Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 012
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 785
Здравейте. Преди два месеца приключих с ковид, но не и със страничните му ефекти. Все още имам сериозни проблеми с обонянието. Усещам само много силни миризми и то не всички. Какво мога да направя по въпроса?

# 16 786
Нищо.
Аз пих В комплекс, не видях особено подобрение.
Обаче си възобнових Неофолик-а, който бях спряла покрай КОВИД.
И вече почти ми се стабилизира обонянието.

# 16 787
Може ли преболедувал преди 2 месеца,  в момента грижещ се  за болен от Корона вирус  да бъде опасен за колегите.

# 16 788
Да - засега се счита, че преболедувалите не се разболяват, но пренасят вируса докато той е в носоглътката им. Затова се карантинират всички контактни.

# 16 789
  • Варна
Вчера се ваксинирай с АЗ. Около 10 часа. От тази сутрин рано съм с температура37.5, болки в главата и цял ден спя. Също така съм много жадна и пия много вода. Леки болки в мускулите и силна болка в ръката, в която ме ваксинираха. Имам общ отпадналост, но като цяло всички симптоми са сравнително леки. Чудя се да пия ли нурфен

# 16 790
  • пустинята Гоби
Ако се чувстваш зле, защо да не пиеш? Когато се ваксинират децата (с други ваксини) при нужда им се нада нурофен, а даже някои педиатри препоръчват превантивно.

# 16 791
  • Варна
Да споделя и баща ми се ваксинира вчера  с АЗ. Има същите симптоми, без температурата. Днес цял ден си работил в работилницата, въпреки неразположението, а снощи каза , че го е втрисало за кратко

# 16 792
Здравейте. Преди два месеца приключих с ковид, но не и със страничните му ефекти. Все още имам сериозни проблеми с обонянието. Усещам само много силни миризми и то не всички. Какво мога да направя по въпроса?

Аз бих отишъл на УНГ, ако над месец съм без обоняние. Освен баналните В комплекс изписват и лекарства на рецепта, но не им знам протоколите.

Другото, което можете да направите, е olfactory training. Напишете в Google и ще Ви излязат 4те миризми, с които се практикува. Изисква малко време, не е скъпо и се ползва за други случаи на аносмия с успех.

# 16 793
Не съм ви чела отдавна. Влязох в темата точно заради ваксините да видя какво става.
Не съм антиваксърка, но сега изведнъж като чета, се уплаших от ваксината, която и да е.
Точно от това подуване на език се страхувам, да не стане нещо с дишането и преглъщането ми.

# 16 794
Затова хората стоят 20 минути в кабинета на лекаря след поставянето на дозата. Ако тръгнеш да развиваш остра алергична реакция, много добре знаят как да реагират. На фона на всички милиони ваксини поставени до днес има около 100 случая на алергични реакции, изискващи намеса. Това е незначително.

# 16 795
Не съм ви чела отдавна. Влязох в темата точно заради ваксините да видя какво става.
Не съм антиваксърка, но сега изведнъж като чета, се уплаших от ваксината, която и да е.
Точно от това подуване на език се страхувам, да не стане нещо с дишането и преглъщането ми.
Здравей, мой е постът за отока на устната кухина, но по принцип имам алергични реакции. Не очаквах поставяне на РНК ваксина и затова не бях покрита с медикамент. След ваксината се чувствах добре. Едва вечерта се прояви реакцията и се копира с ксизал. Ако си склонна към алергия - 2 дни преди това - медикамент, след това - също и няма да има проблем.

# 16 796
В Гърция предупреждават да не се вземат превантивно антихистамини, температуропонижаващи, нестероидни противовъзпалителни, парацетамол и подобни. Това може да възпрепятства имунната реакция и да не се изгради нужния имунитет. След ваксината при нужда може да се вземе каквото е необходимо.
Хора които са на медикаментозна терапия заради друго заболяване, не трябва да я прекъсват.

# 16 797
Здравейте.
Аз ви чета много отдавна, но Слава Богу, не ми се е налагало да се включвам по темата. Засега никой вкъщи не се е разболял.
Моето чудене и питане е също по-скоро за ваксините. Засега само аз обмислям да се ваксинирам, но съм със захарен диабет тип 1 и не мога да намеря достатъчно информация добре ли е лицата с придружаващо заболяване диабет да се ваксинират и съответно с коя ваксина или не. Бих се радвала, ако някой е в същото положение или има познати  и са се ваксинирали да сподели или ако имат някаква информация, която може да ми е полезна.
Благодаря

# 16 798
Нямам време да търся - прегледай постовете ми - публикувах телефон за консултация, организиран от пациентска организация. Отговаря много мила лекарка (когато аз позвъних - беше от гр. Пловдив. Не зная дали се дава дежурство или една и съща дама отговаря).
https://www.facebook.com/groups/vaksini/permalink/29776937491288 … =2977884389109785
В тази група може да намерите готов отговор или да зададете въпроса на лекар.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 17:55 от Шарлот

# 16 799
  • София
Тук има малко информация за ендокринните заболявания и ваксините
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/30

Общи условия

Активация на акаунт