Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 962
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 17 295
За температурата мога да препоръчам хексалгин - не знам защо не се споменава и използва. И при мен температурата (39) не се повлияваше от нищо друго, но с хексалгина (40 капки в малко вода) се изпотявах обилно и я смъквах до почти 37.

# 17 296
  • При семейството си
Деси, не ви ли казаха какво да взима за температурата? Ако всички ще сте по-спокойни, по-добре да влезе в болница.
Успешно възстановяване.

Рори (извинявай, че преди те прекръстих), за ПСР знам, че не трябва да си ял и мил зъбите поне час преди да се вземе пробата.

# 17 297
Рори, не са необходими ръкавици, клечката е достатъчно дълга. Първо си приготви всичко, вкл. отвърти капачката на тубичката (шишенцето) с реактив. Вадиш клечката с тампон от страната на клечката. Обтриваш дълбоко в гърлото . дъги и език. Минаваш няколко пъти за по-сигурно. После поставяш тампончето в приготвеното шишенце и развъртяваш - да се смеси налепеното по тампона със съдържанието на шишенцето. След това затваряш капачката на шишенцето и разклащаш. Изливаш в легенчето и изчакваш не повече от 15 мин. Течността видимо "пълзи" в прозорчето. Желая да остане една линия и да не се маркира бледа втора. Дори бледата втора черта сочи на позитивност. Успех!

# 17 298
Аз все пак ще задам и този въпрос - къде е добре да бъде хоспитализиран? Пак е с 39, вече сме ужасно изморени всички и той иска да е в болница....

Ако не са го оставили в Токуда, потърсете друга възможност. Бих препоръчала Пирогов или Св. Анна. Там докторите добиха много опит в лечението на болестта. Най-добре, разбира се във ВМА, но там е за богоизбрани.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 09:30 от nolii

# 17 299
За температурата мога да препоръчам хексалгин - не знам защо не се споменава и използва. И при мен температурата (39) не се повлияваше от нищо друго, но с хексалгина (40 капки в малко вода) се изпотявах обилно и я смъквах до почти 37.

Хексалгин е аналгин.
Споменава се в темата, поне аз го препоръчвам пред Нурофен.

Деси, от мен глас за Токуда.
Успех, ще се пребори момчето! Flowers Four Leaf Clover

# 17 300
  • София
Никъде не ни искат... Само в 4 градска и той се ужаси от мизерията там... Прибираме се вкъщи... Явно навсякъде е за богаизбрани🥺
Ще се борим...

# 17 301
  • При семейството си
Деси, казват,че не е за хоспитализация или няма места по болниците вече? Казаха ли ви поне как да овладявате температурата?

# 17 302
Явно само за две седмици всичко се е запълнило. Защото тогава са предлагали на братовчедка ми след преглед в Токуда да я приемат, тя беше в много по-добро състояние, но с пневмония. Отказа, в къщи се възстановява и вече е добре.
И в белодробна ли няма места? Май и там са мизерни условията, но твърдят че са добри лекарите.

# 17 303
  • София
Никъде не ни искат... Само в 4 градска и той се ужаси от мизерията там... Прибираме се вкъщи... Явно навсякъде е за богаизбрани🥺
Ще се борим...

В Белодробната, питахте ли? Сестра ми се лекува там от Ковид, беше зле на кислород. Дигнаха я за една седмица. Там са си пулмолози и лечението е адекватно. Знам какво ви е на душичката, но все пак е важно адекватно лечение, макър и не луксозно. Стискам палци всичко да се нареди!
П. П. - Недоволна, писали сме заедно.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 10:26 от maidi

# 17 304
  • София
Деси, ниска ли му е сатурацията, или само температура го мъчи? Ако е Т, не се тревожи, сега като имате назначено читаво лечение, ще се повлияе.

# 17 305
За Т на мен ЛЛ ми беше казал над 38 - хексалгин.
Не ми се наложи, но да се има предвид.
Под 38 да не се сваля.
Аз все пак пих 2-3 парацетамола за 10 дни, когато ме изморяваше Т.

# 17 306
Преди 2 дена ме изписаха от белодробна болница. Лекарите са абсолютни професионалисти. Болницата е след ремонт и си е направо лукс за България.

# 17 307
  • София
Търсете болница, няма какво да чакате! Не знам, търсете връзки, молете се, правете каквото се сетите, но му осигурете влизане в болница!

# 17 308
  • пустинята Гоби
Група,моля за малко кураж и насоки.Баща ми четвъртък вечерта не се почувствал добре и вдигнал температура 37,5,дразнене в гърлото и главоболие.(обичайното)Целият петък и събота беше с температура,която варираше между 36,6 до 37,5.Ту я вдига,ту я сваля.В неделя нямаше температура,но започнала някаква болка в гърдите,затова в понеделник беше на снимка и кръвни изследвания.Снимката излезна чиста,а изследванията добри.Успокоих се,понеже и понеделник не вдигна температура,но ето,че днес в ранния следобед температурата се е покачила на 38 градуса.След това пак 37,5.Това навярно значи,че тази гад още вилнее и опасността не е преминала.Притеснявам се,че пак вдигна,а и този път по-висока.Кои са критичните дни на ковид и има ли други с подобно развитие?Бъдете здрави!
Не пишете как се лекува баща Ви?

# 17 309
Моят домашен тест е отрицателен. Вярвам, че съм взела добре пробата, защото имах спазми като при повръщане и ми текнаха сълзи. Нооо не е нещо непоносимо и страшно както съм чела в двете ковид теми.
Снимах обяснителната част на листовката, ако някой се интересува.
За всеки случай продължавам да нося маска при детето и докато се занимавам с приготвянето на храната и миенето на съдовете още 7-8 дни.
Благодаря на всички за подкрепата и съветите. Дано всички болни да се преборят с тая напаст и да оздравеят напълно. Пожелавам все по-малко нови включвания в темата от болни хора или техните притеснени близки.

Честит 3 март!

Общи условия

Активация на акаунт