Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 674
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 430
Отчет от мен.Снощи са приели баща ми в отделението по хирургия и днес трябваше да го оперират.Майка ми обясни всичко-за всички симптоми и лекарства,които пие.Теста му е отрицателен разбира се на 7-8 ден от симптомите.Снимката е чиста-тази сутрин му правиха,но през деня вдига температура,а вечер я смъква,затова докато не спре да вдига,няма как да го оперират.

Температурата  са решили че е от възпалението на хернията?
Е , при лекарите е . Те знаят . Добре е че  неизвестността е по малко.
Не,докторът категорично отрече да е от хернията.След отрицателния тест няма как да го третират и като болен от ковид,но според мен докторът не е глупав и си дава сметка,че е баш това...
Дано минава по-бързо тази температура.Доста продължителна...

# 17 431
  • София
Аз съм почти сигурна, че у нас ММ го довлече от общината. Изтичаше му ЛК и отиде да я поднови.

Успях да мина днес на пулмолог, 35 дни след първи симптоми. Снимката била добре, но диагнозата е остър бронхит, изписа ми Медрол, Фамотидин и Тавипек. А мислех, че вече почти съм го оставила зад гърба си, въпреки персистиращите кашлица, отпадналост и световъртеж. Confused

# 17 432
Моите деца си бяха вкъщи от 1ви февруари. Карахме грипа, това донесоха от градината. Не сме се заразили от тях, убедена съм. Аз също не обикалям по кафета и не работя, в общи линии сме се пазили. Ето, обаче... положителни сме. ММ го е домъкнал най-вероятно, защото все пак се налага да работи. Когато приключи карантината и ако сме добре децата отиват на градина, няма да ги спра.

# 17 433
  • Другата България
Янна, благодаря ти за информацията.
Значи вероятно и моя син е бил с ковид, твоята втора черта беше по-бледа от неговата.
Но нямаше антитела, факт.
Не достатъчно.
Желая ви бързо възстановяване.

# 17 434
Какъв грип сте карали?
С тест ли е доказан?

# 17 435
Здравейте отново и от мен! Благодаря на всички за заинтересоваността! Мъжът ми от вчера изглежда има подобрение. Температура няма от 48 часа. Днес е на 4-то вливане на "ремдесивир". За положително смятам, че от вчера е започнал да се храни стабилно и сатурацията без кислород е около 88. При вливането на "ремдесивир" има покачване на кръвното налягане до 140/90, но мисля, че това е страничен ефект от лекарството. Днес на една от визитациите са чули сърцето и дроба и са казали, че всичко изглежда по-добре. Моля се вече този ужас и стрес за нас да свършва. Благодаря отново на всички за загрижеността! Ще споделям още информация относно състоянието му, за да мога да бъда максимално полезна и на други хора в подобна ситуация!

# 17 436
  • ту тук, ту там
Браво, Пандишпанче! Радвам се много за вас и продължавам да ви мисля с добро! 🙏🤗

# 17 437
  • София
Моля, спешно е. Днес следобед има ли къде да се направи писиар? За в София говоря.

# 17 438
Моля, спешно е. Днес следобед има ли къде да се направи писиар? За в София говоря.

Само централата на Рамус в Дружба се сещам. Тя е до 8ч.

# 17 439
Здравейте,  на мой близък личният лекар е изписал Дексаметазон за лечение на Коронавирус. Той се чувства добре и единствен симптом към момента са болки в мускулите на гърба.Имаше 1 ден с темпаратура 37, но от 2 дни няма температура и никакви други симптоми. Има ли сред вас или вашите познати пили Дексаметазон?

# 17 440
Здравейте,  на мой близък личният лекар е изписал Дексаметазон за лечение на Коронавирус. Той се чувства добре и единствен симптом към момента са болки в мускулите на гърба.Имаше 1 ден с темпаратура 37, но от 2 дни няма температура и никакви други симптоми. Има ли сред вас или вашите познати пили Дексаметазон?
Да има.

# 17 441
Да има.
Благодаря за бързия отговор. А съвсем в началото ли е бил изписан, как подейства? Може ли подробности.

# 17 442

Само това ли?
Друго не е ли изписал?
При така описаните симптоми не бих пила в никакъв случай.

# 17 443
Здравейте,  на мой близък личният лекар е изписал Дексаметазон за лечение на Коронавирус. Той се чувства добре и единствен симптом към момента са болки в мускулите на гърба.Имаше 1 ден с темпаратура 37, но от 2 дни няма температура и никакви други симптоми. Има ли сред вас или вашите познати пили Дексаметазон?
Да има.
Благодаря за бързия отговор. А съвсем в началото ли е бил изписан, как подейства? Може ли подробности.
Действа противовъзпалитено и подтиска имунната реакция. Доколкото аз знам (не съм пила) е уместно да се прилага при проължителна температура и подозрения за цитокинова буря. Но масово ЛЛ изписват при първи симптоми. Има спорове че така се подтиска имунната система точно когато трябва да се бори с вируса, т.е. прекалено рано и именно това може да доведе до усложнения. Имам наблюдения от хора пили и непили, всичко е индивидуално ... всъщност и двамата (семейство) изкараха леко. Единият пи два антибиотика и дексаметазон от началото за 14 дни, другият два антибиотика само 7 дни (не разбрал че трябва да са 14 и не се реши да пие кортикостероид. Ние пък минахме леко по принцип. Но като се закучи работата е добре че ги има. Според мен те са тежката артилерия за тежко протичане.

# 17 444

Само това ли?
Друго не е ли изписал?
При така описаните симптоми не бих пила в никакъв случай.
Не, не само това, изписани са също Азакс, Антистенокардин и Аспирин Протект. Антигенният тест от аптеката е положителен.
Sparkles, и аз точно това прочетох и много се колебаем дали да започне толкова рано Дексаметазон и при условие, че симптоми почти липсват. Затова търся информация.

Общи условия

Активация на акаунт