Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 346
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 665
И моята майка сега има сериозен проблем с очите.

# 16 666
ето и трета част (от днес) от публикациите на Капитал за протоколите за лечение в България
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2021/02/18/417 … iBFgluVjepQkHFZ14

тъжна история....

# 16 667
Здравейте, някой има ли отзиви от пост-Ковид консултациите предлагани от ‘Александровска’? Останахте ли доволни? С какви симптоми/оплаквания отидохте, от колко време бяха оплакванията ви, какъв тип консултация/преглед получихте (преглед от специалист/назначени изследвания/направление за последваща консултация)?

# 16 668
  • София
Здравейте! Вчера си направих антигенен тест който е негативен. Има ли смисъл след 2,3 дни да повторя. Мъжа ми от днес също е с главоболие и температура/37.8/. Аз съм така 4 дни вече и от снощи с леко дразнене в гърлото , и носа ми на моменти се запушва.

# 16 669
Недей, Димяни, има хора, при които упорито тестовете са не3гативни, въпреки болестта. Лекувайте се като за ковид, а след време ще проверите антителата. Стискам палци за леко изкарване на всички от семейството!

# 16 670
Здравейте! Вчера си направих антигенен тест който е негативен. Има ли смисъл след 2,3 дни да повторя. Мъжа ми от днес също е с главоболие и температура/37.8/. Аз съм така 4 дни вече и от снощи с леко дразнене в гърлото , и носа ми на моменти се запушва.

Пратете мъжа Ви на PCR утре. Ако е положителен, малко вероятно Вие да не сте с тези симптоми. Антигенният тест е с по-ниска чувствителност и, ако направите още няколко, ще Ви излезе колкото един адекватен PCR.

# 16 671
  • София
Благодаря ви! 🌺

# 16 672
Здравейте, извинявам се ако е коментирано вече, но кога може да бъде направен тест за антититела? И възможно ли е член от семейството да е с Ковид, без да зарази останалите?

# 16 673
Да, възможно е. Не е ясно дали е вид резистентност на здравия член от семейството или болният не репродуцира вируса, но им много семейства, в които останаха опазени членове - дори без стриктни мерки за предпазване. Антитела се формират след 21-ия ден и нарастват. При количествен тест изводи се основават най-добре на резултати след 30-ия, към 40-ия ден от проявяването на симптоми.

# 16 674
  • София
Здравейте, извинявам се ако е коментирано вече, но кога може да бъде направен тест за антититела? И възможно ли е член от семейството да е с Ковид, без да зарази останалите?
Да. При нас преболедува големия ми син (в началото на ноември) и не успя да зарази останалите трима. Изолирахме го, доколкото може, след като прояви симптоми. След това го карах го с колата на тест, на лекар (с маски и двамата де), влизах в стаята му по 5-6 пъти дневно през цялотовреме, миех след него банята... Няма никакви антитела при нас, останалите, нямаше и симптоми (освен, че аз кашлях, но бях с друг вирус преди той да се разболее). Пихме витамини и добавки всички, не знам от тях ли е.

# 16 675
Недей, Димяни, има хора, при които упорито тестовете са не3гативни, въпреки болестта. Лекувайте се като за ковид, а след време ще проверите антителата. Стискам палци за леко изкарване на всички от семейството!

Как се лекува като за Ковид? При първоначални симптоми? Благодаря!

# 16 676
  • София

Как се лекува като за Ковид? При първоначални симптоми? Благодаря!

Има различни "протоколи", съдържащи списъци от лекарства, вкл. антибиотици. Моето мнение е, че трябва да се лекуваме според симптомите. Нашето семейство си пиеше витамин Д, като направихме положителните тестове започнахме цинк,селен, пробиотик и Авирон рапид таблетки /това е противовирусна добавка/. Големият ми син кашляше и пи билкови таблетки за кашлица. Пихме и аспирин протект по 1 таблетка на ден за около две седмици, но според мен беше излишно в нашия случай. Добре е да се консултирате с лекар, който да прецени имате ли нужда от кръвни изследвания и той да назначи кръворазреждащи ако трябва.

# 16 677
Да, ние сме така. Мъжът ми се разболя, изкара го с два - три дни температура до 38 най - много и загуба на обоняние, а аз и две деца останахме здрави. Нямам идея как се предава този вирус. Но аз си нося маска навън и по магазини, не говоря с никой без маска, докато мъжът ми не слага  маска( не вярва), но той го хвана вируса.
Как останахме здрави не знам.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 09:41 от Elea Lea

# 16 678
Това си е класика по един от семейство да хваща.

# 16 679
понеже периодично проверявам за одобрение на теста на Abbott за вирус-неутрализиращите антитела (този, който масово си правим тук, в Рамус) от FDA, с надеждата там да прочета нещо повече за този "праг" от 1050 потенциална протективност - днес, освен, че продължава да го няма на сайта на FDA, с изненада установих, че и Abbott са махнали цялата предишна информация за този тест от сайта си - преди имаше поне малко графики и референции към инструкцията им за употреба /неоткриваема в интернет/, сега всичко е изчезнало, все едно никога не е имало такъв техен тест... странна работа

отбой - фалшива тревога, поне за мен де, надали някой друг се е разтревожил Simple Smile оказа се, че сайтът на Abbott има две версии - за USA и International (без USA) - съответно информацията за този тест я има само на международния, явно, защото тестът не е одобрен за използване в Щатите, и вчера съм гледала американската версия на сайта

Общи условия

Активация на акаунт