Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 522
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 655
miramar, синът ми в момента е болен с хрема и болно гърло и с отрицателен тест. Нека да имаме уважение и към другите вируси, все пак Grinning

# 17 656
  • София
Идеята беше по-скоро той да се изолира в спалнята с баща си с отделен санитарен възел ако теста се окаже положителен. Говорих и с личния и като му описах симптомите каза да отидем в понеделник за направление за тест, че тези домашните не били надежни. Явно и лекарите не ги тачат в момента много другите вируси.

# 17 657
Деси, искахте в болница, в болница е синът ви. Не искахте самолечение, сега подлагате болничното на съмнение. И кога предвиждат да го изпишат синът ви?
Аз разбирам стреса, но все пак.

Нищо не подлагам на съмнение, моля Ви! Просто попитах...

Nolii, не съм написала, че ще се изтощи от витамини, просто съм притеснена. Не лежим всеки ден по болниците, слава Богу и имам своите тревоги... 🙂

Деси, и след изписването ще има още куп лекарства за пиене. Не се притеснявай, важното е, че състоянието е овладяно за сега. След седмица ще понамали този списък от лекарства, които сега му дават. Носи му качествена храна, ако в болницата не е такава.

Ваксината не прави абсолютно нищо по-различно от това, което прави срещата с вируса - запознава имунната система с него и му позволява да изгради имунен отговор. Във ваксината го прави безопасно, защото няма жизнен вирус, но резултатът е един и същ, организмът се научава да реагира на този патоген.

Аз имам съмнение, че не е точно така. Ако преболедувал, не е изградил антитела, значи има и други механизми, по които организма реагира. Ако при преболедуване не си изградил антитела, как се очаква да изградиш от ваксината?

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 15:23 от amy_nka

# 17 658
Ще се оправи момчето, със сигурност докторите в болницата знаят с какво да го лекуват, ние като разберем какви са лекарствата и какво. Няма да забраним да му ги дават! Стискам палци скоро да е на крака!

# 17 659
Брзплатен PCR днес може да се направи в Рамус - за този в Дружба знам че правят, но не знам до колко им е работното време.
sweetkids_mama имаме положителен тест от третия ден от първи смиптоми, които бяха еднодневна температура и болки в муслулите.
А има ли такива при които вирусът е зпочнал с диария ( преминала за 8 часа), като първи симптом и няколко дни липса на други симптоми?

# 17 660
Здравейте! Майка ми и баща ми от понеделник са с положителни тестове. Бяха им направи снимки, които излезнаха чисти. И двамата без кашлица,с температура и болки в тялото. В четвъртък след като продължаваха да вдигат температура им нови снимки и двамата с пневмония. Настанени са в болница. Майка ми няма температура но баща ми продължава да вдига 38 градуса. На азакс през устата и цефтриаксон са вече днес трети ден. Докато излезе ,че имат пневмония  забравих да пиша,че пиха азакс. Тази температура ме означава ли,че лечението не действа,не трябва ли да се смени аб? Настоявам да говорят с лекаря,но визитацията е довечера и съм страшно притеснена.

# 17 661
  • в страната на чудесата
Ама направо ходете им обяснете на докторите как да лекуват. Аман от разбирачи.

# 17 662
Явно има места по болниците, това е добре.

# 17 663
  • пустинята Гоби
По принцип след третия ден при прием би следвало да се смъкне температурата иначе се сменя антибиотика, ама този вирус не е като останалите, нямам идея какво е нормално или не.

Аман от грубости бих казала аз. Един човек не е ли човек на първо място, нищо не струва.

# 17 664
Възможно ли е пср-а да е грешно отрицателен? Аз също имах температура, като мъжа ми, но под 38. Той положителен, аз - отрицателен тест. Той е с повечето симптоми, аз само температура. Ако не е моето ковид, какво е и как така не съм се заразила? За това се усъмних в резултата.

# 17 665
Някои потребителки са доста изнервени Grinning Я, спокойно момичета, всеки си е луд за себе си и си има своите притеснения.

Ние сме 7ми ден от първия симптом, който при мен беше липса на обоняние, вече надушвам почти всичко. Умората се пооправи. Пих ивермектина, сега може да съм с ковид, но съм без краста! Продължавам с антистенокардин, витамини и добавки. ММ е на антибиотик до вторник при него няма Т и болките в кръста отшумяха. Чакам утре да видим дали ще се появят нови симптоми и влошаване. Обаче децата (на 2.4 и 4.6г) вчера с 37.0-37.2. Малката и с яка хрема, днес ходи като зомби, текат сополи, мрънка... 37.1. Хубаво е, че сама си я сваля. Баткото от вчера не е вдигал и хремата му спря. И той, и аз (за протокола) сме 0+ , а ММ е Б+, малката не знам. От РЗИ не са ни търсили.

# 17 666
Здравейте! Майка ми и баща ми от понеделник са с положителни тестове. Бяха им направи снимки, които излезнаха чисти. И двамата без кашлица,с температура и болки в тялото. В четвъртък след като продължаваха да вдигат температура им нови снимки и двамата с пневмония. Настанени са в болница. Майка ми няма температура но баща ми продължава да вдига 38 градуса. На азакс през устата и цефтриаксон са вече днес трети ден. Докато излезе ,че имат пневмония  забравих да пиша,че пиха азакс. Тази температура ме означава ли,че лечението не действа,не трябва ли да се смени аб? Настоявам да говорят с лекаря,но визитацията е довечера и съм страшно притеснена.
Температурата обикновено означава, че в организма има инфекция, с която се бори. През последните 3-4 дни съм говорила с трима лекари, всички са съгласни да се дава Азакс или друг на базата на Азитромицин. Трябвало да се взима поне 10-ина дни. Ако действаше бързо - на втория или трети ден курсовете нямаше да за по 10 дни и нагоре си мисля.
Кукумицина PCR-ите може да са фалшиво отрицателни в най-първите дни на заразяване, това съм чула от лекар.

# 17 667
При този вирус, температурата държи дълго, не винаги има бактериална инфекция за да се влияе от антибиотик, пневмонията която се вижда обикновено не е бактериална а интерстициална и е свързана с проблем със съдовете, доколкото знам критични са 9,10,11 ден после ако всичко е наред настъпва подобрение. Ако са в болница са в добри ръце, ще имат достъп до кислород ако сатурацията падне.

# 17 668
  • пустинята Гоби
Възможно ли е пср-а да е грешно отрицателен? Аз също имах температура, като мъжа ми, но под 38. Той положителен, аз - отрицателен тест. Той е с повечето симптоми, аз само температура. Ако не е моето ковид, какво е и как така не съм се заразила? За това се усъмних в резултата.
Може, да. Щом мъжът Ви е болен и имате симптоми за мен работата е ясна.

# 17 669
ЯННА, моят хлапак миналата седмица имаше сополи за 3 дни и еднократно температура 37 точно. Чудя се дали не е докарал той короната от детската и да е заразил татко си. Знам, че децата и със сополи го минават.

Общи условия

Активация на акаунт