Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 504
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 135
С нетърпение чакам моя тест утре.  Избутах 14 дни и да разбера,  че пак съм положителен е доста гадно.  Дано утре пср теста каже друго.  Ако не,  пак ли 14 дни карантина?

Не, няма повече карантина. Дните текат от датата на пробовземането на първия положителен ПСР. Аз имах два положителни теста през 7-8 дни и един отрицателен на последния ден от карантината. Ако вторият положителен ПСР беше с тежест - трябваше да стоя още седмица в изолация, напълно здрав.

Да не говорим, че има хора, които тестват положителни дълго след като са оздравяли (седмици). Това се случва, защото PCR е доста сензитивен и засича остатъци от вируса. Това нито значи, че човек е заразен, нито че е болен.

Успех с теста.

# 18 136

Твърде показателно за всички,които писаха по-горе,че почти няма шанс за повторно заразяване.Конкретния случай доказва,че не само шанс има,а и твърде скоро след първото боледуване!
Тоя вирус щом повтаря, сигурно и ще потретва...
Сега очаквам някой ваксинирал се да се зарази, няма да се учудя.

# 18 137
Мен надеждата ми е ПСР-а да е отрицателен,  въпреки положителния бърз тест днес.   Ако утре РЗИ се обадят ще е смешно. Не зная как е по закон.  Ще видиме.

# 18 138
  • София

Твърде показателно за всички,които писаха по-горе,че почти няма шанс за повторно заразяване.Конкретния случай доказва,че не само шанс има,а и твърде скоро след първото боледуване!
Тоя вирус щом повтаря, сигурно и ще потретва...
Сега очаквам някой ваксинирал се да се зарази, няма да се учудя.

Ваксината не предпазва от заразяване обаче Simple Smile Т.е. ваксинираните могат да се заразят, но при тях ще премине много слабо вируса.

# 18 139

Ваксината не предпазва от заразяване обаче Simple Smile Т.е. ваксинираните могат да се заразят, но при тях ще премине много слабо вируса.
След като е така, какъв е смисълът от ваксинационни паспорти
Може да си ваксиниран, болен и пак да заразяваш Rolling Eyes

# 18 140
  • София

След като е така, какъв е смисълът от ваксинационни паспорти
Може да си ваксиниран, болен и пак да заразяваш Rolling Eyes

Може що да не може... Може да се заразиш повторно ама може и да не се. На този етап нищо не е проучено още.

# 18 141
Другата седмица ще имам възможност да се ваксинирам, като имам избор между трите ваксини - Пфайзер, Модерна или Астра Зенека. Чудя се с коя? Обърках се от толкова противоречиви мнения за ваксините.

# 18 142
  • София
С която има Grinning Че май само АЗ има за момента...

# 18 143
  • София
Взех два антигенни теста и сега да питам - в носа или в гърлото е по-добре да се направят? Аз от вчера съм с лек задух, но тъй като по принцип редовно ми се случва /2 - 3 пъти годишно/, не е задължително да е Ковид. Но се чудя дали не е по-добре при това положение теста да е от гърлото 🤔

# 18 144
  • София
Не може ли и в двете? Само една клечка ли има?

# 18 145
  • София
Взех два антигенни теста и сега да питам - в носа или в гърлото е по-добре да се направят? Аз от вчера съм с лек задух, но тъй като по принцип редовно ми се случва /2 - 3 пъти годишно/, не е задължително да е Ковид. Но се чудя дали не е по-добре при това положение теста да е от гърлото 🤔

Подготовка преди изследване

Препоръчва се да не са консумирани напитки или храна 30 мин преди взимане на пробата, както и да не са употребявани цигари.

Проба
  -назофарингеална проба

Пробата се взима с тампон, който внимателно се поставя в носната кухина, натрива се задната повърхност на назофаринкса няколко пъти. След завъртане тампонът се изважда, като той трябва да е мокър.

# 18 146
Другата седмица ще имам възможност да се ваксинирам, като имам избор между трите ваксини - Пфайзер, Модерна или Астра Зенека. Чудя се с коя? Обърках се от толкова противоречиви мнения за ваксините.

Модерна.

# 18 147
Аз днес ходих да си направя антитела  - ето резултата : Моля за помощ при разчитането , тази стойност приема ли се за добра ?

# 18 148
  • София
Благодаря на всички отговорили. Направих теста - отрицателен е. Отдъхнах си Simple Smile

# 18 149
Набавих си нужната информация.  Не ме поставят под карантина.  Независимо от положителния бърз тест днес или резултата от пср-а утре.  Няма втора карантина след законово определената такава от 14 дни.

Общи условия

Активация на акаунт