Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 251
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 17 310
Група,моля за малко кураж и насоки.Баща ми четвъртък вечерта не се почувствал добре и вдигнал температура 37,5,дразнене в гърлото и главоболие.(обичайното)Целият петък и събота беше с температура,която варираше между 36,6 до 37,5.Ту я вдига,ту я сваля.В неделя нямаше температура,но започнала някаква болка в гърдите,затова в понеделник беше на снимка и кръвни изследвания.Снимката излезна чиста,а изследванията добри.Успокоих се,понеже и понеделник не вдигна температура,но ето,че днес в ранния следобед температурата се е покачила на 38 градуса.След това пак 37,5.Това навярно значи,че тази гад още вилнее и опасността не е преминала.Притеснявам се,че пак вдигна,а и този път по-висока.Кои са критичните дни на ковид и има ли други с подобно развитие?Бъдете здрави!
Не пишете как се лекува баща Ви?
Авиарон Рапид,вит д,селен,цинк,вит А+Е,аспирин протект,азитрокс,някакакво противовъзпалително(забравих наименованието),много течности,много нарове,арония....от днес му включи личната 2ри антибиотик левофлоскацин 500.Ситурация 94-95-96-97(варира)

# 17 311
  • София
В Окръжна сме в момента, от спешното казаха , че най вероятно ще остане и дано....
Чакам... Ще пиша веднага, щом разбера какво ще стане...

# 17 312
  • София
Лекарят на баща ми ни беше казал, че вдигането на Т е нормално, трябва да се притесняваме, ако падне сатурацията. При него така и не падна, слава богу, но Т действително си продължи дълго.

# 17 313
Лекарят на баща ми ни беше казал, че вдигането на Т е нормално, трябва да се притесняваме, ако падне сатурацията. При него така и не падна, слава богу, но Т действително си продължи дълго.
До колко спадна най-ниско ситурацията на баща Ви?Той имаше ли пневмония?

# 17 314
  • София
Тони, знам че ще прозвучи тъпо, но до последно не разбрахме има ли или няма. Казаха възпаление в единия дроб, очаквано за Ковид. По едно време някой в движение спомена ковид пневмония. Идея си нямам, аз такова хаотично лечение като това не съм преживявала. Обикаляхме с брат ми като гламави по лекари и изследвания, всеки гледаше супер отгоре-отгоре, нямаше задълбочени прегледи, изобщо.... Роман мога да напиша, но няма смисъл. Шефът на пулмологията до толкова не слушаше какво му говори  брат ми с изследванията на татко в ръка, че реши, че брат ми се моли да го приемат (брат ми да приемат, не татко...) и тръгна да вика по сестрите дали има легла. Че после и го навика защо го бил подвел, че е болен за прием. Чак накрая една лекарка седна и огледа всичко от-до и от нея разбрахме, че възпалението е било от едната страна.
Иначе мисля, че до 92 най-ниско, за сатурацията.

# 17 315
Момичета, при някой да е почвало със силна умора, потене от нищо и неимоверно желание за спане ?
Току- що мм ми се оплака по тел, че се чувства много странно, нетипично, да видим..Той температура много трудно вдига, да не кажа че нямам спомен от 15 години да е вдигал.
п.п. пак вият много линейки по булеварда до нас...

При мой близък познат е минало изцяло с умора, нищо друго. Възрастен е, над 65 г. Даже не знаеше, че е прекарал ковид, докато не му излязоха антитела.
При майка ми така мина. Кашлица и хрема за три дни, пресече се бързо. Но после над 14 дни силна умора, постоянно спеше и нямаше никакви сили. Потеше се дни наред - ту топла, ту студена пот я обливаше.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 12:53 от daisy12

# 17 316
  • София
С леко закъснение се включвам - от опита ми с мъжа ми (който беше горе-долу в състоянието на сина на Деси) - в болница взимат при изразен задух или сатурация под 90. Това беше основния въпрос, който задаваха. За всичко останало твърдяха, че домашното лечение не е проблем.
Температурата мъжът ми я смъкваше единствено с течен аналгин - друго не помагаше и пак ефектът не беше много траен (след 6-8 часа от приема отново скачаше на 38 и нещо). Има и едни сашета аналгин от 1000 мг - също имаха някакъв ефект, но може би вече нещата бяха тръгнали на оправяне.
ЛЛ не винаги знаят как да подходят към ковид. Пак пример с мъжа ми - с доказана пневмония на втория ден, температура 39 градуса и зверска кашлица, неговият ЛЛ му предписа Грипекс Макс три пъти дневно и да не го мисли много много. Не ми се мисли какво щеше да се случи, ако следвахме неговото лечение.
И още нещо от наблюденията ми от личен опит - симптомите при ковид продължават дълго, трудно отшумяват, влошаване често настъпва на 5-8 ден - това влошаване не означава задължително, че трябва да влезете в болница, но със сигурност трябва да се консултирате с лекар. Независимо колко тежко го карате, а и най-вече при по-тежките случаи очаквайте подобрение чак след ден 10 и то при адекватно лечение.

# 17 317
Забравих да допълня и че пие бромхексин от ден първи,ако има значение.

# 17 318
Т при Ковид може да е продължителна, но все пак трябва да се има предвид каква т. Момчето поддържа 39 осми ден, доколкото разбрах, и това не е добре.

Чета темата и се отчайвам. Пак се започна и хаосът не е намалял от предната вълна.

# 17 319
Не е добре да се поддържа Т над 38 градуса.
Трябва да се сваля.

# 17 320
  • София
Никъде не съм казала, че е полезно да се поддържа такава температура и че не бива да се сваля. А, че при ковид може да е такава и не се повлиява от лекарства (освен течен аналгин при нас).

# 17 321
А някой от вас имал ли е кръвни съсиреци от носа при Ковид? И да са се появявали дълго време при издухване, не инцидентно?

# 17 322
  • София
Приет е в окръжна. Даже настояха да го вземат.... Скенерът, доколкото успях да разбера, изобщо не е толкова розов... На системи е, чудесен екип и чудесна стая...
Как така отвсякъде ни обявиха да си ходим , а тук даже настояха да остане.... Отчайващо е, хаос, човешки съдби , паника... Навсякъде....

# 17 323
Успокой се сега, Деси, вече е в болница, под наблюдение.
Ще се оправи момчето!

# 17 324
Ново 20...На баща ми хернията се е възпалила-боли го и му е подута.Поддържа и 37,6,което не знаем дали е от ковид,или от хернията....Не знам вече...цялата треперя.Най-вероятно ще се наложи операция.

Общи условия

Активация на акаунт