Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 696
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 3 990
Yum
В тази връзка, ще се радвам ако препоръчате читав личен лекар в София (може и на лични), защото мен лично при грип моят ме лекуваше с пилешка супа и аспиринче. Плаша се какво ще е лечението при Ковид.

В пилетата има достатъчно антибиотици. Може би, затова не Ви е изписвал допълнително.Yum

Това в кръга на шегата

# 3 991
Ега ти лечението, проследяването и изолирането на болни се получава. Всички ЛЛ съветват да не се прави тест! Направи ми впечатление и с каква лекота при симптоми на Ковид някои се правят ренттгенова снимка. А след това тези, които ще минат дали няма да се заразят ако не е дезинфекциран апаратът. Не обвинявам никого, разбирам ги хората, но явно хаосът е повсеместен.

Ами да го дезинфекцират? Хората да не се изследват и лекуват, защото персонала не си върши работата ли?

# 3 992
Както и да си върши работата персонала, няма начин след всеки болен да се прави дезинфекция, която да дава гаранция, че вирус в кабинета няма. Трябва време за експозиция и силни препарати, за да се постигне ефект. При тази претовареност на кабинетите, може само да се прави забърсване на докоснатите повърхности след всеки, но това в случая е недостатъчно. За съжаление.

# 3 993
Не можете да задължавате хора да дават 100лв за тест. Аз съм се обърнала към РЗИ, РЗИ ме прати на ЛЛ. ЛЛ от своя страна ме лекува по симптоми. Още малко ще ни кажат да си купим по един апарат за вентилация вкъщи! Нали, ако имаме нужда. Теста на частно си е абсолютен бизнес на някой ЛЛ с лабораторията. Моята си беше съвсем честна с мен и ми каза, че ще ме прати на тест(такъв от РЗИ), ако има нужда.

Съгласен съм, че държавата трябва да осигурява тестове на потенциално болни, но не и с последното. Тестовете на частно се правят масово от фирми, пътуващи и т.н. Моят ЛЛ не работи с конкретна лаборатория (дори не сме обсъждали имена). Първият си го направих аз след рисков контакт и леки симптоми. За утрешния каза да го направя като аз сам си намерих лаборатория, която да дойде в нас (и е различна от първата). Сигурен съм, че не получава “отбивка” от моя тест на частно.

Като цяло PCR е доста скъпо изследване за провеждане поради консумативите. Доста трудно е лаборатории и ЛЛта да организират схеми.

# 3 994
Както и да си върши работата персонала, няма начин след всеки болен да се прави дезинфекция, която да дава гаранция, че вирус в кабинета няма. Трябва време за експозиция и силни препарати, за да се постигне ефект. При тази претовареност на кабинетите, може само да се прави забърсване на докоснатите повърхности след всеки, но това в случая е недостатъчно. За съжаление.

A какво според вас още трябва да се прави?
Туберкулозата е сериозно заболяване и доста разпрострнено, но до сега ходейки на рентген /където 100% минават хората с туберкулоза/ не сте се и замисляли как е дезинфикцирано. Да оставим другите заболявания...
Какво точно пипа болния в един рентгенов кабинет?
Колко време оцелява вирусът на повърхност и ако там е опасно и недезинфикцирано какво ще кажете за вратите, през които е минал болния, за да стигне до този кабинет?
Как точно си дезинфикцирате млякото, хляба и продуктите от магазина, които и хабер си нямате кой точно е пипал и дали е здрав?

Не се заяждам, нито очаквам да имате отговори на всички въпроси - просто насочвам, че почнахме да се паникьосваме излишно....

# 3 995
Един въпрос към болните. Колко време поддържахте температура?

# 3 996
  • София
Юни месец правих снимка на синуси. С широко отворена уста. Поставиха нещо като салфетка за еднократна употреба между устата ми и апарата. И ме информираха, че преди мен контактните повърхности са забърсани с дезинфектант. Докато чаках в коридора една чистачка непрекъснато вършееше с парцала по подовете. Предвид факта, че тези помещения са под земята и без прозорци не знам какво повече биха могли да направят.

# 3 997
Цитат
A какво според вас още трябва да се прави?
Туберкулозата е сериозно заболяване и доста разпрострнено, но до сега ходейки на рентген /където 100% минават хората с туберкулоза/ не сте се и замисляли как е дезинфикцирано. Да оставим другите заболявания...
Какво точно пипа болния в един рентгенов кабинет?
Колко време оцелява вирусът на повърхност и ако там е опасно и недезинфикцирано какво ще кажете за вратите, през които е минал болния, за да стигне до този кабинет?
Как точно си дезинфикцирате млякото, хляба и продуктите от магазина, които и хабер си нямате кой точно е пипал и дали е здрав?
Така е.
Само че заразяването с туберкулозата е много по-малко вероятно.  Не при всяко попадане на туберкулозни бактерии в организма на човека се развива заболяване. Практически всеки от нас се среща с туберкулозни бактерии, но заболява една малка част от хората. В целия свят годишно по 500000 души се заразяват. Не е малко, но е по-малко от 45 милиона за по-малко от 10 месеца и с нарастване. Заразяването с ковид става многократно по-лесно.
Днес проф. Кантарджиев каза, че е добре да се пускат пиците и купена готова храна за 2 минути поне в микровълновата. Точно, защото нямаме хабер кой ги е пипял и кихал върху тях. Има от различни страни клипчета как купувачи умишлено опипват или даже плюят върху различни продукти в магазина. А и неумишлено, също върху тях попада какво ли не. В нормална ситуация, най-лошото, което може да се случи е просто едно разстройство. Сегашната ситуация не е такава. За съжаление дезинфекция/ почистване/ миене/ печене вече нямат толкова смисъл, колкото при по-рядкото разпространение на вируса. Сега самото дишане в стая с болен/ заразоносител е достатъчно, пък и ако щем да се окъпваме със спирт.
Това, което в момента можем да направим е много по-малко, отколкото в началото - опит за избягване на контакт с болни и тестване на максимален брой хора със симптоми. И ако самите ние сме със съвсем леки симптоми, да ограничим контактите си. Защото дори тук се вижда, че има неглижиране на леките симптоми.
Скрит текст:
Борбата с вируса не трябва да е на второ място след борбата с паниката, която не си обяснявам как може да е свързана с мерките против него.  Това, което се наблюдава и в темата е по-скоро страх. Който е нормален и преодолим много по-лесно когато си запознат в детайли с проблема, срещу който се бориш и като знаеш, че поне правиш нещо.

# 3 998
Знаете ли кога най- рано след заразяване  PCR теста може да бъде отрицателен? Тоест да си излекуван.

# 3 999
Знаете ли кога най- рано след заразяване  PCR теста може да бъде отрицателен? Тоест да си излекуван.
В повечето случаи, пациентите са отрицателни на 10-тия ден от домашната карантина.

# 4 000
За туберкулоза всички сме ваксинирани, все пак.

Последния път като ходих за снимка на бял дроб трябваше да се залепя гола до кръста за рентгена хваната за едни дръжки. Доста неща опипват пациентите. Разликата с минали години беше, че тази не минавах през съблекалня, а имаше стол и закачалка в самото помещение. Помещението с рентгена няма прозорци и не се проветрява.

# 4 001
Питането ми е, защото бях със симптоми макар и леки и на 8- ми ден аз и контактните ми направихме pcr тестове.
Те са положителни,  а аз отрицателна и съм озадачена.

# 4 002
  • София
В повечето случаи, пациентите са отрицателни на 10-тия ден от домашната карантина.
От собствен опит ли говориш?

# 4 003
Питането ми е, защото бях със симптоми макар и леки и на 8- ми ден аз и контактните ми направихме pcr тестове.
Те са положителни,  а аз отрицателна и съм озадачена.
За вас е бил повече от 8 ден ако броим от заразяването. Вие вече сте била заразена, когато контактните са се зарази ли. Така мисля.

# 4 004
От собствен опит ли говориш?
Не, не говоря от собствен опит. Слушам какво казват по телевизията. Данчо Пенчев не веднъж е заявявал(когато се дискутираше дали да се намали карантината за заразени), че РЗИ -София взимат проба на 10-ти ден и в мнозинството от случаите, пациентите вече са отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт