Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 776
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 300
Моля, прекаралите вируса да споделят след колко време си върнахте обонянието?
10 дни.

# 18 301
  • Другата България
Мери,  бързо и безпроблемно оздравяване!
Имаш ли идея, от къде си се заразила?
Да, но няма да коментирам тук.
По обясними причини, предполагам, ме разбираш.
Предполагах, и все още не съм сигурна, че не е от там /коридора пред ОПЛ, имаше една майка с много кашлящо дете, която си цъкаше на телефона, а детето вършееше из целия коридор, кашляйки като за световно, а аз бях с майка ми там/. Да, бяхме с маски, но все пак. Мама я изкарах навън, аз останах. После питах личната, тя отрече тези хора да са с ковид. Не знам дали е от тях, но по-скоро не.

# 18 302
..

Ше откача... вие нещо си говорите на други теми, аз си меля каквото ми е на ума. Grinning
Вие сте положителни, така ли?

Да.

Anna NIkolova, аз пред детенце не се паникьосвам. Просто исках да направя каквото трябва, за да имаме яснота за положението и да не проспим някое усложнение. Мислех, че след прегледа и консултациите по телефона ще разбера дали има инфекция слязла в дорбовете, дали лечението му е адекватно и дали в крайна сметка е болен от ковид. А, то кво стана... боза. Това за инхлациите май съм го чувала, но все пак пулмикорта му е изписан от лекар. Ще довършим терапията и после на сироп, а ако се налага и антибиотика ще включа.

Кукумицина, изгубих обонянието си на 27-ми февруари, днес имам обоняние като слънце. Започна да се появява на 4-5ти ден, после пак изчезна, променливо е, но генерално си имам.

Нещо друго да ви питам, свекър ми се е ваксинирал с Астра Зенека, сега разбирам от новините, че имало дефектни партиди и ваксините от тях водели до образуване на тромби, каква друга информация има до сега?

# 18 303
  • на пъпа на Златията
Аз продължавам....

Жената в болницата ме предупреди, че е възможно да излезе фалшиво положителна черта на теста след 15 минути за отчитане. Е, да има втора черта. Сега видях. Миналите тестове, които сме си правили с мъжа ми вкъщи не са имали такива черти и след 20 часа. Освен това неговите симптоми се появиха малко след положителните ни тестове на 3-ти март, на дъщеря ми симптомите също.

Ше откача... вие нещо си говорите на други теми, аз си меля каквото ми е на ума. Grinning
Сутринта на брифинга казаха ,  че  сега  цяло семейство боледува , не е като есента , да се разболее един  а останалите да им се размине.

Мери , къде и как те докопа , гадинката??

# 18 304
Аз тези дни точно това четох - че британският щам изглежда, че засяга децата повече от уханския. Под засяга нямам предвид, че се влошават и стигат до болница (или по-лошо), а че боледуват активно по-голям брой деца.

Та като нищо кашлящото хлапе може да е било положително. Не го виня, просто няма как да се изключи. Британският щам вече е доминантен и в БГ.

# 18 305
Мери, успешно оздравяване! И мен ме е страх от ваксина, още не съм се записала. Имам алергия към аугментин, но дали ще има връзка с евентуалното ми ваксиниране в бъдеще, не знам.
Предлагаха и от работното ми място, но никой не се записва.
Нямам и ваксинирани познати досега, освен стоматолога ми.
Авирон Рапид помагал много, при първия симптом ако се почне.

# 18 306
При мен на осми ден, изчезна ми още на първия. Днес ми е десети ден и чувствам като топка в средата на гърлото при преглъщане. Иначе гърло въобще не ме е боляло и не съм кашляла.

# 18 307
  • Другата България
Мери, успешно оздравяване! И мен ме е страх от ваксина, още не съм се записала. Имам алергия към аугментин, но дали ще има връзка с евентуалното ми ваксиниране в бъдеще, не знам.
Предлагаха и от работното ми място, но никой не се записва.
Нямам и ваксинирани познати досега, освен стоматолога ми.
Авирон Рапид помагал много, при първия симптом ако се почне.
Благодаря ти, мила! Hug
Ти поне разбираш защо се притеснявам за домашните любимци.
За алергията вече казах, моята не е към медикаменти, но е резистентна на медикаменти, и ми е много трудно да взема решение, засега заради това изчаквам. А и писах какво стана като сложих противогрипната, буквално като ваксинирана кокошка се въртя оттогава.....
Ами при първия го почнах, хайде, при втория, днес съм по-добре от вчера, ама може и да е измамно и да е защото нямам температура. Която ме побърка, аз не съм вдигала температура през живота си освен преди една операция преди 20 години, и не знам какво е чувството. Отвратително е. А и е много рано да кажа, че съм добре, теста все пак днес ми излезе. Joy Тепърва имам поле за влошаване.
Скрит текст:
Аз продължавам....

Жената в болницата ме предупреди, че е възможно да излезе фалшиво положителна черта на теста след 15 минути за отчитане. Е, да има втора черта. Сега видях. Миналите тестове, които сме си правили с мъжа ми вкъщи не са имали такива черти и след 20 часа. Освен това неговите симптоми се появиха малко след положителните ни тестове на 3-ти март, на дъщеря ми симптомите също.

Сутринта на брифинга казаха ,  че  сега  цяло семейство боледува , не е като есента , да се разболее един  а останалите да им се размине.

Мери , къде и как те докопа , гадинката??
В областния ти център. Не идвай насам, ако идваш, ми пиши да ти кажа къде да не ходиш. Joy

# 18 308
Мери, разбирам. Интересно ми беше личен или служебен контакт, обезопасен или не? Такива неща. Благодаря ти и оздравявай!

# 18 309

При мен четвърти месец още не се е възвърнало изцяло.

# 18 310
Анна, свекърите ми имат оксиметър от много време, поне две години, подариха им го едни приятели. И ние всеки път, като отидем, си играем да си мерим сатурацията. Като това го правим още преди изобщо някой да е подозирал, че ще се ядат прилепи на поразия Grinning
Всеки път на всички ни показва най-разнообразни стойности между 95 и 99, най-често показва 95-96. Ние мерим, отбелязваме и забравяме. Не си ги слагай толкова на сърцето. При децата изглежда много драматична кашлицата често, без да е такава изобщо. След като двама лекари са го прегледали и са спокойни, не се тревожи излишно. Инхалациите са изключително добро средство и ние сме спасявали положението десетки пъти само с инхалиране без антибиотици.

Не знам защо се опитва да се прокара тая линия - умните си слагат ваксини, а глупавите си измислят безумни причини да не я сложат. Все още е въпрос на личен избор, така че не виждам защо трябва да се съдим едни други.

# 18 311
10 дни.

7 дни. Частично.
Напълно, 3 месеца.

Много съжалявам, че някой е сметнал въпроса ми към Мери за агитация за ваксина.
Нямам такива амбиции за никого.
Както мен не може никой да ме разубеди, така аз не искам да убеждавам никого.
Всеки трябва да е в мир със себе си.

Имам напомняне за утрешната ваксина, питах и по телефона, казаха, че имат налични.
Това ми е важно, за да съм спокойна.
Което не значи, че ще спра да се пазя и ще сваля маската.

# 18 312
Дева, да, и аз мисля като теб - нека всеки да постъпи така, както ще се чувства спокоен.

Мери, бързо оздравяване на теб!

# 18 313
Следвате схемата по листоваката нали?

# 18 314
Нурофен може ли да се пие при Ковид?

Общи условия

Активация на акаунт