Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 599
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 18 165

Да, ама не баш. РЗИ знаят за този проблем. Моят резултат излезе в четвъртък, а лабораторията го вкара в системата в неделя. Пратих си копие от теста на ЛЛ и каза да не се притеснявам - водя се под карантина 14 дни от датата на взимането на пробата. Болничният ми също беше с правилни дати (без 4 дена закъснение).
карантината започва да тече от датата на излизането на резултата от теста , а не от взимане на пробата.

Няма такъв филм. В наредбата ясно пише “14 дни от датата на потвърдителното изследване”. Дата на изследването е датата, на която е взета пробата за изследването.

Не е нито датата на излизане на резултата. Той може да дойде и след 5 дена. Нито датата на подаване на резултата от лабораторията към РЗИ, която също може да е доста закъсняла (при мен конкретно от Рамус към РЗИ - 4 дни).

# 18 166
След като се похвалих,че баща ми се оправя,днес следобяд на 14 ден от първите симптоми отново е с температура.Сатурацията 95,96,96,94,показа и 91 и веднага след това 99 не знам какво да мисля вече,притесненията нямат край....

# 18 167
Много поевтиняли тестовете за домашно ползване.
Одеве бях в аптеката, една жена преди мен си купи, 15 лв.

Здравейте! Днес си направих тест за антитела. Това са резултатите:  1.5 (+)positive      < 0.8 (-)negative; 0.8-1.1 borderline; > 1.1 (+) positive. Това означава ли, че съм го изкарала?

Да.

# 18 168
  • Буркина Фасо

Да, ама не баш. РЗИ знаят за този проблем. Моят резултат излезе в четвъртък, а лабораторията го вкара в системата в неделя. Пратих си копие от теста на ЛЛ и каза да не се притеснявам - водя се под карантина 14 дни от датата на взимането на пробата. Болничният ми също беше с правилни дати (без 4 дена закъснение).
карантината започва да тече от датата на излизането на резултата от теста , а не от взимане на пробата.

Няма такъв филм. В наредбата ясно пише “14 дни от датата на потвърдителното изследване”. Дата на изследването е датата, на която е взета пробата за изследването.

Не е нито датата на излизане на резултата. Той може да дойде и след 5 дена. Нито датата на подаване на резултата от лабораторията към РЗИ, която също може да е доста закъсняла (при мен конкретно от Рамус към РЗИ - 4 дни).
карантината се налага от РЗИ. те ще я наложат когато получат положителния резултат.
със задна дата не съм чул да налагат карантина. може и да има , но не съм чул и чел за това.
датата на потвърдителното изследване и датата на взимане на пробата може да са различни.

# 18 169
Ами аз обясних, че при мен е “наложена” със задна дата поради забавянето. Просто си показах датата на изследването - ЛЛ промени нещо в системата и оправи подаденото под номер от РЗИ. Издаде ми и болничен с номер на случая за правилния период, а не за закъснелия.

Ако Рамус бяха подали резултата с две седмици закъснение, един месец ли щях да си стоя вкъщи?

# 18 170
  • Буркина Фасо
Ами аз обясних, че при мен е “наложена” със задна дата поради забавянето. Просто си показах датата на изследването - ЛЛ промени нещо в системата и оправи подаденото под номер от РЗИ. Издаде ми и болничен с номер на случая за правилния период, а не за закъснелия.

Ако Рамус бяха подали резултата с две седмици закъснение, един месец ли щях да си стоя вкъщи?
ами да не си показала датата на взимане на пробата.  кой те е карал насила да го правиш ?
карантината е от РЗИ. тяхната дата и датата на болничния за карантина трябва да съвпадат и е 14 дни.
преди това ЛЛ може да ти издаде друг болничен защото той незнае какъв ще е резултата от пробата.
може и да е отрицателен.
при мен РЗИ ми се обадиха след 10 дни , но ми казаха от кога съм под карантина. ЛЛ също беше получил резултата. датите на РЗИ и на ЛЛ съвпадаха и на базата на това ми се издаде болничен.
аз имах и друго премеждие по този повод, но се оправих.

# 18 171
Със сигурност се брои от датата на вземане на пробата. Кога влиза в системите, няма никакво значение. Детето беше на 01.03 на градина, въпреки това карантината й изтича на 10-ти, защото пробата ми е от 1-ви. А РЗИ ми звъннаха на 3-ти да потвърдят.

# 18 172

ами да не си показала датата на взимане на пробата.  кой те е карал насила да го правиш ?
карантината е от РЗИ. тяхната дата и датата на болничния за карантина трябва да съвпадат и е 14 дни.
преди това ЛЛ може да ти издаде друг болничен защото той незнае какъв ще е резултата от пробата.
може и да е отрицателен.
при мен РЗИ ми се обадиха след 10 дни , но ми казаха от кога съм под карантина. ЛЛ също беше получил резултата. датите на РЗИ и на ЛЛ съвпадаха и на базата на това ми се издаде болничен.
аз имах и друго премеждие по този повод, но се оправих.

Не знам аз ли не се изразявам правилно...

Показах си датата на взимане на пробата, защото Рамус бяха подали резултата с 4 дни по-късно към РЗИ и не исках да стоя 4 допълнителни дни изолиран. Никой нищо не ме е карал. ЛЛ ми издаде един болничен за 14 дни с точните (мои, не на РЗИ) дати и номер на ковид случая от РЗИ.

Останалото е просто невярно. Като не си знаете правата и не познавате наредбите, не виждам закакво спорите. РЗИ може да Ви кажат и, че сте 5 години под карантина. В наредбата пише друго. Ако им я цитирате и кажете кога е направен тестът, ще променят датите на карантината от датата на взимане на пробата до 14тия ден след това. Кой кога е изкарал резултат и колко дни по-късно го е подал на РЗИ няма никакво значение/стойност в случая.

# 18 173
Не ми стана ясно как действа сега РЗИ. Ако някой работещ има положителен тест ще поставят ли задължително под карантина неговите колеги? Или може би само хората които се посочат?
За мен има голямо значение как се действа.

# 18 174
Не ми стана ясно как действа сега РЗИ. Ако някой работещ има положителен тест ще поставят ли задължително под карантина неговите колеги? Или може би само хората които се посочат?
Слагат под карантина само тези, които посочи болния, и семейството с което живее задължително!

# 18 175
Слагат под карантина само тези, които посочи болния, и семейството с което живее задължително!
Благодаря, mimi.7299.
Означава, че никой няма да посочват......

# 18 176
Лейди, няма антитела - при над 12 референтна стойност, неговите са под 2. Или изчакайте, или търсете друга причина за повишените левкоцити. Каква е причината да се изследва? Водете се от симптомите. Левкоцитите са сигнал за възпалителен процес и производство на повече бели кръвни телца.
Повишените левкоцити са показател за бактериална инфекция

# 18 177
И това за семейството не е вярно. Слагат под карантина само тези, които заразеният посочи. За това в много случаи половинките си ходят на работа, децата на градина и училище, и заразяват околните.

# 18 178
Аз пуснах тест на 25ти ноември на обяд в Рамус. Резултатът беше излязъл през нощта/рано сутринта на 26ти ноември.
От МВР ми се обадиха първи на 27ми, казаха карантина от деня на излизане на резултата и че от рзи също ще се обадят. Пожелаха ми леко боледуване.
От РЗИ ми звъннаха 2 или 3 дни след теста и те казаха от датата на излизане на резултата е карантината.
След още 1-2 дена ми звъннаха пак от мвр, някакъв цивилен полицай ми каза да сляза и да си взема предписанието от рзи. Вика: аз съм с червената кола, елате да се подпишете. С маска и ваша химикалка.

Като цяло всички по веригата бяха мили и като че ли бързо се свързаха с мен, особено за края на ноември.

А, и ме питаха къде работя, може би за да уведомят работодателя. И разбира се за контактни ме питаха.

# 18 179
Другата седмица ще имам възможност да се ваксинирам, като имам избор между трите ваксини - Пфайзер, Модерна или Астра Зенека. Чудя се с коя? Обърках се от толкова противоречиви мнения за ваксините.
Аз бих избрала Модерна, но понеже нямах право на избор съм с АЗ. Лично мнение, не ангажирам никого!

Общи условия

Активация на акаунт