Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 440
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 17 640
Само тест може да каже.

# 17 641
Нормално е да се притеснява, ситуацията само подсилва притесненията. Няма нищо чудно в това да се притеснява младежът да не се влоши след изписване, това не е прищявка от нейна страна.

Деси, той има право да пита и да знае какво му слагат. Вярно, че често лекарите не обичат пациентите да ги занимават с такива досадни за тях въпроси, но пациентът има право да знае.
Heart Благодаря, че ме разбирате... Засега няма да ги разпитваме, днес му е четвърти ден, но в понеделник на визитацията той ще пита какво му се слага венозно. Не вярвам да им е трудно да изредят 2-3 неща. Но да им е неприятно може. Grinning

Напротив, разпитвайте. Когато синът ми лежа в Св. Анна с пневмония (не ковидна) се срещнах с лекуващата лекарка и разпитах подробно с какво го лекуват. Ваше право е да знаете.

# 17 642
  • София
Какви са тези мъже?!
Болен, но не носи маска вкъщи?
И защо не се храните поотделно?
Не знам какво да кажа в случая, безотговорно е супер неговото поведение.
Как какъв, бавнозагряващ. Close
Вече е в стаята, излиза да яде, сам. Разбрахме се да е с маска. Каза, като ще му влизам в стаята, да го предупреждавам да слага маската и да проветрява пет минути. Има проблясъци.
Близък лекар го прати в Пирогов на изследвания, има начални леки изменения. На антистенокардин и доксициклин е.

# 17 643
Какви са тези мъже?!
Болен, но не носи маска вкъщи?
И защо не се храните поотделно?
Не знам какво да кажа в случая, безотговорно е супер неговото поведение.

Деси, аз също бях доста бледа и видимо изтощена след КОВИД. Преминава това състояние, не за ден-два, но минава. Настройвайте се за бавно, но сигурно възстановяване. Той е млад, да не хукне по фитнеси и тренировки, това ще е голяма грешка. Първо разходки, спокойно, постепенно връщане към обичайното ежеднение. Не да лежи, но не и силови тренировки.

Тази бледност сигурно е от противосъсирващите които се дават???
Аз мисля че по-скоро е от това, че не се кръвоснабдяват добре тъканите, нали това е проблема на ковид

# 17 644
Аз пих Аспирин, други разреждащи не.

Аз мисля че по-скоро е от това, че не се кръвоснабдяват добре тъканите, нали това е проблема на ковид

Най-вероятно.

# 17 645
Моля за мнение! Във вторник се усетих, че имам слаба температура /37,3/, но нещо друго притеснително. Следващите дни ми бяха много напрегнати и направо забравих да си меря Т, при което вчера вечерта реших за всеки случай да сложа термометъра и хоп - 37,4. Ако не броим едно схващане на гърба от вчера, нищо обезпокоително. Възможно ли е да съм с Ковид? Страх ме е да не заразя родителите си и колегите. Чудя се дали да звъня на личния в понеделник и дали да правя тест...
Има тестове по аптеките, за ориентир поне стават.

# 17 646
При всяка болест има такова пребледняване/прежълтяване. Помтя синът ми като лежа в болница преди време..такъв жълто блед много беше. Питам лекарката..а, много добре си бил.
Но не беше..но от лекарства/болест...няма как да имат свеж вид си мисля.

# 17 647
  • София
Има ли вариант за освобождаване на преболедувал (доказано) от карантина?
На големия ми син голяма част от класа, вкл. той, го преболедуваха есента. Сега пак започнаха карантини една след друга заради останалите... не е болка, но има доста работа извън вкъщи идните дни.
А не мисля, че е опасен, има антитела, вкъщи не се пазим от него.
По същата логика ваксинирани с 2 дози също ли подлежат на карантина? Нали уж имаше идея за ваксинационен паспорт точно за да се избягват нескончаемите ПСР и карантини...

Големият ми син и мъжът ми боледуваха края на ноември, аз - средата на февруари. При разговора ми с РЗИ тях не ги поставиха под карантина, защото не са минали 3 месеца от боледуването им.

# 17 648
Човек,който е прекарал вируса,има антитела може ли да заразява?

# 17 649
Към преболедувалите имам въпрос - на кой ден от боледуването изгубихте вкус и обоняние? Казаха ми, че обикновено се случва на 8-9 ден, та се чудя възможно ли е да се използва като ориентир на кой ден от болестта е човек.
Ida и аз това се чудя, но ако ваксиниран може да пренася, то логично е и такъв с антитела да заразява.

# 17 650
  • София
Моля за мнение! Във вторник се усетих, че имам слаба температура /37,3/, но нещо друго притеснително. Следващите дни ми бяха много напрегнати и направо забравих да си меря Т, при което вчера вечерта реших за всеки случай да сложа термометъра и хоп - 37,4. Ако не броим едно схващане на гърба от вчера, нищо обезпокоително. Възможно ли е да съм с Ковид? Страх ме е да не заразя родителите си и колегите. Чудя се дали да звъня на личния в понеделник и дали да правя тест...

Симптомите на ковид са най-разнообразни. Разбира се, че е възможно да сте заразена. Ако имате възможност, изолирайте се вкъщи за няколко дни, а най-добре си направете тест.

Между другото, болките в гърба се оказаха доста често срещан симптом. Именно в гърба, не в мускулите.

Цитат
Към преболедувалите имам въпрос - на кой ден от боледуването изгубихте вкус и обоняние? Казаха ми, че обикновено се случва на 8-9 ден, та се чудя възможно ли е да се използва като ориентир на кой ден от болестта е човек.

zipy, няма правило и няма как да го използвате за ориентир. Едни го губят в началото, други го губят по различно време в хода на боледуването или след като вече са се оправили. А трети не го губят изобщо.
Не си ли направихте тест?

# 17 651
Ако преболедувалите и ваксинираните разнасят заразата, тогава за какви имунни валове се говори и на какво изобщо се надяваме, предлагам направо да се предаваме, да се закопаваме и да се приключва Grinning
И изначално не разбирам защо преболедувалите не ги освобождават от карантини и т.н. Ваксината не прави абсолютно нищо по-различно от това, което прави срещата с вируса - запознава имунната система с него и му позволява да изгради имунен отговор. Във ваксината го прави безопасно, защото няма жизнен вирус, но резултатът е един и същ, организмът се научава да реагира на този патоген.

Бъръльо, вероятността ти да се заразиш от мъжа ти, при положение, че си го прекарала, че си и ваксинирана на всичкото отгоре, за мен лично клони към нула. Разбира се, ако това ще ви направи по-спокойни, спазвайте дистанция, но не мисля, че има за какво да се тревожиш.

# 17 652
В почивните дни човек със симптоми, има ли как да си направи безплатен PCR тест? Защото аз ударих на камък!

# 17 653
Ако преболедувалите и ваксинираните разнасят заразата, тогава за какви имунни валове се говори и на какво изобщо се надяваме, ...
И аз не знам !?
Ваксините пазят предполагам да се разболееш,но не и да пренасяш..поне така твърдят лекарите,не аз Laughing

# 17 654
  • София
Ох, и ние пак имаме казус вкъщи. ММ го изкара в края на декември. Никой друг вкъщи не се зарази, въпреки че го изолирахме чак след като вдигна температура, а преди това два дни подсмърчаше и имаше дразнене в гърлото, но някак не ни се вярваше да е това. Сега обаче едното дете от вчера е с болки в гърлото и лека температура. Правихме домашен тест - отрицателен. Не сме го изолирали, най вече заради теста, но ме гложди че симптомите отговарят напълно.

Общи условия

Активация на акаунт