Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 350
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 530
Върнаха ме от Пирогов. Казаха, че нямат белодробен специалист

Защо не пуснете ПСР през личен лекар? Или комбиниран за грип А,Б и ковид? Не е добре, че поддържате Т толкова време.
Утре ще отида да поискам направление за ПСР. Няма кой да пратя вместо мен, но не знам дали не нарушавам правилата, макар и да имам бърз антигенен отрицателен

# 19 531
Моля да ми разясните за карантинирани, които искат да си направят рентген или скенер. Звъни се на РЗИ и какво им се казва? Има ли шанс да им откажат? На ЛЛ звъни ли се също?
Няма шанс да им откажат, особено при запазен час. Няма човек да седи вкъщи, да се влошава и да чака да умре, че да му свърши карантината!

# 19 532

Защо не пуснете ПСР през личен лекар? Или комбиниран за грип А,Б и ковид? Не е добре, че поддържате Т толкова време.
Утре ще отида да поискам направление за ПСР. Няма кой да пратя вместо мен, но не знам дали не нарушавам правилата, макар и да имам бърз антигенен отрицателен
Няма нужда да ходите на ЛЛ (освен ако е на 70 и не знае какво е Интернет). Обаждане се по телефона, тя ви пуска електронно направление, което генерира код, изпраща ви този код и с него отивате в лабораторията.

# 19 533

Няма нужда да ходите на ЛЛ (освен ако е на 70 и не знае какво е Интернет). Обаждане се по телефона, тя ви пуска електронно направление, което генерира код, изпраща ви този код и с него отивате в лабораторията.
Не знаех, че може електронно. Много благодаря!

# 19 534
Моята лична  не отговаря на съобщения и телефон, трябва да отидеш рано сутрин , за да си запишеш час през деня, за каквото и да е.
Изкарахме Ковид по едно и също време с нея, нямаше и заместник,по никакъв начин не успях да се свържа и работодателят ми говори направо с РЗИ.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 18:30 от Mateah

# 19 535

Здравейте, тестът е правен по метода Илайза. Боледувах през декември. Тъй като не съм добре запозната с различните тестове и референти стойности исках да попитам според по-запознатите тези количества антитела дали са много или твърде малко. Чувам от мой близки за стойности на антитела 200-300-600, та дори и 28000😳
Методите са различни и съответно референтните стойности. Затова някои имат стойност 20, други 200, трети 2000.
На самото ви изследване пише референтна стойност,пише над каква стойност е защитен титър, тоест, приели са, че имате достатъчно антитела, за да сте защитена (тука няма да подхващам любимата ми тема за антителата и защитата) и е видно, че вие имате над 5 пъти повече от границата на защитния титър. Това е, прекарала сте го, имате антитела ,всичко е наред.
Сега след като сте установили ,че имате общи антитела може по същия метод да изследвате и дългосрочните неразградими антитела

# 19 536
  • София
Здравейте, моя съпруг вече 9ден следобяд вдига над 38. Личната лекарка му предписа кортикостероид Медрол, защото кашлицата му не става влажна, не се отхрачва. Някой пил ли е кортикостероид и оправихте ли се по - бързо?
И на мен ми изписаха Медрол, след като 36 дни след първи симптоми продължавах да кашлям и прегледът при пулмолог установи остър бронхит. Кашлицата ми беше влажна обаче и след 12 дни прием /по схема/ все още продължавам да покашлям.
За съжаление при мен лечението с кортикостероид доведе до скъсани мускулни влакна, та в момента лекувам този проблем.

# 19 537

Не знаех, че може електронно. Много благодаря!

Не всички мога да пуснат номер електронно, моята ЛЛ въпреки огромното й желание каза, че няма възможност нейната система да го генерира. Жената излезе от поликлиниката да ми го донесе на крака. Питайте все пак, дано вашия ЛЛ да може.

# 19 538
Искам да попитам имате ли познати (или пишещи тук в темата) с поставени две ваксини и след това заразени с Ковид?

# 19 539
  • SF
Мери Ан, как си? Оздравяваш ли вече?

# 19 540
Въпрос - кой тест за антитела е за предпочитане в момента и в коя лаборатория?
Последно правих този с референтна стойност над 15 и освен ако няма друг по-надежден тест, ще направя същия, за да съпоставям спрямо него.

# 19 541
  • там край реката
Има много хора, които “боледуват” без температура.

Питам, защото не ми е много ясно, откога се броят тези 10-12 дни с развитие на болестта. От първия симптом или няколко дни преди това и има ли хора, които са преминали през заболяването без да вдигнат изобщо температура и да развият други симптоми освен загуба на вкус и мирис.

# 19 542

Питам, защото не ми е много ясно, откога се броят тези 10-12 дни с развитие на болестта. От първия симптом или няколко дни преди това и има ли хора, които са преминали през заболяването без да вдигнат изобщо температура и да развият други симптоми освен загуба на вкус и мирис.
Аз съм на 10 ден от теста. Нямам и не съм имала никакви симптоми. Остават ми до 12 ден, според доктора критични и изследвания да видим как е минало.

# 19 543
Здравейте, моя съпруг вече 9ден следобяд вдига над 38. Личната лекарка му предписа кортикостероид Медрол, защото кашлицата му не става влажна, не се отхрачва. Някой пил ли е кортикостероид и оправихте ли се по - бързо?
И на мен ми изписаха Медрол, след като 36 дни след първи симптоми продължавах да кашлям и прегледът при пулмолог установи остър бронхит. Кашлицата ми беше влажна обаче и след 12 дни прием /по схема/ все още продължавам да покашлям.
За съжаление при мен лечението с кортикостероид доведе до скъсани мускулни влакна, та в момента лекувам този проблем.
А вие на чак на 36 ден ли си направихте самата снимка?

# 19 544

Аз съм на 10 ден от теста. Нямам и не съм имала никакви симптоми. Остават ми до 12 ден, според доктора критични и изследвания да видим как е минало.
А защо изследвания, като не е имало никакви симптоми?

Общи условия

Активация на акаунт