Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 752
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 450
  • Варна
Тези дни четох поредното проучване, според което хора, които губят обоняние изграждали по-дълготраен и качествен имунитет Laughing Понеже вирусът се загнездвал в носа за дълго това карало организма да произвежда антитела продължително време. Не знам дали е вярно, но звучи яко. Тъй че трай, Еж треволяка, пък после ще се почерпиш.

# 18 451
Здравейте. Накратко и моята история,понеже всичко ме обвиняват, че съм хипохондрик и вече не зная дали разсъждавам обективно. На 06.02 дъщеря ми на 8 г .се разболя. Тепература, впоследствие бронхит, лекуваха я със Зинат. Снимката показа само бронхит. ЛЛ каза, да не я тестваме. ММ и той. След 2 дни малкия(1 г и 8 месеца) с 39.6, ПКК показа ЦРП 5.5, всичко в норма, левкоцити в норма, но процентно съотношение беше повече неутрофили и по- малко лимфоцити. Мина му без антибиотик, ходихме редовно да го преслушва. След това аз, мъжа ми и майка се разболяха. Аз си направих антигенен тест на 7 ден откакто ми е зле-отрицателен. След още 5 дни си пуснах пакета в Цибалаб, ПКК с редица показатели, IgG и IgM,всичко в норма и никакви антитела. Затвърди се мнението на всички, че съм хипохондрик.
Днес сутринта дъщеря ми пак с 37.7, запушен нос и болки в гърло. Две деца  от класа болни, едното,което седи до нея със стомашен вирус, уж. Пак скандали с ММ, пак хипохондрик съм била че искам да я тествам. Сега се чудя или сега е Ковид или преди е било....

# 18 452
Тези дни четох поредното проучване, според което хора, които губят обоняние изграждали по-дълготраен и качествен имунитет Laughing Понеже вирусът се загнездвал в носа за дълго това карало организма да произвежда антитела продължително време. Не знам дали е вярно, но звучи яко. Тъй че трай, Еж треволяка, пък после ще се почерпиш.

Дано да е така.
Аз 3 месеца нямах стабилно обоняние.

# 18 453
  • Другата България
Joy Ти да видиш, и аз веднъж да извадя късмет!
Егасимус и късмета мой, що не уцелих шестица от тотото, ами ковид със загуба на обоняние!
Ям, к'во да правя, то ми се яде, защото съм сладокусна, ама....Cry
Ще почерпя, колко му е, ще направим сбирка на "имунитетните". Joy

Мери, Т имаш ли?
Нали каза, че кашляш.
Ако имаш и Т, добре е снимка.

Обонянието е относително. Може и да се върне бързо, а може и да се проточи.
Аз вкус си имах.
Да бе, продължавам да имам.
До 37,5, ама вдигам. Не, че меря, не се втелясвам, ама я усещам веднага, всичко започва да ме боли.
Точно това каза и ОПЛ, иска снимка заради температурата.
Продължавам да си кашлям, не много, ама си кашлям.
Никакъв вкус, разбираш ли, съвсем никакъв.
Нищо.

# 18 454
  • Варна
Аз все още нямам реално обоняние, в момента страдам от някакво късно усложнение - паросмия т.е. усещам гадни миризми, които реално ги няма. Доста е противно, но това да е кусурът, преживява се.

# 18 455
Аз също не мога да кажа, че ми се възвърна на 100 процента обонянието...то аз и никога не съм имала силно, но сега се хващам, че на моменти пак нищо не помирисвам. Ужас, а мина толкова време.

# 18 456
Месечко, откак ми се оправи напълно обонянието, взех и аз да усещам фантомни миризми.
На цигари.
Ужас!
Аз не пуша от 22 години, обаче сега ми миришат дрехите на цигари. Не е реално, но усещам.
Неприятно е.
И на риба някой път усещам миризма. Гадно.

Мери, въоръжи се с търпение.
Поне още 4-5 дни.
Да не вземеш и ти да се засилиш по тренировки и натоварвания веднага.
Почивка!
Слушай Мангъров, поне за това е прав.
Пижамката, в леглото, почивка.
Много топли течности, аспирин.
Ти пиеш ли разреждащи?

# 18 457
  • Варна
Точно цигари, риба и разтопена пластмаса. Отврат, днес маската ми миришеше на развалена риба от праха за пране.

# 18 458
  • Другата България
Не сте ми прЕателки, не на болната жена такива неща, моля ви се.
Аз няма да усещам никакви фантоми, а само Нина Ричи и трюфел пък.
Моля ви се, да си имаме уважението.
Месечко, откак ми се оправи напълно обонянието, взех и аз да усещам фантомни миризми.
На цигари.
Ужас!
Аз не пуша от 22 години, обаче сега ми миришат дрехите на цигари. Не е реално, но усещам.
Неприятно е.
И на риба някой път усещам миризма. Гадно.

Мери, въоръжи се с търпение.
Поне още 4-5 дни.
Да не вземеш и ти да се засилиш по тренировки и натоварвания веднага.
Почивка!
Слушай Мангъров, поне за това е прав.
Пижамката, в леглото, почивка.
Много топли течности, аспирин.
Ти пиеш ли разреждащи?
Всичко си пия, дори имам натаспин.
Почнах и цинкорот, освен Зинсед, който пия от ноември без прекъсване, и Витамин Д.
Чай по два литра, вече ми се повдига, това нещо го ненавиждам, сега и това ми дойде до главата.

# 18 459
Значи да не те мислим, ще се оправиш скоро! Hug

# 18 460
  • в кукувиче гнездо
Само на трюфел не си пожелавайте да ви мирише. Няма такава гадна смрад. На мен пък нощно време ми мирише на ягодов крем, а през деня на скара. Много силно ми мирише на пържоли с масло.

# 18 461
  • SF
Дева, ти направо вече може да лекуваш ковид! Simple Smile

# 18 462
  • Варна
Хахах, Мери Joy Да те успокоя, има един бонус - оригинал гадните миризми не ги усещам Laughing Котешка тоалетна не съм чистила от три месеца, просто не надушвам миризмата, съответно не се сещам за нея.

# 18 463
На мен пък нощно време ми мирише на ягодов крем, а през деня на скара. Много силно ми мирише на пържоли с масло.
Е тва е, късмет си изкарала...де да ми миришеше и на мен по цял ден на скара и пържоли... Joy

# 18 464
  • Там,където се събуждам щастлива.
Утре ще се тествам с бърз тест, защото е задължително за училище. Ако е положителен,трябва в неделя и ПСР.
Имам температура между 37.5-37.8. Иначе абсолютно нищо. Никакви болки, кашлица, слабост, чувство за болен. С такава температура при други вируси съм половин човек. Изключително странно.

Мм е малко по-добре, но има голяма слабост. Ужасни неща излязоха от носа днес при изсекване. Направо се шашнах.
Говори с лекар, но ...спокойствие и течности продължават да са основните неща.

Общи условия

Активация на акаунт