Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 928
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 795
Изопринозин може ли да се започне при първи симптоми?Той не беше ли по някаква схема?
Може!
3 пъти по 2 за възрастни!

# 18 796
  • София
Изопринозин може ли да се започне при първи симптоми?Той не беше ли по някаква схема?

Не искам да звуча грубо (не е лично към теб, а към всички, които се лекуват по "форумски"), но всяко едно лекарство (не хранителна добавка) може да се започне веднага след консултация/преглед с/от лекар.
Да, пие се по схема. Но и тя е индивидуална. И отново е назначена от лекар.

# 18 797
villi_09, благодаря!

# 18 798
Няма защо! Аз лично много пъти съм писала в темата, че съм привърженик на Изопринозина при всякакви други вируси. Дано не ми се налага да го пробвам при Ковид!

# 18 799
  • София
Има ли някой, който го е изкарал и си е поставил ваксина вече? Изкарах коронаворуса края на октомври, началото на ноември. При направен тест средата на ноември имах доста антитела. Сега обаче ми звъннаха, че утре ще имам възможност да се ваксинирам. Незнам какво да правя. Няма да имам време да си пусна тест за антитела, а пък мнението на лекарите е в двете крайности.

На ваше място бих се ваксинирала. Аз също се колебая дали да не се ваксинирам, а го изкарах преди малко повече от месец. Мисля си, че при наличие на придобит имунитет ще е по-спокойно изчакването на втората доза ( ако изобщо се налага такава за преболедувалите). Все пак първо ще пусна тест за антитела. При вас е минало повече време, обаче.

Zlat_na,
пожелавам бързо подобрение!

# 18 800
  • Бургас
Скрит текст:
Искам да попитам, аспирин протект достатъчен ли е като част от лечението? Свекърва ми е на 70, само това е изписано плюс антибиотик , авирон, витамин Ц и много течности. Няма придружаващи заболявания....няма и вредни навици. Активна жена но...се тревожа , днес е 8-ми ден с температура 37,5-38. На петия ден имаше чиста снимка. Няма кашлица, но няма апетит...като свали Т е като нова. ЛЛ не си вдига тел., някакви решения взимам аз...
Аз току що говорих с един лекар и той каза, че критични са 8-12 ден от положителния тест. Тогава снимката може да покаже нещо. За мен по логично е дата на заразяването, но той каза от пробата.
Наистина няма логика. Някои си правят тест при първи симптоми. Такива като мен, дето са сигурни (уж), че не е Ковид и се лекуват като за нормално простудно заболяване и правят тест едва като се стоварят на легло на 9-ия ден... Има огромна разлика от кое точно да се брои Thinking

Иначе при мен минаха 25 дни от първите симптоми, карантината свърши и посещението при ЛЛ протече много "ползотворно":
–Да, какъв е проблемът?
–Ами преболедувах Ковид, свърши ми карантината, ето Ви копия от ПСР, кръвните изследвания и амбулаторния лист от нощното посещение по спешност в болницата.
–И?
–Ами идвам за преглед, консултация и евентуално направления за снимка на дробовете, пулмолог и кардиолог...
–Излез да изчакаш в коридора, за да ти пусна направленията.
–А не желаете ли да ми чуете оплакванията в момента, какво ми е състоянието сега, какво е било преди?
–Не, не, няма нужда. Излез навън да изчакаш.

Същата "лекарка", която като ѝ звъннах за направление за ПСР, просто пожела някой да отидел да го вземел (за електронни май не е чувала) и като попитах за лечение дали няма да препоръча, ме отряза че едва като излезел теста щяла да ми каже. А аз бях вече зле, тъй като бяха минали вече 7 дни от първите симптоми.Rolling Eyes Та сама си назначих лечение по четена информация и при следващия разговор след 3 дни просто уведомих ЛЛ какво пия и тя ми добави още един АБ и Ксарелто, дето щях да припадна като му разбрах цената. Направо завиждам за такива ЛЛ като на Мери, примерно Grinning
Сега си чакам края на месеца, когато ми е часа при пулмолога. Междувременно трябва да отида и при кардиолог за всеки случай (хипертоничка съм от година насам), а тия дни ще си пусна и разни изследвания кръвни. Снимката не показва пневмония, а бронхитни изменения и още някакви термини, които са май в рамките на нормалното. Продължавам да си покашлям - не толкова често, но все пак с доста дълги пристъпи понякога. Леко се задъхвам при вървене и се изморявам бързо, но знам че ще е така известно време. Важното е, че мина най-тежкото и се разминах с болницата!

Тест за антитела след колко време горе-долу се прави, за да може да се прецени адекватно резултата?

Златна, стискам палци бързо да те вкарат в релси и да започнеш да се подобряваш вече Hug Изобщо на всички болни - кураж и бързо преборване на гадината!

# 18 801
Има ли някой, който го е изкарал и си е поставил ваксина вече? Изкарах коронаворуса края на октомври, началото на ноември. При направен тест средата на ноември имах доста антитела. Сега обаче ми звъннаха, че утре ще имам възможност да се ваксинирам. Незнам какво да правя. Няма да имам време да си пусна тест за антитела, а пък мнението на лекарите е в двете крайности.
Баща ми го кара края на ноември, началото на декември. Преди около месец сложи Модерна. Преди това изследвахме антителата в Рамус и бяха около 1100.  4 седмици след първата доза ваксина бяха 30 000. Втората доза я отказа.
Според мен можеше да изчака, но е дебела глава.
Аз бих си пуснала антитела първо. Ако ги пуснеш утре сутрин в Рамус, до обяд ще излязат.

а защо я отказа втората доза? зле ли се чувстваше след първата? аз мислих, мислих и все пак смятам да си ида за моята втора

# 18 802
  • Другата България
Тестът за антитела не по-рано от  20 дни след като ти е изтекла карантината.
Дори 30.

# 18 803
Антеа, така решихме  след четене и след като видяхме огромния брой антитела.
Четох, че в чужбина препоръчват една доза на преболедували, защото още след първата образували толкова антитела, колкото другите след втората доза.
Ти няма ли да ги изследваш преди втората доза?

# 18 804
  • Los Angeles CA
Това, което е написано в https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/faq.html не е това, което на мен ми беше казано.

Много объркваща информация. Аз живея в голям град в Калифорния и изкарах Ковид-19 през февруари. Говорих с лекарката си и тя ми каза, че не ми препоръчва ваксиниране в следващите 3-4 месеца, също така каза, че получава постоянно нова и актуализирана информация и на базата на тази информация консултира и лекува пациенти.

След прекаран ковид-19 в кръвта има антитела. Това са протеини циркулиращи в кръвта на които целта им е да разпознаят вируси и чужди тела и да ги неутрализират. Също така има два вида Т клетки помагащи да се разпознаят и обезвредят патогените, има и клетки, които вече имат способността да произвеждат нови антитела при необходимост.
 Това, което не се знае е колко време тези антитела и имунитетът, който е образуван след ковид-19 стоят в организма. Мисля, че същото не се знае и за ваксините, колко време пазят.
Та, защо трябва да се слага ваксина веднага след прекаран ковид ? И трябва ли да вярваме на всичко написано в интернет и до колко информацията е актуализирана или знаят ли медиците и виросулозите с какво имат работа.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 03:59 от lindor

# 18 805
Златна,
Как устиска бе жена до сатурация 75. Аз със 89 бях такъв парцал...
Нали все говорят да се звемат мерки на време....
Охх, бързичко да се оправяш Hug
Инат голям, какво да ви кажа. Като си стоя, общо взето ми е ок. Но тръгна ли да ставам... Е, предадох се.
А тези 15 дни вкъщи имаше ли терапия?
Изобщо ли не се повлия от нея?
Всичко ще е наред, само спокойно.
Антибиотик 2 вида по 6 дни, дексаметазона 2на 1, фраксипарин, обичайните витамини. Първите 7-8 дни бях без грам оплакване, след това изведнъж ме смаза.
Брейййй... Не е възможно... Как пък така двата Антибиотика не те оправиха. А те влошиха до такава степен!
Още пийте антибиотици.

# 18 806
И аз ще питам, антибиотиците кога ви ги изписаха? Как сте била без грам оплакване а е изписан такъв ферман от лекарства? Или в хода на боледуването се случи?
Към Златна е въпросът ми. И изобщо, може ли малко повече подробности? Разбира се, ако желаете да споделите

# 18 807
lindor, никой нищо не знае категорично още. Имунолози и вирусолози действат на принципа на лечението и ваксините като при известните до сега вируси...времето и новите знания ще решат един по един възникващите неизвестни...!
На мен АБ ми изписаха чак на деветия, десетия ден, след установен бронхит със снимка. Та да ви успокоя, че и непиенето на АБ не е гаранция за подобрение и не ми помогна ...! Първите дни пих авирон и добавките. След изписания АБ пак не се подобрих. Стигнах до начална пневмония и още един АБ, с който ми мина за седмица! Третата снимка беше чиста!

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 23:30 от mimi.7299

# 18 808
Антеа, така решихме  след четене и след като видяхме огромния брой антитела.
Четох, че в чужбина препоръчват една доза на преболедували, защото още след първата образували толкова антитела, колкото другите след втората доза.
Ти няма ли да ги изследваш преди втората доза?
направих го миналата седмица, на 20-ти ден, бяха ми над 38500, което е огромен скок от предишните ми 95, и въпреки това не смея да не си сложа втора доза, някакси в момента ми стои недовършено, след като данните за ефективността са правени с проучвания на две дози, въпреки че след време може да се потвърди, че не е било нужно.- за съжаление нямам време да ги дочакам тези категорични проучвания за едната доза

# 18 809
Много хора вече казват включително и д-р Топол, който следи доста публикации, че за тези, които са прекарали ковид една доза е достатъчна. Предполагам за тях първата доза е срещата с вируса и ваксината се явява бустър дозата. Затова и при вас антителата са толкова високи още на първата доза от ваксината и втората доза едва ли ще има какво вече да добави. Не че ще е вредна, по-скоро излишна.

Общи условия

Активация на акаунт