Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 927
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 915
Дано всички го изкараме леко!

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 20:44 от bibobore

# 18 916
Дръж се, Мери! Simple Smile
Ще пием бира лятото!
ФБ съм го замразила, когато бях болна.

# 18 917
Относно витамини и добавки, едни се усвояват по добре с храна, а други на гладно. На гладно обаче може да еаздразнят стомаха и тогава се приемат  също със  храна, въпреки разписанието.
За цинка и селена специално нямам спомен каква е препоръката. Може да питате в някоя аптека.

ПС. Месечинка, За понижен имунитет след боледуване съм чувала, но за понижен имунитет от употреба на АБ не съм.
Може ли линк?
И аз съм чувала. След лечение с аб спада, защото се убиват всички полезни бактерии в организма. Затова след боледуването ми от пневмония ми дадоха един месец болничен, да си седя вкъщи, да се позакрепя, пък тогава да ходя да се срещам пак с бакетерии и вируси. Ьа дъщеря ми също са ми казвали след боледуване да я оставя ако мога да си позволя още седмица вкъщи (докато беше на градина). Линк не мога да предоставя.
Да, полезните бактерии играят роля в предпазването от инфекции и има връзка с АБ.
Иначе ако говорим за имунитета като за имунен отговор на организма, по скоро има връзка със самото боледуване. Понякога се наблюдава в кръвната картина изразена имунна недостатъчност, временна за щастие.
Абсолютно правилно е след всяко по сериозно боледуване човек да си даде един възстановителен период, или поне много да се пази ако трябва да работи и да е сред хора.
За съжаление малко хора могат да си го позволят в днешно време.

Бибо, да се обади поне за съвет за това изтръпване.

# 18 918
Мери, стягай гърбОт, никакъв черен хумор! Hug

# 18 919
  • София
А какво се очаква да направят контактните на болния, които нямат положителен тест, а РЗИ дезертира? Те как следва да оправдаят отсъствията си от работа/училище или просто да си ходят? Малоумна работа. РЗИ за какво плачат че нямат хора, като и контактните не събират на списък?

# 18 920
А какво се очаква да направят контактните на болния, които нямат положителен тест, а РЗИ дезертира? Те как следва да оправдаят отсъствията си от работа/училище или просто да си ходят? Малоумна работа. РЗИ за какво плачат че нямат хора, като и контактните не събират на списък?
ЛЛ издава болнични. Нали се подават контактните, той ги знае.

# 18 921
Знаете ли какво е когато си уплашен, когато не ти е добре, когато си в паника и трябва да предприемеш спешно нещо да ровиш в темата...стотици страници..??
И стига сте давали мъдри съвети от типа "смени си личния лекар". Първо това се случва два пъти в годината и ще може да стане чак юли. Второ не е толкова лесно да го смениш като не знаеш с кого. И трето това са безсмислени..."съвети", които с нищо не допринасят. Ако можете да помогнете на човека помогнете, дори и ако трябва за 1000 път да напишете отговора даван вече. Ако не можете подминете...
Подкрепям

# 18 922
  • София
РЗИ няма връзка с ММ, позитивен. Те не звънят да питат кой е контакт, той ги търси без успех. Аз съм контактна, но никой не знае. Как точно бих си оправдала отсъствията от работа, ако ми се налагаше? Аз работих от вкъщи и проблеми нямах, но въпросът е принципен. Не всеки може да си седи на лаптопа и да работи. При нас сагата свърши, но не е редно. Не на всеки му е широко около врата и може да отсъства лесно.
Златна, ти как си днес?

# 18 923
  • Другата България
Дръж се, Мери! Simple Smile
Ще пием бира лятото!
ФБ съм го замразила, когато бях болна.
Нали знаеш, че съм кораво парче, ама съм човек все пак, чета какво ли не, не ми влияе, ама като ми го каже някой, на когото вярвам, и малко....а днес се зарадвах, защото имам 0,05% върнато обоняние и вкус...то пък главата ме заболя. Викам си - снощи седях до два да гледам сериали, от това ще да е, то пък било нов симптом.
Да му се не знаят и симптомите, аман. Как пък косата ми не се сгъсти от този китаец, или бръчките ми да се опънат,  или целулита да ми се стопи, ами все такива гадни симптоми....

# 18 924
Аз пък искам да питам колко дни след заразяване бързия тест излиза положителен. Току що една колежка каза два, аз мисля че са повече

# 18 925
Аз пък искам да питам колко дни след заразяване бързия тест излиза положителен. Току що една колежка каза два, аз мисля че са повече
На племенника ми антигенния тест излезе положителен на първия ден от симптомите - много плътна чертичка.

# 18 926
  • София
РЗИ няма връзка с ММ, позитивен. Те не звънят да питат кой е контакт, той ги търси без успех. Аз съм контактна, но никой не знае. Как точно бих си оправдала отсъствията от работа, ако ми се налагаше? Аз работих от вкъщи и проблеми нямах, но въпросът е принципен. Не всеки може да си седи на лаптопа и да работи. При нас сагата свърши, но не е редно. Не на всеки му е широко около врата и може да отсъства лесно.
Златна, ти как си днес?
При нас в края на октомври се разболя големият ми син, на 18 (пълнолетен, но ученик), беше с ПСР. РЗИ така и не се обадиха въобще някога, нито някой го/ни е търсил оо време на карантината (която стриктно спазвахме). Аз работя от вкъщи, но на съпруга ми му беше нужен болничен.
И аз като вас, някъде на 10-11 ден започнах да звъня по 5678 пъти дневно на всички РЗИ (София) телефони - без успех.  
Накрая им написах дати, дни на контакти за всеки от нас (други контакти реално нямаше), това, че съпругът ми с малкия син живяха в друг апартамент и т.н. Идеята ми беше, ако се сетят да ни търсят за карантина, да има писмено мой контакт с тях, както и ако се наложи за болничния на съпруга ми. Разбира се, никой не ми отговори и на мейла Wink
Обаче при ЛЛ имаше информация, че сме кинтактни със съпруга ми, не знам откъде (вероятно от същия постоянен адрес), с други дари, които тя коригира и издаде болничен за карантина на съпруга ми.
Обадете се и на ЛЛ да провери там какво се води...

# 18 927
Сигурно е обсъждано многократно, но ще помоля за съвет, на който му се пише отново. Уж започнах да следя темата, за да съм в час какви са стъпките, препоръките и т.н, но явно съм чела много по диагонал и съм запомнила само по-тежките случаи... Симптоми - сухо и дращещо гърло, студено ми е от снощи, но го отдавах на по-студеното време навън. Отрицателни назални тестове с мъжа ми, контактни сме на контактен. Та, при отрицателен тест на личната ли да звъня, в лаборатория за ПКК, ЦРП и СУЕ ли да ходя или да почвам с Нурофен? С малко дете съм и трябва да съм здрава, не мога да си позволя да боледувам Grin

# 18 928
Златна, ти как си днес?
Да кажем идея по-добре. Поне сатурацията е над 93. Да видим от влиянието на антибиотика до сутринта как ще е...

# 18 929
Браво, Златна, добре ти действа терапията!
Мери, в теб не се съмнявам, пък и ти също си с пълен арсенал от медикаменти.
Ще се справите, момичета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт