Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 243
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 18 645
Здравейте, вчера бях отпаднала, с главоболие и температура 37.5. Днес съм добре. Малката беше така в сряда, също за един ден премина и при нея. Явно от нея прихванах . Чудя се сега да правя ли тест за Ковид, и ако да - какъв? Или пък да не се филмирам излишно, ако не се появят други симптоми. Работя от вкъщи и нямам контакти извън семейството. Моля за съвет!

Остави контактите за момент. Често ковид протича леко в началото, а после се влошава и се оказва, че се е стигнало до пневмония. Бая народ се докара до болницата така. Та, за собствена сигурност поне вземи един бърз тест. Малката колко е малка?

# 18 646
Здравейте, вчера бях отпаднала, с главоболие и температура 37.5. Днес съм добре. Малката беше така в сряда, също за един ден премина и при нея. Явно от нея прихванах . Чудя се сега да правя ли тест за Ковид, и ако да - какъв? Или пък да не се филмирам излишно, ако не се появят други симптоми. Работя от вкъщи и нямам контакти извън семейството. Моля за съвет!

Остави контактите за момент. Често ковид протича леко в началото, а после се влошава и се оказва, че се е стигнало до пневмония. Бая народ се докара до болницата така. Та, за собствена сигурност поне вземи един бърз тест. Малката колко е малка?
Аз съм с положителен бърз тест от петък без симптоми, но от днес следобед започнах да вдигам температура. Засега 37,2 - 37,4, но... Започвам да се притеснявам. Прави си тест и започвай лечение.

# 18 647

На 10 години е.

# 18 648
Ssiigg, масовото около мен са отрицателни антигенни тестове, а въпреки това хората изгубват обоняние или излизат направо с пневмония. Не е като да са правени много рано, обикновено при изразени симптоми, на 2-3-5 дни от появата им.

# 18 649
Kimbarly, тя предполагам е дистанционно. Което е добре,  няма да зарази никой. Вземи тест и при положителен резултат веднага консултиране ЛЛ и започвате лечение. Ковид е някакъв подмолен гад, който работи в бекграунда, уж нищо ти няма и после бау.

# 18 650
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз пак да питам - ако го караш леко, кога може да се очаква влошаване? Ако изобщо има такова де. Около мен няма хора карали го леко и после да са се влошили, затова питам.

# 18 651
  • Другата България
Разбира се лекарката знае всичко и посъветва засега даже да останем разделени, въпреки, че детето е болно... То и аз вече не знам кого да слушам, лекари ли , баби ли или да си взимам детето и бабата и всички заедно на хорото..
То вие вече сте "заедно", ама не на хорото според мен.
Бабата как е, има ли симптоматика?
Освен това сама ли живее, има ли дядо в картинката, работят ли, утре все пак е работен ден, ако не са се изолирали, сега е моментът да го направят дори и да не са се тествали все още, съветът ми е да го направят ако не са. Или поне да се наблюдават.
Не може да не знаеш кого да слушаш, трябва да слушаш лекарите естествено, но самия ви първоначален подход е бил грешен. Факт е, че децата го преболедуват най-леко, бързо се заразяват, бързо заразяват, някои от тях са безсимптомни дори, бързо оздравяват после, но за една "баба", била тя и на 47 години, може да не е така. А може и да е, дано да е, ако има проблем с нея, аз от сърце ти пожелавам да няма. Ама при положителен тест на човек от семейството и контактно дете, то беше ясно, че и то ще се разболее, как го дадохте точно на бабата, още не го проумявам. То за добро явно, ама тя и по поликлиники го завела...чудя се и на тази лична лекарка, като ѝ казахте, че е контактно това дете, тя така ли не посъветва да не го събирате с хора?
В никакъв случай не ти начуквам канчето, дано всичко при вас е наред, и трябва да бъде, защото сте млади доколкото разбирам, но отново ще кажа - нека въпросната баба да си ограничи контактите докато не стане ясно с нея какво се случва, особено ако работи в колектив, или има други членове на семейството, които работят и смятат утре да отидат на работа.
Бързо възстановяване и на детето, всичко ще е наред, нормално е да си притеснена за него.

# 18 652
Здравейте, от вчера имам леко главоболие и лека кашлица, дали е ковид ? Не съм хващал вируси или боледувал от 3 години и повече, исках повече да станат, но не се получи, предполагам от майка ми се заразих, понеже и тя е със същите симптоми.

# 18 653
  • При семейството си
Стига, де...въпросната “баба” е 47 годишна. Поне половината от преболедувалите го в темата са и’ набори, ако не и по-възрастни.
Да минава и да се възстановяват всички безпроблемно.

# 18 654
  • в кукувиче гнездо
Здравейте, от вчера имам леко главоболие и лека кашлица, дали е ковид ? Не съм хващал вируси или боледувал от 3 години и повече, исках повече да станат, но не се получи, предполагам от майка ми се заразих, понеже и тя е със същите симптоми.
Тук никой не вади вълшебното кълбо и не гадае. Тестове има. Направете си и ще разберете. Между другото питате и сам си отговаряте, че най-вероятно сте се заразил от майка си.

# 18 655
  • Другата България
Аз пак да питам - ако го караш леко, кога може да се очаква влошаване? Ако изобщо има такова де. Около мен няма хора карали го леко и после да са се влошили, затова питам.
Защо трябва да се очаква непременно влошаване?
И какво значи "леко"?
Леко може да е само със загуба на обоняние, може и да е с пълна картинка като мен, ама аз си казвам, че го карам леко и не позволявам някакви мисли за влошаване дори да ми минат през главата. Пия си химията, ям си тревата, утре ще ида на снимка, ако има пневмония ще увелича химията и се надявам да оцелея.
Недейте с негативна нагласа, мисленето е много важно в тези ситуации, ти ако постоянно очакваш да се влошиш, накрая от зор ще го направиш. Пък ако стане, ще действаш на момента, според самата ситуация.
Стига, де...въпросната “баба” е 47 годишна. Поне половината от преболедувалите го в темата са и’ набори, ако не и по-възрастни.
Да минава и да се възстановяват всички безпроблемно.
Стига какво? Не разбрах какво имаш предвид? Възрастта не променя факта, че поне според мен не е трябвало да я събират с контактното внуче, нищо друго не казвам. И това да се ограничи самата тя откъм контакти.

# 18 656
  • в кукувиче гнездо
Те, много под 47 години вече са само спомен от снимка...

# 18 657
  • Plovdiv, Bulgaria
Защо трябва да се очаква непременно влошаване?
И какво значи "леко"?
Леко може да е само със загуба на обоняние, може и да е с пълна картинка като мен, ама аз си казвам, че го карам леко и не позволявам някакви мисли за влошаване дори да ми минат през главата. Пия си химията, ям си тревата, утре ще ида на снимка, ако има пневмония ще увелича химията и се надявам да оцелея.
Недейте с негативна нагласа, мисленето е много важно в тези ситуации, ти ако постоянно очакваш да се влошиш, накрая от зор ще го направиш. Пък ако стане, ще действаш на момента, според самата ситуация.

Ми от коментари като този "Често ковид протича леко в началото, а после се влошава и се оказва, че се е стигнало до пневмония. Бая народ се докара до болницата така" с такова впечатление оставам. Не мисля, че ще има влошаване, поне се надявам да няма и каквото беше, да сме го минали. Описах как е при нас малко по-рано днес, за мен е леко, поне от това, което е било при други.

# 18 658
  • Варна
Christiana,
Ей затова спрях да я чета тая тема преди време. Тъкмо се почувствам ок и бам, някой вземе, че изтърси за влошаване на 7-я, пък на 10-я, пък на амнайстия ден и как внезапно някой се споминал, ами то само от четене на подобни дивотии може да се побъркаш. Не се чака влошаване на определен ден. След всеки вирус може да се влошиш реално, по всяко време. За щастие голям е шансът да не се. Така че ако се чувстваш добре не си втълпявай, че ще се влошиш, а повярвай, че си добре. Не неглижирай, но и не се психирай.

# 18 659

Много повече са тези, които не се влошават изобщо. И това трябва да се повтаря непрекъснато.

Общи условия

Активация на акаунт