Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 264
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 990
В РЗИ София област катантината е от датата на теста. Обадиха ни се на следващия ден.
същото, но от датата на излизане на резултата.
от личен опит.

При нас беше в един ден, иначе да, от резултата трябва да е.

# 18 991
Днес говорих както с моя ЛЛ, така и с ЛЛ на децата - пред кабинетите е пълно с народ. Звучаха ми притеснени и отчаяни, и в двата разговора се спомена, че ще преглеждат и обслужват пациентите си "докато имаме сили" и "докато можем"...

# 18 992
novinka, в другата тема споменаваш за аритмия.
Имай предвид, че КОВИД при някои хора води до ускорен пулс.
Аз не съм имала проблеми.

# 18 993
Някой питаше за ниска температура, и при дъщеря ми в момента е супер странна, редовно е 36, сега даже 35.5....обикновено е 36.6....преди това разболяване имам предвид. термометъра е верен, на мен ми показва нормални стойности...
Тя имаше започна с хрема, темп до 38.5 за един ден, после започна да подкашля.  В момента само подкашлянето е останало - 5 ден със симптоми.
Аз - 8 ден със симптоми, първо 2 дни вдигах темп само вечер до 37.4. После 3 дни бях супер , и после пак вдигнах. От вчера имам силно главоболие.
Сина ми - 13 ден от симптоми. Само хрема, но още подсмърква и леко запушен нос...
Имаме два отрицателни теста на мен и на сина от аптека, но им нямам доверие. Тестове не сме правили други, седим си всъщи.

# 18 994
  • Варна
Аз имах един ден лека температура, после два дни, в които едва стигаше 36 градуса, дори малко под тях. После 3 дни температура до 37.8 и след това се нормализира.

# 18 995
  • Сф
Както писах някъде, детето е болно. На 13г . е. Почна с болки в гърлото и после много затлачен нос, леко главоболие. 3 ден е днес.
Не смеем да я водим при лл. Звъннах и, какво да давам и какво да правим. Друг път винаги казва да идем да я чуе, сега- не. Явно ще се лекуваме по тел. Нямаше и време , явно е лудница в поликлиниката. Каза да пие -Трахизан, Авирон, вит Ц. Обаче аз от снощи почнах изопринозин на своя глава, по последна рецепта (тогава и помогна много)и каза , че може и него, да не сменям засега. Ако има темп. ще се чуем пак или ще пратя мм, че в бързината забравих да питам още неща.
Какъв тест мога да направя вкъщи? Да купи мм довечера.  Мисля, че голям хаос е навсякъде.Дано не се налага спешно да реагираме. Може ли да пие парацетамол на хапче, ако вдигне температура? Че тя не вдига често и досега все съм с нурофена на сироп (53кила е,  трябва да вида скалата, ей сега почвам да вдявам). А май е голяма вече. Мисля никой да не се сърди тук, че си помагаме, въпреки че не сме мед. лица, но виждате лудницата е навсякъде.

# 18 996
  • София

Аз по принцип си имам екстрасистоли, сега ми бяха малко повече от обичайното и наистина на моменти си усещах пулса ускорен. Но не знам дали пък не беше просто от притеснения, че все пак съм с коронавирус Simple Smile

PureLove, може парацетамол, разбира се. За над 12г дори си е нормалната дозировка за възрастни. Давала съм по половин таблетка дори на дъщеря ми, над 6 години може да се използват и таблетките, не само сироп.

# 18 997
  • Другата България
При температура пулса също се ускорява.
Да го имате предвид.

# 18 998
PureLove, може да пие парацетамол. Има го на много производители, но според мен най-читав е Панадол на GSK. Има го и за деца.

# 18 999
И такива Т ми показваше /35, 36 и нещо, мислех че термометъра не отчита точно (електронен) /, и пулса ми играеше така дълго време, на пръв поглед безпричинно.

# 19 000
  • Сф
PureLove, може да пие парацетамол. Има го на много производители, но според мен най-читав е Панадол на GSK. Има го и за деца.
Видях го кое е , благодаря, ще купя.

# 19 001
Ружа, това е вчерашният тест: https://galen.bg/barz-kombiniran-antigenen-test-koronavirus-s-na … gialen-tampon-rsr

А преди малко правих такъв: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016185 И този е отрицателен Rolling Eyes

За утре съм подготвила такъв: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016043

# 19 002
Здравейте, днес излезе резултатът от теста ми - положителен. Аз от два дена не се чувствам добре, тоест от два дена имам симптоми.
Чух, че имало критични дни, които били между 8ми и 10ти ден. Дали някой е запознат, дали тези критични дни се броят след получаване на първите симптоми или след заразяване?
На мен доктора ми каза от датата на установяване, което няма смисъл, но... Така броят

# 19 003

Аз по принцип си имам екстрасистоли, сега ми бяха малко повече от обичайното и наистина на моменти си усещах пулса ускорен. Но не знам дали пък не беше просто от притеснения, че все пак съм с коронавирус Simple Smile

Дева, аз пия лекарства за кръвно и пулс - Престариум-ко и половина бизогама от 5 мг. От понеделник обаче ми зачестиха екстрасистолите, ЛЛ ми каза да пия цяло хапче бизогама, но не знам дали да го правя, най-вероятно е от притеснение. Пулс и кръвно засега са ок. В другата тема те бях питала за магнерота, сега ЛЛ пак ми каза да пия 3 по 2, Освен това цинк, селен, вит. Д, аспирин протект и Авирон. Чувала съм за антистенокардин, но засега не ми го предписа. И антибиотик не. Леко съм объркана, познати, които минаха през това, са започвали антибиотик за превенция или на своя глава, или предписан от ЛЛ. Старая се да не истерясвам, защото ей така март м.г. започнах с проблемите с кръвно и пулс.

# 19 004
От притеснение със сигурност зачестяват екстрасистолите.
Не им обръщай внимание.
Терапията ти е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт