Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 092
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 370
  • пустинята Гоби
Разбира се, че има право на болничен мъжът Ви, първо е болен и второ контактен. Винаги може да направите втори тест, не се притеснявайте. Важното е да се консултирате с лекар за адекватно лечение.

# 17 371
  • Буркина Фасо
кой знае, че мъжо е контактен ?  свободен електрон е докато не попадне в класацията.

# 17 372
  • София
Да, още вчера говорих с ЛЛ и ми каза какво да взимаме - прословутия авирон /явно всички го изписват/, витамини, минерали, антистенокардин, аспирин протект, антибиотик.
Каза ми утре пак да се обадя, ако успея да се свържа.
Не приема в кабинета, трудно се свързвам по телефона...

# 17 373
  • There I was on a July morning
Amidala, по медицински причини може да излизате. Обаждате се в РЗИ и после в районното полицейско управление.

# 17 374
  • София
Благодаря, силно се надявам да не се наложи, но мъжът ми нещо ме притеснява.
Нови симптоми, освен възпаленото гърло - гадене, световъртеж.

А, да, и късно снощи високо кръвно - 178/114, направо ме уплаши.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 21:54 от Amidala

# 17 375
  • SF
И аз вече ходя в офиса. Мисля си, че е безопасно, не се доближавам до никого, но не мога да спазвам дистанция от 5-10 метра. Карате ме да се замислям.
Колегите не спазват дистанция и не носим маски.

# 17 376
  • There I was on a July morning
Аз не съм спирала да ходя на работа. Принципно сме с маски всички, макар, че има 1-2 зрънца, които много-много не спазват правилата.

# 17 377
  • София
Еми и аз така имам един колега, който не носи маски нито се е пазеше,  думите му като ме видеше бяха - Не бой се, свали я тази маска - ама от вчера вече е в Пирогов...

# 17 378
  • Буркина Фасо
и аз не съм спирал работата (с изключение на карантината).
всички сме без маски и понякога някое зрънце се мярка с маска.
обменяме си щамовете и си подсилваме имунитета.

# 17 379
  • SF
Работим на голямо разстояние един от друг, но се събираме и никой не носи маска. От миналата седмица ходя и на един курс - отново никой не носи маска, а залата е малка и трудно се спазва дистанция от метър. За 2 метра изобщо не може да става и въпрос. Не мога да разбера защо интелигентни хора не носят маски. На курса стоях с маска. Една жена ме попита дали не съм болна.

# 17 380
При нас носим всички, сваляме си я някои хора на бюрата.

Като обядваме не носим, разбира се, и при един обяд на полуоткрито се натръшка половината офис.

# 17 381
  • София
нищо не можеш да направиш, освен да си носиш маската и да се молиш никой от останалите да не цъфне. Хората са немарливи, непукисти и грам не им дреме за другите. Сигурно и преди са били същите, но сега се видя изцяло. Всеки за себе си. Каквото и да кажеш няма да те чуят, дори вероятно ще ти се подиграват.

# 17 382
Янна, кураж! И това ще мине. Обонянието ти се възвръща леко, това е добър знак. Друго има ли ти сега? А мъжът ти как е?

Ами новото е, че като дишам все едно дишам по-студен въздух, нямам задух, а усещам като обратното, като хипервентилация. Умора вечер...

ММ е на антибиотик и аспирин. Има температура 37.0-37.5, както и болки в кръста. Имаме и две деца на 4 и половина и 2 и 4м. Те май са добре. Аз съм на антистенокардин, имам алергия към аспирин. Друго не ми изписаха, а и съм пила аугментин от 12ти до 19ти и ЛЛ се въздържа да ми дава нов още.

# 17 383
За работещите в офиси без маски - офисите са бациларници, не по-малки от училищата и детските градини. Около мене в последно време двама се заразиха точно от офиса, преди време още познати. Така че носете си маски в общия офис. Ако някой ви попита дали сте болни, може да излъжете и да потвърдите. Това може да стресне част от колегите и те да сложат маски.
В затворено помещение за дълго време никакво разстояние не пази. Без маска с висока защита рискът (не знам защо в последно време всички, дори и топ журналисти използват думата "шанс") да се заразите при дълъг престой на закрито с други хора е много висок.

# 17 384
  • SF
Не ме плашете... Офисът е огромен, но пък се отоплява с климатици.
Не е много посещаван, но малкото колеги, се събираме на приказки. Храним се в кухнята, пием кафе и не носим маски.

Общи условия

Активация на акаунт