Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 810
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 395
  • в джунглата
Относно ивернмектина е според кг, 3 поредни дни по необходимия брои хапченца. Така го пия аз, в момента. Друг пулмолог пък каза само 1 и 3 ден.

# 19 396
Здравейте! От самото начало следя темата без да пиша, но ето, че за съжаление дойде и този момент. В сряда (17.03.)следобяд започна лек гърлобол, след болен колега по кабинет в работата от петък предната седмица. В четвъртък (18.03) гърлобола продължи, като имах и темп. 37,2- 37,1- 37и леко главоболие. В петък ( 19.03.- вчера) нямах температура, но гърлото ме болеше повече, а не е много червено и лекото главоболие си го имаше. Снощи си направих антигенен тест - положителен още от първата минута. След разговор с ЛЛ ми назначи да пия витамин д, селен, цинк, фамотидин два пъти на ден, аспирин/ антистенокардин или натаспин Х- аз взех натаспина. За гърлото, тъй като още в четвъртък се бяхме чули ми каза да продължавам да смуча хексоралетен или други подобни, за хремата ( която не е баш хрема, а много странно усещане) ми каза да си капя капки и да пия синулан форте което аз си бях купила. Не ми изписа обаче антибиотик и нищо не каза по този въпрос. Днес сутринта съпругът ми се събуди с главоболие и темп. 38,2 въпреки че още от сряда вечерта се бях изолирала. След душ темп. му спадна на 37, 7. Знам, че по принцип не е добре да се пият температуропонижаващи при такава температура, но тъй като го болеше доста главата изпи един парацетамол но темп. спадна само до 37, 3. Същевременно тъй като неговия ЛЛ е друг, не му отговаря на обажданията. Поради това аз му дадох сутринта от изписаните на мен витамини и добавка. За капак към обяд когато си измерих температурата и аз имах отново 37,1 към 37, 2 и досега е така, но не  усещам да ми е лошо. Въпросите ми към Вас са много и ако Ви се занимава с мен ще ми бъде полезно да получа вашите отговори от личен опит въпреки че знам, че всеки организъм е различен.
Имало ли е някой от Вас който един ден да е нямал вече температура и после пак да е имал, както при мен и може ли това да означава влошаване при положение, че вече почти не ме боли гърло, а усещам само леко главоболие и то отвреме навреме?
 Мислите ли, че следва с мъжа ми, който както написах по-горе е с по-висока температура от мен ( но няма нито гърлобол нито хрема, нито други оплаквания освен главоболие) все пак да приемаме и антибиотик, тъй като повечето ни познати са пили такъв от първия ден?
И последно смятам в понеделник да посетим някой от кабинетите в Токуда или в  Софиямед за преглед и снимка - смятате ли, че ще бъде рано за рентгенова снимка - на мен ще бъде 5 ден от началото на симптомите, а на ММ 3 ден.
Благодаря за отделеното внимание и се извинявам за дългия пост, но наистина не знам какво е най-редно да направим. Особено за ММ се притеснявам с тази температура да няма някоя пневмония.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 14:41 от valia86

# 19 397
  • София
Привет , болки в бъбреците имали ли сте с Ковид?
 Тъй като 2 дни бях с темпер и болки и се чудя дали е от тях или Ковид !

# 19 398
Валя, моето мнение е, че е напълно излишно и дори вредно да се взима антибиотик от първия ден. Следете си състоянието..снимка според мен някъде след 7 ден има смисъл защото на бактериалната пневмония и трябва време, което е горе долу токова...за да се развие, а антибиотика е нужан само в този случай. Така, че според мен преди 7 ден нито снимка, нито АБ са нужни. Това, че е имало момент да няма температура а после пак е имало мисля не е толкова сериозно когато е ниска, защото Ковида е на вълни и това вече се знае. Типично е ту да се появяват, ту да изчезват симптоми. Мисля, че е по-обезпокояващо ако е имало ниска температура, после е нямало, а после е имало по-висока. В този случай задължително снимка и може би АБ. Всякакви гаргари, промивки, лимони и мед..и изобщо каквото се сетите..е ок.

# 19 399
Валя, моето мнение е, че е напълно излишно и дори вредно да се взима антибиотик от първия ден. Следете си състоянието..снимка според мен някъде след 7 ден има смисъл защото на бактериалната пневмония и трябва време, което е горе долу токова...за да се развие, а антибиотика е нужан само в този случай. Така, че според мен преди 7 ден нито снимка, нито АБ са нужни. Това, че е имало момент да няма температура а после пак е имало мисля не е толкова сериозно когато е ниска, защото Ковида е на вълни и това вече се знае. Типично е ту да се появяват, ту да изчезват симптоми. Мисля, че е по-обезпокояващо ако е имало ниска температура, после е нямало, а после е имало по-висока. В този случай задължително снимка и може би АБ. Всякакви гаргари, промивки, лимони и мед..и изобщо каквото се сетите..е ок.
Благодаря за отговора. Малко се поуспокоих. Ще изчакаме до понеделник - вторник да видим какво ще е положението и при двама ни и тогава ще решим, може би.

# 19 400
Преди три дни леко драскане в гърлото, сутрешна хрема, отпадналост, леко ме тресеше вечер, но температура нямах... 36.7. Днес  запушен нос и секрети които се стичат назад, болки като при синузит, отпадналост. Направих си бърз тест, чертата е бледа. Хем със симптоми, хем не съвсем типични. Пропуснах и кашлица, която не е силна, но със секрет. Дали е ковид? Как да тълкувам бледата черта?

# 19 401
Преди три дни леко драскане в гърлото, сутрешна хрема, отпадналост, леко ме тресеше вечер, но температура нямах... 36.7. Днес  запушен нос и секрети които се стичат назад, болки като при синузит, отпадналост. Направих си бърз тест, чертата е бледа. Хем със симптоми, хем не съвсем типични. Пропуснах и кашлица, която не е силна, но със секрет. Дали е ковид? Как да тълкувам бледата черта?
Бледа черта, ако се е появила до 15 минути след слагане на реактива си е положителен резултат.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 22:14 от entwickler

# 19 402
kanekorso, какъв тест си правихте? Може ли линк или марка?

Тест за антитела от аптеката нали можеше на 5-ти ден от първи симптоми?

# 19 403
Антигенен ли?
Да, може.
За антитела се прави поне на 40 ден след първи симптоми.

# 19 404
Имам предвид кръвния, който засича прясна или стара инфекция IgG и IgM... И още нещо се сетих да питам... Ако на 5-тия ден от първи симптоми антигенният тест е отново с отрицателен резултат, може ли да се каже, че не си се заразил с Ковид и нещо друго те мъчи? И има ли смисъл да се взима комбиниран тест за грип А и грип Б? Детето ми на година и малко взе да кашля, нослето му е запушено и искам да знам дали сме коронясали Confounded

# 19 405
  • Другата България
За 5 дена всеки ден тестове от аптеката, едни и същи въпроси и все такива симптоми, вече и на детето.
Досега с тия пари и за това време да бяхте си пуснали по един ПСР и да имате отговори на въпросите, на които тук никой, ама наистина никой не може да отговори със сигурност.

# 19 406
Не става въпрос за парите. Не искам да се бутаме в лаборатория с доказано болни, ако поради някаква случайност не сме се заразили...

# 19 407
Имам предвид кръвния, който засича прясна или стара инфекция IgG и IgM... И още нещо се сетих да питам... Ако на 5-тия ден от първи симптоми антигенният тест е отново с отрицателен резултат, може ли да се каже, че не си се заразил с Ковид и нещо друго те мъчи? И има ли смисъл да се взима комбиниран тест за грип А и грип Б? Детето ми на година и малко взе да кашля, нослето му е запушено и искам да знам дали сме коронясали Confounded

По вертикалата е вероятността съответния тест да даде положителен резултат..
Както се вижда на 7-8-ми ден от симптоми, вероятността антигенен тест да хване нещо отива към нула.

# 19 408
  • Другата България
Не става въпрос за парите. Не искам да се бутаме в лаборатория с доказано болни Sad
Така де, ама само губите време, това казвам. Тук надали някой ще ти каже със сигурност дали е ковид, можем да предполагаме.
Викнете ги у вас, в София ходят по адреси.
Също ти е вариант.

# 19 409
Търся преди няколко дни коментираха тука ниската температура. Разгледах много обстоятелствено, но не я намирам. Дали някой си спомня?

Общи условия

Активация на акаунт