Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 488
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 375
  • София
Момичета, благодаря за споделеното за РЗИ. Аз нужда от болничен нямам, работя дистанционно хоум офис и не съм преставала тези дни. За ММ ще видим.

# 18 376
  • Варна
Не знам, не съм медик, но човешката логика е следната - ако съм се заразил с някакъв вирусен товар, ако ми добавят още малко чрез някоя векторна ваксина, това добре или зле ще е за имунния ми отговор?
Векторните ваксини не добавят и изобщо не внасят вирусен товар. И аз не съм медик, но нееднократно беше казвано, че ваксинирането може да помогне дори, ако вече си заразен, а не да навреди. Имунизира се преди вълната според мен, за да се избегне изобщо пораждането на вълна, не за друго. Така или иначе в момента няма голям избор, по цял свят ваксинират, въпреки че вирусът се вихри.

# 18 377
  • Другата България
Не знам, не съм медик, но човешката логика е следната - ако съм се заразил с някакъв вирусен товар, ако ми добавят още малко чрез някоя векторна ваксина, това добре или зле ще е за имунния ми отговор?
Векторните ваксини не добавят и изобщо не внасят вирусен товар. И аз не съм медик, но нееднократно беше казвано, че ваксинирането може да помогне дори, ако вече си заразен, а не да навреди. Имунизира се преди вълната според мен, за да се избегне изобщо пораждането на вълна, не за друго. Така или иначе в момента няма голям избор, по цял свят ваксинират, въпреки че вирусът се вихри.
В неделя мама имаше час за ваксина, след два дни.
Но понеже е контактна на мен /без симптоми в момента, дано не прояви такива/, и ОПЛ, и пулмолог, и РЗИ категорично заявиха, че НЕ трябва да ходи да се ваксинира.
И не защото ще наруши карантината, аз питах, а защото при положение, че е контактна, е възможно да е заразена и да прояви симптоми по-късно, които ваксинацията ще утежни.
Това беше отговора на РЗИ и на медицинските лица.
Отлагаме часа за мое съжаление.

# 18 378
  • Варна
Ами ето информация, противоречаща напълно на това, което се тиражираше досега... Ако е така би следвало да се правят тестове преди ваксинация и да се разпитва подробно има ли вероятност за контакт, за която знаем. А това не се прави... Защо поне антигенен тест не се пуска преди ваксина, ако "има риск тя да усложни ситуацията"?

# 18 379
  • Другата България
Ами ето информация, противоречаща напълно на това, което се тиражираше досега... Ако е така би следвало да се правят тестове преди ваксинация и да се разпитва подробно има ли вероятност за контакт, за която знаем. А това не се прави... Защо поне антигенен тест не се пуска преди ваксина, ако "има риск тя да усложни ситуацията"?
Не знам какво да ти кажа, вероятно защото майка ми е възрастна и с придружаващи заболявания, аз дори и не питах каква ваксина има, а съм заявила Файзер, исках просто да знам дали да отлагам часа, ако бяха казали не, щях да питам за ваксината.
Сега, при нас се знае, че тя е контактна, не всеки желаещ ваксина е такъв, нямам идея дали при млади хора положението би било същото.
Факт е, че ми казаха да отлагам часа.
И не са ми казали точно "да усложни ситуацията", не помня вече точното изречение, защото цяла сутрин се обяснявам на институции, но нещо от рода на "не се знае дали не е поела вече вирусен товар, което една ваксинация би могло да утежни /не усложни/".

# 18 380
  • пустинята Гоби
При имунизация пада имунитета.

Моето дете беше ваксинирано болно преди години, нямаше симптоми. Но поради комбинацията стигнахме до болница. Не искам да си припомням какъв страх брах. За мен е задължително да си в добро здраве, когато се подлагаш на подобна манипулация, пък дори и по време на пандемия.

# 18 381
  • София
При имунизация пада имунитета.

Моето дете беше ваксинирано болно преди години, нямаше симптоми. Но поради комбинацията стигнахме до болница. Не искам да си припомням какъв страх брах. За мен е задължително да си в добро здраве, когато се подлагаш на подобна манипулациья, пък дори и по време на пандемия.

Което значи, че явно хората на своя глава трябва да си пуснат изследвания и да идат при ЛЛ да ги прегледа всичко наред ли е? Понеже явно преди поставянето на ваксината не се правят.

# 18 382
Oфффф сега чета ,че Бойко сшрял ваксинациите с АЗ ,пък аз имам час за днес в три Cold Sweat ,една от майка ни също...не,че ми е много зор за мен лично аз го изкарах ,но нямам АТ ,но искам вече да се приключва с тази измунизация веднъж завинаги.....даже си бях отделила събота и неделя за буферен период с температури и понеделник ,вторник да ходя на ски хахахах Rolling Eyes

# 18 383
  • София
Oфффф сега чета ,че Бойко сшрял ваксинациите с АЗ ,пък аз имам час за днес в три Cold Sweat ,една от майка ни също...не,че ми е много зор за мен лично аз го изкарах ,но нямам АТ ,но искам вече да се приключва с тази измунизация веднъж завинаги.....даже си бях отделила събота и неделя за буферен период с температури и понеделник ,вторник да ходя на ски хахахах Rolling Eyes

Спрял ги пък днес все още се ваксинира с тях... Звъннете и попитайте

# 18 384
  • Варна
Как пада имунитетът, нали целта е да се подтикне имунната система да се бори точно с тоя патоген? Би трябвало чисто логически дори да помогне ваксината, при положение, че кара имунната система да реагира без реално да добавя вирусен товар... Не знам, не мога да открия в момента никакви статии, изказвания и т.н. по въпроса конкретно за тези ваксини и тоя вирус. Защото да, за ваксините знаем, че трябва да се слагат на здрав човек, но в случая с детските ваксини не говорим за потенциална зараза с това, срещу което ги слагаме, а с всякакви други вирусляци.

# 18 385
  • пустинята Гоби
Не е задължително да се изследваш, може просто да си поседиш малко вкъщи, ако имаш възможност.

За мен логичното е че когато организма се активира за играждане на антитела, става уязвим.

# 18 386
Спряха АЗ.

# 18 387
А какво ще стане с реимунизацията ...

# 18 388
  • София
Е в другата тема има дама на която родителите са ваксинирани днес с нея... От утре ли я спират?

# 18 389
Проф. Чорбанов:
Цитат
Не може да се заразим с вариантите на COVID-19, ако вече сме преболедували

А, дано! Hands Pray

А, според Израел, масовата ваксинация е довела до повече заразени.

Вече имаме и векторна разрешена в ЕС - Johnson & Jonhnson. Италия, пък, почва да произвежда руската Спътник.

Общи условия

Активация на акаунт