Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 151
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 4 020
ето научна публикация по повод водите за усти - https://academic.oup.com/jid/article/222/8/1289/5878067

# 4 021
ето научна публикация по повод водите за усти - https://academic.oup.com/jid/article/222/8/1289/5878067

Точно затова в една от лабораториите пишеше преди PCR да не се ползва вода за уста. Може да излезе фалшиво негативен.

# 4 022
  • на пъпа на Златията
papi6, според мен и хабер си нямаме как точно се заразява човек. Само предположения.
Давам пример себе си - мъжа ми се разболя преди 12 дни. Аз съм го и целувала и гушкала и съм пипала вещите и приборите му. Пази ме и се изнесе от дома ни след положителния тест, който бе на 3 ден със симптоми. От двама ни той е със силния имунитет и никога не боледува, а аз кекавата дето се разболява само вятър да я духне. Той бе и стриктният с маските, дезинфектантите и миенето. Нещо с този вирус не е като с другите вируси ...

Уточнявам - аз пуша - той - не. Надали е водещо!
Имам хроничен фарингит и постоянно смуча таблетки и правя гаргари.  Може да има някаква връзка!
Определено гаргарите са имали значение. Според мен те трябва да влязат в профилактиката. Както и промивка на носа. Ако се прави всяка сутрин и вечер.. тоя вирус няма да се задържи.
Д0р Петров от Токуда съще е казал това.
Устата ти трябва винаги да е влажна  и да се прави гаргара.
Сигурно така вируса попада в храносмилателния тракт      и  по пътя още по хранопровода има някакви нещица  дето му виждат сметката.
Не зная каква е връзката тук болните да  усещат сухота в устата си ?
Аз смуча ментоловите бонбонки ментина .

# 4 023

Точно затова в една от лабораториите пишеше преди PCR да не се ползва вода за уста. Може да излезе фалшиво негативен.

ами именно, очевидно намалява количеството вирус, съответно ще се намали и размножаването му
говорим за профилактика и увеличаване на шанса от по-леки симптоми при по-малко количество вирус, а не за лечение

# 4 024
Не. С Листерин може да намалите количеството вирус в устата си (и евнетуално да прецакате някой PCR), но не в поразените клетки, където той се размножава. Освен това водата за уста не е някакъв магически щит, който 6 часа по-късно още ще Ви пази.

# 4 025
  • на пъпа на Златията
Не се заяждам изобщо. Просто в паниката си изрязявате някакви абсолютно нелогични хипотези. Ако с една гаргара можеше да се опази населението, отдавна някой щеше да е казал всички да се промиваме.

Дори и никой да не го е казал, може поне да се замислите за следното: правите си гаргара сутрин в 7:30. В 8:30 някой зарАзен кихва около вас в трамвая. Вечерта в 23:30 си правите гаргара пак. От 8:30 до 23:30 вирусът ще чака Вашето промиване ли?

Да не говорим, че темата е за болни от Ковид, които си споделяме на кой какво му е, а не за псевдо-научни излияния.

Цял свят не знае . Какво от това  че някой изказва някакво мнение . Малко по търпеливи да сме .
Ами явно  хранителния тракт нещо убива , иначе всички да сме умрели заразени от храната . .
А и носа е влажен .

# 4 026
И аз и майка ми сме 0, тя отрицателна, аз положителна. Сравнително леко го караме. Днес ми е 15 ден от първоначалните симптоми. Карантината ми изтича вторник.  Мога ли още вторник да си пусна нов тест и какъв да бъде. Дали съм заразна все още, края на карантината ще ми 21 ден от първите симптоми?

Как го карате? На 15-ти ден имате ли още симптоми и какви? Аз се отказах от втори PCR. Просто ще огранича контактите, амаа не ми се стои затворена още 14 дни. След някакво време е добре да се направи количествен тест за антитела.
Защо се отказа? Вчера говорих питах РЗИ и казаха, че ако контролния тест, който ще си правя е положителен, няма да съм повече под карантина. Направи си. Може пък негативен да излезе.

И мен ме интересува същото нещо попринцип. Ами щом дори ако е позитивен няма да си под карантина, какъв е смисъла да се прави, като се връщаш към нормалния си начин на живот? 🤔

# 4 027
Сухата лигавица е идеално място за размножаването на който и да е вирус. А Вие тука си говорете, как нямало общо. Хората хубаво си правят гаргара и промивки на носа, тя и маската не те пази на 100%, но и 20% да те пази, пак е нещо. Същото важи и за дезинфекцията на ръцете.

# 4 028
Не се заяждам изобщо. Просто в паниката си изрязявате някакви абсолютно нелогични хипотези. Ако с една гаргара можеше да се опази населението, отдавна някой щеше да е казал всички да се промиваме.

Дори и никой да не го е казал, може поне да се замислите за следното: правите си гаргара сутрин в 7:30. В 8:30 някой зарАзен кихва около вас в трамвая. Вечерта в 23:30 си правите гаргара пак. От 8:30 до 23:30 вирусът ще чака Вашето промиване ли?

Да не говорим, че темата е за болни от Ковид, които си споделяме на кой какво му е, а не за псевдо-научни излияния.

Да разбирам, че в тая тема хората можем само да се check in и check out-ваме когато сме положителни и съответно отрицателни? “Аз съм Пенка и вчера си направих тест, днес излезе положителен резултат. Карам го леко/средно/тежко.” А и никъде не пише, че непременно трябва да се говори само за лечение с медикаменти, без някакви алтернативни методи.

# 4 029
Hope4C, а според теб вирусът навлиза в клетките и започва да се репликира моментално ли? Simple Smile нали разбираш, че не случайно първите симптоми, които причинява, се появяват няколко дни по-късно - когато е достигнал критична маса, способна да накара тялото ти да реагира чрез симптоми

# 4 030
И аз и майка ми сме 0, тя отрицателна, аз положителна. Сравнително леко го караме. Днес ми е 15 ден от първоначалните симптоми. Карантината ми изтича вторник.  Мога ли още вторник да си пусна нов тест и какъв да бъде. Дали съм заразна все още, края на карантината ще ми 21 ден от първите симптоми?

Как го карате? На 15-ти ден имате ли още симптоми и какви? Аз се отказах от втори PCR. Просто ще огранича контактите, амаа не ми се стои затворена още 14 дни. След някакво време е добре да се направи количествен тест за антитела.
Защо се отказа? Вчера питах РЗИ и казаха, че ако контролния тест, който ще си правя е положителен, няма да съм повече под карантина. Направи си. Може пък негативен да излезе.

И мен ме интересува същото нещо попринцип. Ами щом дори ако е позитивен няма да си под карантина, какъв е смисъла да се прави, като се връщаш към нормалния си начин на живот? 🤔
Дава ти успокоение, че си чист от зараза. Дава успокоение на теб и на близките ти, както и на хората с които се срещаш. Ето тук например една дама беше разказала как майка ѝ я отбягва, защото не си е пуснала ПСР тест след карантината.

# 4 031
Hope4C, а според теб вирусът навлиза в клетките и започва да се репликира моментално ли? Simple Smile нали разбираш, че не случайно първите симптоми, които причинява, се появяват няколко дни по-късно - когато е достигнал критична маса, способна да накара тялото ти да реагира чрез симптоми

Разбирам, да. При мен симптомите се появиха за 48-50 часа. Това значи, че е имало (десетки) милиони копия на вируса в тялото ми за този период.

Причината СЗО да препоръчва маски и дезинфекция е, за да НЕ попадне вирусът в тялото на човека. Това е начинът за превенция. А не обратното - след като е попаднал да се опитваме да го убием преди да се е размножил.

Както и да е, де. Всеки има глава на раменете си и има право да прилага неща върху себе си, които нямат никаква научна база. Въпрос на разбиране.

# 4 032
Причината СЗО да препоръчва маски и дезинфекция е, за да НЕ попадне вирусът в тялото на човека. Това е начинът за превенция.
абсолютно е така, никой не го отрича; и все пак има допълнителна полза, ако положиш и още малко екстра усилия в случай на евентуално попадане в устната кухина на вирус, въпреки маската и дистанцията (наситен с аерозоли въздух в затворено помещение например) чрез жабуркане и гаргара

# 4 033
А как въобще ще успяваш да мислиш за нещо друго при цялото това миене, проветряване, гаргарене и жабурене. В случай, че си на работа и се срещаш с хора имам предвид.

# 4 034
1. Още 330лв за тестове.
2.Не съм говорила с РЗИ, ако пак сме с положителен тест какво правим.
3. С никого няма да се срещаме, докато не се излекуват всички около нас.
4.Ще пускаме тестове за антитела.
5.От РЗИ казаха, че след 7ми ден от симптомите не сме заразни вече.
6.Дори пазаруваме онлайн от доста време.
И така... по принцип не е ок, ако е + тестът да не те карантинират пак.

Общи условия

Активация на акаунт