Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 435
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 210
  • пустинята Гоби
Последно седите си вкъщи или детето е на ясла?

# 18 211
Аз не мога да рзбера защо още в началото лл не е тествал детето в кабинета си.
Какво значение има какви други вируси върлуват в момента, след като има и Ковид и е възможно да е именно това.
Хем ще има яснота какво да наблюдават родителите, хем ще се ограничи разпространението. Да не говорим, че е хубаво да се наблюдават такива деца 1-2 месеца след това. Пълно безхаберие от страна на лл.
ИР, каква цифра? Тестовете са безплатни с направление и е крайно време антигенните да ги правят лл. Някои ги правят.  Значи в Австрия могат да ги тестват два пъти на седмица, а тук не може при всяко разболяване.

# 18 212
  • София
Последно седите си вкъщи или детето е на ясла?

Ами като е болно си седи вкъщи естествено Simple Smile Не пускам детето болно.

Дъждец Децата си имат педиатри и щом не ми е дала направление и не е преценила, че става въпрос за това значи няма по 10 пъти в месеца да и бъркам в носа Simple Smile За ваше спокойствие да има и други вируси и не е само короната. Ако беше тя до сега над 10 пъти да съм я прекарала пък нямам антитела. Simple Smile

# 18 213
  • пустинята Гоби
Явно твоете дете е съвсем малко и сега сте в много боледуваща фаза цялото семейство. И ние сме минали по този път, но вече нещата изглеждат по-различно. Права си, че няма как да се изследва постоянно.

Аз не си събирам децата с никой по принцип, само неизбежните срещи в градината и училище. Да не викам дявола, но малкото боледува последно септември, а брат му лятото и то защото го записах на занималня за една седмица. Сега в класа му се извъртя един сополив вирус, но той беше на ски и пропусна.

# 18 214
  • София
Ами мъничка е (в яслата е) тя сега и се сблъсква с толкова много бактерии/вируси  на куп и е с много деца. Но мислъта ми е, че градинските сополи си ги мъкне и те не са корона.

# 18 215
Скрит текст:
Не ми стана ясно как действа сега РЗИ. Ако някой работещ има положителен тест ще поставят ли задължително под карантина неговите колеги? Или може би само хората които се посочат?
За мен има голямо значение как се действа.
Слагат под карантина само тези, които посочи болния, и семейството с което живее задължително!
И това за семейството не е вярно. Слагат под карантина само тези, които заразеният посочи. За това в много случаи половинките си ходят на работа, децата на градина и училище, и заразяват околните.
Ами при нас РЗИ изрично попитаха за членове на семейството, за да ги карантинират. Освен ако някой има наглостта да излъже...тогава естествено не карантинират.
Карантината започва да тече от датата на взимане на пробата, болничния се издава накрая на 14 дневния период. То ако почваше да тече от деня, когато е отишла в РЗИ хората ще изкарат по 15-20 дни карантина... Joy

# 18 216
  • София
Лейди, няма антитела - при над 12 референтна стойност, неговите са под 2. Или изчакайте, или търсете друга причина за повишените левкоцити. Каква е причината да се изследва? Водете се от симптомите. Левкоцитите са сигнал за възпалителен процес и производство на повече бели кръвни телца.
Повишените левкоцити са показател за бактериална инфекция
А повишеното  ЦРП за вирусна ли "говори"?

# 18 217
  • При семейството си
Аз искам да питам тези, с ниска сатурация.  Моята вече е плашещо ниска, вчера не успях да изчакам линейка, но днес май ще се наложи пак да ги викам. Как успявате да я вдигнете?

Колко е сатурацията? Ако е много ниска, задължително се консултирайте с лекар, за да се прецени евентуален болничен прием.

# 18 218
Като няма линейка, бих почнала с онлайн консултация с ЛЛ или хийли, после частен транспорт в спешен център и т.н. За съжаление тези варианти не са безплатни.
За болничен от болница, по закон може да се издаде в рамките на 3 години. Вероятно чисто организационно ги издава определен служител , до 15 часа. Затова така са казали. Като не стане днес, идете утре. С номера от ЛАК. От книжарница ( има в 22 поликлиника) после ЛЛ да я завери и после в болницата.

# 18 219
Здравейте. Чуй се с педиатъра на детето и тя каза, че е рано да я тествам, чак 5-6 ден от симптоми, вярно ли е? Мога ли себе си да тествам или е рано? Със суха кашлица съм, дразнения в гърлото,аз нямам температура. И на нея на себе си давам авирон рапид.

# 18 220
  • София
Здравейте. Чуй се с педиатъра на детето и тя каза, че е рано да я тествам, чак 5-6 ден от симптоми, вярно ли е? Мога ли себе си да тествам или е рано? Със суха кашлица съм, дразнения в гърлото,аз нямам температура. И на нея на себе си давам авирон рапид.

A детето с какви симптоми е?

# 18 221
37.8 температура, болки в глава, нос и гърло, отпадналост. От снощи.

# 18 222
  • София
37.8 температура, болки в глава, нос и гърло, отпадналост. От снощи.

Може да звъннете в лаборатория и да попитате на кой ден е добре да се вземе пробата. Те със сигурност знаят. И ако ви кажат по-малко от 5-6 дена просто отивате на часто.

# 18 223
За антигенен, както и за ПСР казаха 3/4 дни. Преболедувалите, вие на кок ден от симптомите си направихте и показа ли реален резултат?

# 18 224
Аз искам да питам тези, с ниска сатурация.  Моята вече е плашещо ниска, вчера не успях да изчакам линейка, но днес май ще се наложи пак да ги викам. Как успявате да я вдигнете?
В какъв смисъл не сте успели да изчакате линейка?!
Поисках разрешение от РЗИ да изляза за снимка след 4 часа чакане и трябваше да я откажа.

Общи условия

Активация на акаунт