Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 537
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 17 145
Купен е теста, но от разговора с ММ останах с впечатление, че не е имало друг вариант, че да избира. Като го видя ще пиша какъв е. Може и аптекарката нещо да се бърка.

# 17 146
  • София
23-ти ден ми е от началото на симптомите. ПКК не съм правила.

# 17 147
  • София
Преди време гледах интервю с невролог относно последиците от ковид и той каза, че при необичайно главоболие човек трябва да се прегледа. Отидете при личния лекар и поискайте направление за невролог.

# 17 148
Ами не е лошо да направиш и то не само пкк. Такава болка в главата може да е от много неща и щом не се влияе от аналгетици,  трябва да се обърне внимание.

# 17 149
  • Сф
Момичета, при някой да е почвало със силна умора, потене от нищо и неимоверно желание за спане ?
Току- що мм ми се оплака по тел, че се чувства много странно, нетипично, да видим..Той температура много трудно вдига, да не кажа че нямам спомен от 15 години да е вдигал.
п.п. пак вият много линейки по булеварда до нас...

# 17 150
  • София
Момичета, при някой да е почвало със силна умора, потене от нищо и неимоверно желание за спане ?
Току- що мм ми се оплака по тел, че се чувства много странно, нетипично, да видим..Той температура много трудно вдига, да не кажа че нямам спомен от 15 години да е вдигал.
п.п. пак вият много линейки по булеварда до нас...

При мой близък познат е минало изцяло с умора, нищо друго. Възрастен е, над 65 г. Даже не знаеше, че е прекарал ковид, докато не му излязоха антитела.

# 17 151
Преди да се ваксинира човек трябва ли да прави тест?

# 17 152
Не.

# 17 153
Здравейте! За първи път пиша в темата и съм изключително притеснена за състоянието на мъжа ми. Ще ви бъда изключително благодарна за всякакви съвети. На 18ти февруари излезе положителен PCR като първите и единствени симптоми бяха висока температура до 39 градуса. Със стандартните противовирусни препарати до 7ми ден положението не се подобряваше и личният лекар включи кортикостероиди и лекарство за разреждане на кръвта. Температурата ту се вдигаше до 38.7, ту спадаше до около 37.3. След 2 дни на кортикостероиди, положението отново не се подобряваше и мъжът ми бе приет в болница със сатурация 92. Оттам на рентгенологичното изследване излезе масивна едностранна пневмония, а от кръвните изследвания няма данни за бактериална инфекция. Въпреки това лекарите се съмняват за малък участък от бактериална пневмония. Започнато е лечение с антибиотик от 2 денонощия, но сатурацията пада 2 дни на около 80 в легнало положение. В момента е на кислород и днес е подписал, че е съгласен да бъде лекуван "ремдесивир". Температурата е овладяна до 37.5. Има ли човек с подобно развитие на болестта и как е протекло лечението с въпросния препарат? Нямам никаква информация от болницата и всичко, което научвам е по данни на мъжа ми. На 30 години е, ако и това има значение. Благодаря предварително!

# 17 154
Здравейте! За първи път пиша в темата и съм изключително притеснена за състоянието на мъжа ми. Ще ви бъда изключително благодарна за всякакви съвети. На 18ти февруари излезе положителен PCR като първите и единствени симптоми бяха висока температура до 39 градуса. Със стандартните противовирусни препарати до 7ми ден положението не се подобряваше и личният лекар включи кортикостероиди и лекарство за разреждане на кръвта. Температурата ту се вдигаше до 38.7, ту спадаше до около 37.3. След 2 дни на кортикостероиди, положението отново не се подобряваше и мъжът ми бе приет в болница със сатурация 92. Оттам на рентгенологичното изследване излезе масивна едностранна пневмония, а от кръвните изследвания няма данни за бактериална инфекция. Въпреки това лекарите се съмняват за малък участък от бактериална пневмония. Започнато е лечение с антибиотик от 2 денонощия, но сатурацията пада 2 дни на около 80 в легнало положение. В момента е на кислород и днес е подписал, че е съгласен да бъде лекуван "ремдесивир". Температурата е овладяна до 37.5. Има ли човек с подобно развитие на болестта и как е протекло лечението с въпросния препарат? Нямам никаква информация от болницата и всичко, което научвам е по данни на мъжа ми. На 30 години е, ако и това има значение. Благодаря предварително!
Говори с лекуващият.
Той най-добре е запознат със състоянието на мъжа ти.

# 17 155
Кой е лекуващ? Те се въртят на смени обикновено и всички лекуват.

# 17 156

Какво е положението с лимфоцитите? Колко %? Моя мъж беше с подобно развитие (температура и рентген), но на 17-и ден се подобри. При него сатурацията не беше толкова зле, обаче. Лекуваха го с урбазон, цефалоспорини и азитромицин. Преди това - дексаметазона не му направи ефект.
Щом е овладяна температурата, аз смятам, че ще се оправи. Виж му лимфоцити-неутрофили % съотношение.

# 17 157
При приема в болницата процентът е бил 7.8

# 17 158
  • на пъпа на Златията

Не уточнявате какъв тест?

# 17 159
сви ми се сърцето, толкова млад мъж Sad това, което що- годе се знае за ремдесивир е, че евентуално има ефект, ако се приложи в първите дни на заболяването... колко дни преди 18 февруари е имал някакви симптоми?

стискам силно палци да се овладее положението!

Общи условия

Активация на акаунт