Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 394 211
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 6 960
Точно - при тази ситуация шанса да е друг вирус е много малък. Сто пъти го казах на майка ми. Сто.
Но не. Не ме послуша. Сигурна била че не било ковид. Как си сигурна без тест - с поглед вке още не може да се диагностицира ковид доколкото знам.
Казах й за хора пишещи тук - с бронхит и на какво лечение са. Не.

Изписал е тавипек /отхрачващо/, дисибел/антиалергично/ и кортикостероид.
Питам я как ще мине този бронхит, ще чакаме да се забатачи ли...
Притеснено ми е.

А антибиотик изписали ли са?

# 6 961
Така е, ама вярата, че не е с ковид, му държи главата над водата!

# 6 962
Не е изписал АБ. Само тези трите. Аз й дадох селен цинк и вит.Д.

# 6 963
Току що слушах новина, че Илон Мъск си е пуснал 4 антигенни теста, в една и съща машина се изследват, една и съща мед. сестра взема пробата, в един ден са пуснати. 2 положителни и два отрицателни резултата. Май е пуснал и няколко пср теста, да видим ..

# 6 964

Ами по принцип не е задължително когато има бронхит да се приемат антибиотици. Особено ако е както са казали "наченки". Най-добре е да почива, да взима тези неща, които са казали и да се следи внимателно. Ако има някаква негативна промяна, дори и мъничка, да даде сигнал на личния. При мен например имаше много неприятно парещо чувство в трахеята и на долу по целия гръден кош. След това се появи и тежеста и задуха и тогава ми включиха антибиотик. Идеята ми е, че може наистина на този етап да не е необходимо. Стислам палци да размине бързо!

# 6 965
Дано да. Благодаря.

# 6 966
  • Пловдив
Точно - при тази ситуация шанса да е друг вирус е много малък.
А при една обикновена простуда не е ли възможно началните симптоми да са подобни? Засега и аз като майка ти не искам да вярвам, че е вируса.

# 6 967
Може и да сте прави. ☺
Тя се успокои че няма пневмония.

Ама аз съм нащрек още Joy

# 6 968

Ами по принцип не е задължително когато има бронхит да се приемат антибиотици. Особено ако е както са казали "наченки". Най-добре е да почива, да взима тези неща, които са казали и да се следи внимателно. Ако има някаква негативна промяна, дори и мъничка, да даде сигнал на личния. При мен например имаше много неприятно парещо чувство в трахеята и на долу по целия гръден кош. След това се появи и тежеста и задуха и тогава ми включиха антибиотик. Идеята ми е, че може наистина на този етап да не е необходимо. Стислам палци да размине бързо!

А вие вече оздравяхте ли?

# 6 969
Може ли да питам хората с бронхит на какво ле4ение са?

Точно - при тази ситуация шанса да е друг вирус е много малък. Сто пъти го казах на майка ми. Сто.
Но не. Не ме послуша. Сигурна била че не било ковид. Как си сигурна без тест - с поглед вке още не може да се диагностицира ковид доколкото знам.
Казах й за хора пишещи тук - с бронхит и на какво лечение са. Не.

Изписал е тавипек /отхрачващо/, дисибел/антиалергично/ и кортикостероид.
Питам я как ще мине този бронхит, ще чакаме да се забатачи ли...
Притеснено ми е.

А антибиотик изписали ли са?

# 6 970

А вие вече оздравяхте ли?

Да, вече се чувствам много по-добре, благодаря! Не в топ форма, но определено подобрението е стабилно и налично.

# 6 971
Може ли да попитам след кой ден от първите симптоми вече се води безопасно и няма вероятност да се развият усложнения?

# 6 972
Кажете, моля, има ли смисъл от антигенен тест на 7-ми ден от симптоми? Колко е достоверен той?
Аз вчера на 10-ти ден пуснах такъв. Отрицателен е. Ако продължават симптомите мисля да направя кръвен.
В тази връзка моля кажете как се казва, какъв да е?
Кръвните не са ли за антитела, тези които показват дали си изкарал болестта? Идея нямам. ЛЛ днес каза да не пускам тест само да се стресирам (и без това съм паника) щом съм добре. Той каза, че антигенен на трета седмица

# 6 973
Може ли да попитам след кой ден от първите симптоми вече се води безопасно и няма вероятност да се развият усложнения?
Благодаря ти за този въпрос, дето се казва! И аз исках да питам това. И от кога да се броя болна - от датата на първата температура, която беше на 30 октомври или от доказаното заболяване с тест. Обонянието обикновено на кой ден от заразяването изчезва и това, че вчера се върна за малко, днес пак имаше някакви сигнали за появата му, означава ли нещо.
Разбира се, внушавам си, че усещам разни неща в гърдите, но нищо не усещам. Сатурацията ми е 95.

# 6 974
Може ли да питам хората с бронхит на какво ле4ение са?

Изписаха ми следните неща: Витамини: Цинк, Ц, Д, селен, който трябва да продължа да приемам още месец
Антибиотик: Азакс и СЕФПОТЕК, всеки от който за по 10 дни и Изопринозин.

Общи условия

Активация на акаунт