не че имам нещо против антибиотиците.

Аз съм втрещена как вече и в аптеките никой не е с маски. Даже аптекари те гледат странно, ако си с маска... Не знам къде живеем вече.
За мен дори от грип е добре да се предпазим, ако може, т.к. Ковид уязви организмите ни, а някои дори не знаем какво е оставил след себе си, така че защо трябва да ме гледат странно в аптеката, че не искам някой да ми се изкашля и изкиха? А да не коментирам как масово болните деца, които са ги върнали от ясла и градина, по цял ден ги развличат из молове и къде ли не, но не само и да си седят вкъщи.

# 50 045
Не всички вируси са Ковид. Ние го изкарахме август. После септември децата донесоха херп ангина, а в началото на месеца - някакъв ужасен вирус с хрема и кашлица. Отново всички се разболяхме, но никой не е вдигал температура. Правих 2 теста от същите, които август позитивираха при всички - отрицателни са.

# 50 046
  • Русе
Ама естествено,  че не всичко е Ковид..Ама защо трябва да ги минем наред, при условие,  че може поне някой да го пропуснем. Ето при нас, дете с хрема на училище,  майката със загриженост " Спокойно, не е Ковид, правихме тест." Искрено й вярвам, ама аз и грип не ща, ама каквото такова.

# 50 047
  • тук-там
С маските, изолацията и вс мерки се пазехме не само от ковид. Сега цялата вироза се вихри, а ние след почти 3 години сме станали по-поразими и беззащитни.

# 50 048
Ох, много се чудя сега дали да го пия, защото и за мен е безумие, но ако пък взема да се влоша.... Този поне е само за 3 дни.
Ако се влошите и има нужда, може да го започнете тогава. Пие се 3-5 дни, но е с удължено освобождаване, т.е. действа и след спиране на приема. Аз започвам антибиотик след 3-4-5 ден, когато видя, че заболяването се влошава.

# 50 049
С лека кашлица съм, хрема, главоболие, дразнене в гърлото, температура 37, 5. Това са симптомите. Аз си познавам гърлото. Ако до третия ден не се повлияе от Трахизан и Орофар спрей, значи работата 100 % клони към антибиотик. В момента не е това, което чувствах докато бях болна от Ковид, намирам огромна разлика.

# 50 050
С маските, изолацията и вс мерки се пазехме не само от ковид. Сега цялата вироза се вихри, а ние след почти 3 години сме станали по-поразими и беззащитни.
Защо, според вас, сме станали по-поразими и беззащитни? Защото сме се пазили? Ако е така, то влизаме в параграф 22.

# 50 051
Защо, според вас, сме станали по-поразими и беззащитни? Защото сме се пазили? Ако е така, то влизаме в параграф 22.
Не сме станали по-беззащитни и поразили. Ако ги нямаше маските щеше да е същото тогава. Сега никой нищо не носи и много хора се разкарват болни. А истината е че единствената работеща бариера са маските.
Реално в началото никой не знаеше как действа вируса. Беше с по-голям товар и т.н.

# 50 052
ЛЛ на майка ми като разбра, че е с ковид, без изобщо да се поинтересува за симптомите й, й прати “стандартна” рецепта, която дори беше чужда. Така че има и такива “лекари”, които не лекуват симптоматично, а по протокол - парацетамол, кортикостероид, аспирин, омепразол и имуностимулант.
Не ми звучи добре едновременно да се приема кортикостероид и имуностимулант...Имат противоположно въздействие в/у имунната система...Ако има свръхреакция на ИС / което се наблюдаваше често при предходните варианти/, е необходим кортикостероид...Не разбирам каква е идеята да се предписва и имуностимулант, за да се активира още повече ИС...

# 50 053
Мда, нямало много ковид. Вкъщи - двама болни дотук, един неваксиниран, боледува за втори път, температура, лоша кашлица, един тройно ваксиниран, боледува за втори път, за момента умерено гърло и говори на нос. Останалите сме под въпрос засега, с по два от старите бустери. Сред познати - симптоматика, ама не било това. Не е това, докато не направиш тест.

# 50 054
ММ прави 2 пъти тест, единият в Рамус, отрицателни, писах вече. Близка лекарка ми каза, че в момента има бронхит с кофти кашлица и Т. Все пак не всичко е ковид. Симптомите при почти всички вируси си приличат в началото.
При ММ и синът ни няма такава силна болка в гърлото, която много потребители тук описваха при омикрон напоследък. Имаше задиране и лека болка в гърлото, която мина бързо, Т 37,3 само веднъж, хрема и тежка кашлица. ММ нямаше обоняние за ден, два, вероятно от хремата. И моето гърло задра за 1 ден, но с джинджифил и нишадър се овладя и държа фронта.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 22:42 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт