Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 700
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 050
С положителен бърз тест съм от петък. Без симптоми, заради болна колежка. Пия витамин Д, аспирин протект, чай и чакам събота, че тогава са критичните дни. Температура вечер 37.0 до 37,2. Ако не съм полудяла до събота.

# 19 051
Чакай да спадне Т.
Друго не. Simple Smile

# 19 052
  • Буркина Фасо
С положителен бърз тест съм от петък. Без симптоми, заради болна колежка. Пия витамин Д, аспирин протект, чай и чакам събота, че тогава са критичните дни. Температура вечер 37.0 до 37,2. Ако не съм полудяла до събота.
имаш ли въпрос или просто споделяш състоянието си ?

# 19 053
  • Варна
Чакай да спадне Т.
Друго не. Simple Smile
Мхм, подкрепям. Стига сте изкукали от притеснение. Тримата болни в обкръжението ми се подобряват за щастие, надявам се все така да върви. Днес колежка писа, че е болна. Изобщо много народ около мен, много.

# 19 054
  • пустинята Гоби
Добре е че пишат хора с лека симптоматика, за да знаят хората, че има и такива.

# 19 055
Оплаквам се, че психологическият натиск е много голям. Въпросите, които имам нямат отговор. Кой ден на вируса е всъщност, как да разбера и други подобни.

# 19 056
  • Буркина Фасо
Оплаквам се, че психологическият натиск е много голям. Въпросите, които имам нямат отговор. Кой ден на вируса е всъщност, как да разбера и други подобни.
не ми стана ясно защо чакаш съботата - 8-ми ден от положителния тест в петък ???

# 19 057
Защото 8 ден се смята за преломен.
След това или се подобряваш, или се влошаваш, защото вирусът преминава в следващата фаза.
Но повечето се подобряват.
Дните се броят от първите симптоми.

Намерих статията.
КОВИД по дни.

https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Kak-proticha-COVID-19-po- … aneto_725247.html

Мери, пиши, че те мисля! Hug

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 19:22 от DeVa®

# 19 058
Имаше 2 потребители, които писаха за такава температура. Говори утре с ЛЛ.

Повече от 2 са. Поне десетина потребители са докладвали за изведнъж появила се ниска температура под 36 (при нормална над 36).

Хора, боли ме за Бургас... Pensive Ситуацията там изглежда много зле.
Преди много години при синът ми имаше такава аномалия след грип. Продължителна висока температура седмица, а след това 34,5/35° . Доста се бях шашнала, но педиатър ката обясни че е нормално и трябва да затоплим тялото, но с чайчета и по-топли дрехи и в никакъв случай горещи душове и вани.

# 19 059
  • Буркина Фасо
Защото 8 ден се смята за преломен.
След това или се подобряваш, или се влошаваш, защото вирусът преминава в следващата фаза.
Но повечето се подобряват.
Дните се броят от първите симптоми.
аз исках нейното мнение да чуя Smiley
не е задължително 8-я ден да е преломен.
аз тогава бях на спускане от платото на пика от заболяването.
а и не съм единичен случай

# 19 060
Интересно... Освен да повторите теста, за да видите дали ще има раздвижване, или да пуснете количествения на Рамус? Иначе ще си останете с гадаенето. Изолация между членовете от семейството имало ли е?
Не, никаква. Ще й пусна пак след месец.

# 19 061
Ако си имала температура преди положителният тест броиш от тогава, ако не си имала броиш от теста.
Пиеш си витамините и виното. Ако не спреш да вдигаш температура до 5-6 ден,  звънкаш на ЛЛ.

# 19 062
не ми стана ясно защо чакаш съботата - 8-ми ден от положителния тест в петък ???
Да. Точно.

# 19 063
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Нидерландия температура до 37.5 се води никаква температура. Леко повишение. Над 38 се счита за нещо по-сериозно.
Винаги при 37.4-37.6 се чувствам болна. Сега абсолютно никакво чувство не почувствах и по случайност почнах да я меря. Много странен вирус.

# 19 064
Няма да можеш да си отговориш на въпросите. Трябва да мине поне месец за да провериш за антитела.
Аз от прочетеното в нета мислех, че поне тези IgM ще се активират при теста.За другите знам, че е много рано.
IgA +IgM  са ранни антитела. За IgG само се чака на 40ти ден да се изследва. В някой лаборатории предлагат и само IgM, или IgA +IgM  за към 20 лв. При повечето хора след 5ти ден от симптоми има образувани IgM. При някой даже и по рано. А IgA се образува още първите дни. Те са най ранни.
Поне така пише по сайтовете на лабораториите.

Общи условия

Активация на акаунт